٢٢:٠٢ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
كنه‌هاي شكارگر در خدمت كشاورزي بيولوژيك
پژوهشگر ايراني براي نخستين بار موفق به شناسايي40 گونه جديد كنه شكارگر شد

عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سيناي همدان طي مطالعات 10 ساله در منطقه غرب كشور موفق به شناسايي 40 گونه جديد كنه‌هاي شكارگر شده است.
دكتر محمد خانجاني، عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سينا در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: كنه‌ها به دو نوع مفيد و مضر تقسيم مي‌شوند كه در بخش كشاورزي و بهداشت داراي اهميت هستند كه در بخش بهداشت برخي كنه‌ها در دامپزشكي و برخي به عنوان پارازيت انگل انسان و آلرژي‌زا مورد توجه هستند.
وي با اشاره به بررسي بيولوژيك و گياه خواري كنه‌ها تصريح كرد: كنه‌هاي شكارگر از گونه‌هاي گياهخوار تغذيه مي‌كنند و باعث كنترل يا كاهش جمعيت گونه‌هاي گياهخوار مي‌شوند كه اين امر در برخي موارد موجب تعادل طبيعي مي‌شود كه كشاورزان را از انجام عمليات اضافي مانند سم پاشي بي‌نياز مي‌كند.
دكتر خانجاني يادآور شد: سم پاشي زيان‌هاي بي‌شماري از جمله آلودگي محيط زيست، مقاوم شدن گياهخوار در برابر سموم، دوام بيش از حد سموم در محيط و ايجاد سرطان در جوامع انساني را به دنبال دارد.
وي افزود: براي دوري از اين مسايل در بسياري از كشورهاي توسعه يافته كنترل بيولوژيك جايگزين سموم شده است كه در اين ميان گونه‌هاي مفيد كنه شكارگر نظير پارازيتوييد از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است.
دانشيار دانشگاه بوعلي سينا در ادامه در ادامه خاطر نشان كرد: قدم اول در اين رابطه جمع آوري، شناسايي و معرفي گونه‌هاي مفيد شكارگر و پارازيتويد و قدم بعدي به دست آوردن تكنيك‌هاي پرورش و رهاسازي آنها در عرصه كشاورزي است به طوري كه امروزه به كارگيري كنه‌هاي شكارگر در عرصه‌هاي مختلف كشاورزي به ويژه در محيط‌هاي گلخانه‌يي، شكل كاربردي به خود گرفته و همچنين استفاده از عوامل بيولوژيك امروزه در توليد محصولات ارگانيك مورد استقبال قرار گرفته است.
دكتر خانجاني خاطر نشان كرد: پژوهش پشتوانه آموزش است، چرا كه اطلاعات پژوهشي پشتوانه علمي براي حل مسايل است و ما زماني مي‌توانيم آموزشي كيفي داشته باشيم كه از پشتوانه پژوهشي خوبي برخوردار باشيم.
گفتني است، دكتر خانجاني تاكنون 80 مقاله در مجلات داخلي و خارجي به چاپ رسانده و از ديگر موفقيت‌هاي وي چاپ اطلس طلايي آفات كشاورزي ايران در چهار جلد است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سينا در اين مجموعه براي نخستين بار در كشور مجموعه اطلاعات لازم در رابطه با وضعيت بيولوژيكي رفتاري آفات مختلف ايران را گردآوري كرده و اين دانشيار تاكنون هفت جلد كتاب مختلف نيز ارائه كرده است.

١١:٢٢ ١٣/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد