١٧:٥٨ ٠١/٠٢/١٤٠٤
اخبار ديگر رسانه ها
بسياري از هزينه‌‏هاي مربوط به پروژه‌‏هاي IT در مدارس هرز مي شود
ورود شتاب زده IT به سيستم آموزشي، نسل آينده را تهديد خواهد كرد

عدم مطالعه متمركز و منسجم بر روي پروژه‌‏هاي تحقيقاتي IT در مدارس موجب هدر رفتن بخش عظيمي از بودجه اختصاص يافته به اين پروژه‌‏ها شده است.
مهندس مرضيه ابراهيمي ، كارشناس فناوري اطلاعات آموزش و پرورش ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا، با اعلام مطلب فوق ، اظهار داشت: مطالعات انجام شده بر روي پروژه‌‏هاي IT در آموزش و پرورش بسيار سطحي‌‏تر از چيزي است كه بايد باشد.
مهندس ابراهيمي ، در ادامه با اشاره به اين كه در ساير كشورها بخش آموزش آخرين بخشي است كه IT وارد آن مي‌‏شود ، گفت: مخاطب فناوري اطلاعات در آموزش ، انساني است كه در سن يادگيري قرار داشته و قادر به انتقال واقعيت‌‏ها به نسل آينده است و اين خصوصيت ورود IT را به اين سيستم با حساسيت بالايي مواجه ساخته است.
وي ، خاطرنشان كرد: متاسفانه در كشور ما قبل از ورود IT به مدارس ، مطالعات عميق بر روري پروژه‌‏هاي تعريف شده مرتبط با آن صورت نگرفته است.
اين كارشناس فناوري اطلاعات ، ادامه داد: سازمان آموزش و پرورش در ابتدا مدارس خود را به سيستم‌‏هاي سخت‌‏افزاري مجهز و پس از آن شبكه رشد را تشكيل داد و به موازات آن هر استاني به صورت مجزا چيزي شبيه اين شبكه راه‌‏اندازي كرد ؛ در حالي كه هنوز معلمان و دانش‌‏آموزان ، سردرگم بوده و باوري نسبت به فناوري اطلاعات در آن‌‏ها ايجاد نشده است.
وي ، تصريح كرد: طرح ملي مدرسه هوشمند كه در حال حاضر به عنوان پايلوت در 3 مدرسه راه‌‏اندازي شده نيز در نهايت اين مدارس را به تجهيزات سخت افزاري و نرم‌‏افزاري بيشتري نسبت به ساير مدارس مجهز كرده ، در حالي كه هنوز تعريف دقيقي از مدرسه هوشمند در ذهن معلم ايجاد نشده و نمي‌‏داند با استقرار اين سيستم در مدارس نقش او پررنگ‌‏تر خواهد شد يا كم‌‏رنگ‌‏تر.
مهندس ابراهيمي ، عنوان كرد: قبل از پياده‌‏سازي اين طرح بايد معلمان مدارس به شكل حرفه‌‏اي مورد آموزش قرار مي‌‏گرفتند و پس از توليد محتواي مورد نياز و اجراي آزمايشي طرح در يك مدرسه آن را فراگير مي‌‏كرديم.
وي ، تصريح كرد: با گذشت بيش از يك سال از اجراي اين طرح و ارايه برخي گزارش‌‏هاي رضايت‌‏بخش از عملكرد آن هم‌‏چنان ابهام و سردرگمي در چهره تك‌‏تك معلمان و دانش‌‏آموزان قابل مشاهده است.
وي ، ادامه داد : كشور آمريكا با وجود اين‌‏كه پيشرفته‌‏ترين تكنولوژي را در سيستم‌‏هاي ديجيتالي و هوشمند در اختيار دارد ، هنوز IT را به صورت كامل وارد سيستم آموزشي خود نكرده است.
اين كارشناس فناوري اطلاعات ، با تاكيد بر اين‌‏كه انجام كار غلط موجب هرز زمينه‌‏ها خواهد شد ، گفت: كشور ما آن قدر ثروتمند نيست كه مدام دچار خطا و اشتباه شويم.
مهندس ابراهيمي ، خاطرنشان كرد: معلمان ما آن قدر از لحاظ منابع مالي تامين نيستند كه وقت آزادي براي فراگيري نرم‌‏افزارهاي مختلف و استفاده از آنها براي توليد محتوا داشته باشند و اين اقدام موجب آسيب جدي به نيروهاي انساني كشور در بخش آموزش خواهد شد.
وي ، تصريح كرد: وجود سردرگمي شديد در به كارگيري فناورري اطلاعات در سيستم‌‏هاي آموزشي و پرورشي كشور هم‌‏چنان ادامه داشته و بودجه‌‏ها صرف مي‌‏شود و سازمان آموزش و پرورش هنوز به فكر دعوت از افراد صاحب‌‏نظر براي تحقيق و پژوهش به منظور رفع اين سردرگمي‌‏ها نكرده است.
وي ، با تاكيد بر اين‌‏كه نياز به آموزش شتابان داريم نه شتاب زده ، عنوان كرد: ورود شتاب‌‏زده فناوري اطلاعات به سيستم آموزشي نسل آينده ما را به شدت مورد تهديد قرار خواهد داد.
مهندس ابراهيمي ، با اشاره به اين واقعيت كه هر 5 سال يك بار حجم دانش و اطلاعات موجود در دنيا دو برابر مي‌‏شود ، گفت: در چنين شرايطي بايد علاوه بر تاكيد بر ارزش‌‏هاي معنوي به امنيت ، سرعت و كيفيت آموزش‌‏ها نيز توجه كنيم.

١٢:٠٥ ١٩/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد