كشت محصول خردل هندي در شرايط ديم سردسير نسبت به كلزا مناسب است
عضو هيات علمي موسسه تحقيقات كشاورزي ديم ايران گفت: كشت محصول خردل هندي در شرايط ديم سردسير نسبت به محصول كلزا مناسب است.
خشنود عليزاده روز سهشنبه در همايش انتقال يافتههاي تحقيقاتي ملي موسسه تحقيقات كشاورزي ديم افزود: تحمل به خشكي، مقاومت به ريزش و زودرسي خردل هندي از مزاياي كاشت اين محصول در شرايط ديم سردسير است.
وي گفت: پژوهشهاي پيشين در موسسه تحقيقات كشاورزي ديم نشان داده كه امكان كشت پاييزه كلزا در شرايط ديم سردسير وجود ندارد بنابراين تحقيق براي شناسايي و كشت ارقام بهاره كلزا و خردل در شرايط ديم سردسير انجام شد.
وي افزود: با انجام اين تحقيق مشخص شد كه لاينهاي خردل هندي در مقايسه با ارقام كلزا كارآيي بهتري در شرايط ديم سردسير دارد و متوسط سه ساله آن نسبت به كلزا بيش از سه برابر است.
وي گفت: تحقيقات بهنژادي و اصلاح ارقام خردل هندي با كيفيت كانولا ( اسيد اروسيك و گلوكوزينولات محصل در حد صفر باشد ) انجام و لاينهاي اميدبخشي از خردل دو صفر براي ديمزارهاي سردسير با متوسط عملكرد ۸۰۰كيلوگرم در هكتار در دست معرفي است
به گفته وي بالا بودن اسيد اروسيك موجب ميشود روغن توليدي كيفيت خوراكي نداشته و تنها براي استفاده صنعتي به كار برود و گلوكوزينولات بالا موجب كاهش كيفيت كنجاله محصول و در نتيجه مضر بودن براي دام ميشود.
همايش دو روزه انتقال يافتههاي تحقيقاتي ملي موسسه تحقيقات كشاورزي ديم ايران در سالن اجتماعات مديريت جهاد كشاورزي مراغه در حال برگزاري است.
١٤:٠٧ ١٤/٠٩/١٣٨٥