٢٢:٠٦ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك كارشناس:
شكاف ديجيتالي موجود با رشد كاربردهاي IT كاهش مي‌يابد

يك كارشناس فن‌آوري اطلاعات معتقد است: ميزان رشد فن‌آوري اطلاعات كشور و دسترسي به كاربردهاي IT از عواملي هستند كه شكاف ديجيتالي با حضور هرچه بيشتر آن‌ها و با راحت و سريع‌تر شدن دسترسي‌ها كمتر خواهد شد.
محمد مصلايي در گفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي مفهوم شكاف ديجيتالي اظهار كرد: منظور از شكاف ديجيتالي فاصله‌ي بين نهادها و افراد در دسترسي آن‌ها به كاربردهاي IT است كه فاقد مهارت و قابليت استفاده از اين كاربردها هستند.
او با بيان اين كه شكاف ديجيتالي در سه حوزه‌ي كاربران، توليدكنندگان و سياست‌گذاران كه اغلب دولتي هستند مطرح است، نسبت شكاف ديجيتالي را در بخش كاربران IT به نسبت جمعيت كشور حائز اهميت دانست و تصريح كرد: يكي از عوامل مهم دانش و اطلاعات است كه در سطح علمي‌ يا سواد كاربر دخالت دارد.
مصلايي ادامه داد:‌ بايد دانست كه نمي‌توان هيچ شكافي را در حوزه‌ي اقتصادي، اجتماعي و IT كوچك و يا محدود كرد كه اين كار مستلزم مشاركت تمامي ‌اقشار جامعه است تا همه بتوانند در يك برنامه‌ي منسجم فرصت‌هاي مساوي را در استفاده از IT به دست آورند و خاصيت‌هاي حضور فن‌آوري اطلاعات در جامعه بايد مورد بررسي قرار گيرند.
به گفته‌ي او، افزايش بهره‌وري در كارها، كاهش هزينه، به همراه اين كه IT خود يك ساز و كار فراگير و چند منظوره محسوب شود، از خصوصيات حضور IT است.
مصلايي IT را فرامحلي دانست و افزود: فن‌آوري اطلاعات به زبان و مكان جغرافيايي خاصي محدود نيست و از لحاظ اجتماعي جنسيت خنثي دارد، همچنين فرصت‌هاي يكساني كه در اختيار كاربران قرار مي‌دهد، از مزاياي آن شمرده مي‌شود.
او افزود: عوامل بازدارنده‌اي كه مانع از بهره گرفتن از اين خصوصيات مثبت مي‌شود، آموزش ناكافي و برخوردار نبودن از علوم تكنولوژيكي است كه شرايط اقتصادي و مديريت سنتي نيز در آن تاثيرگذار است، همچنين آشنايي نداشتن با زبان دوم باعث افزايش فاصله‌ها خواهد شد.
وي ادامه داد:‌ دسترسي نداشتن به قدر لازم يا كافي به رايانه و فن‌آوري اطلاعات از ديگر عواملي است كه سعي شده با احداث پارك‌هاي فن‌آوري اطلاعات اين مورد را حل كنند؛ راه‌كارهايي كه تاكنون توصيه شده است قابل پياده‌سازي است و دولت‌ها بايد در توسعه‌ي برنامه‌هاي آموزشي به سياست‌هاي كلي نگري بيشتر بها دهند و سعي كنند منابع و فرصت‌ها را براي كل جامعه تقسيم كنند.
مصلايي خاطرنشان كرد:‌ اعتماد به استفاده از كاربردهاي IT و سعي در بهره‌مند شدن از آن‌ها به همراه انتشار و گزارش آمار پيشرفت‌ها و ضعف‌ها عوامل محرك رو به جلو هستند، چراكه نبود سياست‌گذاري‌ تشويقي ثبات كشور را در همه‌ي زمينه‌ها از بين مي‌برد.
او ادامه داد: متاسفانه آمار دقيقي در ميزان شكاف ديجيتالي كشور موجود نيست، اما با نگاه به عوامل ايجاد شكاف كه بين مهارت‌هاي استفاده از IT است، فاصله‌ي موجود قابل درك خواهد بود.
وي شاخص‌هاي كاهش شكاف ديجيتالي را در كشور را نسبت به ساير كشورها با رشد سريع همراه دانست و افزود: در بازه‌ي بعد از پيروزي انقلاب نرخ بي‌سوادي تا حد زيادي كاهش پيدا كرد كه فاكتور مهمي ‌براي كاهش شكاف ديجيتالي است؛ شاخص‌هايي كه رشد سريع را به همراه داشته است و نسبت به ساير كشورها در اين حوزه خوب بوده است؛ تقريبا در 80 درصد فن‌آوري‌هاي با تكنولوژي بالا، حضور ايراني‌ها به چشم مي‌خورد، اما فاصله‌ي زيادي بين اقشار مردمي ‌و كارشناسان وجود دارد؛ وضعيت كلي چندان جالب نيست؛ بويژه اينكه عقبگرد نيز داشتيم و سياست‌گذاري‌ها كندكننده شده است.

١١:٢١ ١٠/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد