١٩:١٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
صحنه بلعيده شدن يك ستاره در يك سياهچاله ثبت شد

دانشمندان با استفاده از يك تلسكوپ سازمان فضايي آمريكا (ناسا) كه در مداري در فضا در حال گردش است، صحنه‌اي را در فضا ثبت كردند كه نشان مي‌دهد يك سياهچاله بسيار عظيم، ستاره‌اي را در كهكشاني در فاصله چهار ميليارد سال نوري، مي‌بلعد.
به گزارش رويترز از واشنگتن، دانشمندان در طول دو سال گذشته كه يك سياهچاله سرگرم از هم پاشيدن ستاره‌اي از كهكشان بوتس ‪ Boots‬بوده است، صحنه‌هاي شگفت‌انگيزي را شاهد بوده‌اند.
دانشمندان براي رديابي زبانه‌هاي عظيمي از از امواج ماوراء بنفش كه از مركز يك كهكشان بيضي شكل بسيار دور مي‌رسيد، از يك تلسكوپ به نام "جستجوگر تكامل كيهان" كه در فضا در حال گردش است و نسبت به دو باند طول موج ماوراء بنفش حساس است استفاده كردند.
"سووي‌گزاري " از موسسه فناوري كاليفرنيا در پاسادنا و مولف ارشد مقاله مربوط به اين مشاهدات پژوهشي در نشريه فيزيك آسمان، در مصاحبه‌اي گفت اين نخستين باري است كه دانشمندان قادر بوده‌اند شعله‌كشيدن تشعشعات ناشي از چنين رويدادي را عملا مشاهده و ثبت كنند.
وي گفت هر ده هزار سال يكبار يك ستاره به اندازه‌اي به سياهچاله مركزي يك كهكشان آنقدر نزديك مي‌شود كه به اين شكل توسط آن از هم پاشيده و بلعيده شود.
دانشمندان اميدوارند كه اين يافته‌ها به آنان در درك بهتر سياهچاله‌ها كمك كند.
سياهچاله‌ها، اجرامي هستند با جاذبه‌اي آنقدر قوي كه حتي نور نيز از چنگ آنها نمي‌تواند فرار كند.
گزاري گفت گمان مي‌رود سياهچاله‌هاي فوق‌العاده عظيم در مركز تمامي كهكشانها قرار دارند. براي مثال، در مركز كهكشان راه شيري كه منظومه خورشيدي ما در آن قرار دارد نيز يك سياهچاله عظيم خاموش وجود دارد.
"كل‌تك ‪ "Caltech‬رهبري ماموريد"جستجوگر تكامل كهكشانها" و مسووليت عمليات علمي و تحليل اطلاعات دريافتي را برعهده دارد، آزمايشگاه پيشرانه جت ناسا تلكسوپ ياد شده را ساخته و اين ماموريت را اداره مي‌كند.
دانشمندان، در اين مطالعه علمي از رصدخانه اشعه‌اكس "چاندرا"ي ناسا، تلكسوپ "كانادا فرانسه هاوايي" در هاوايي و تلسكوپ "كك ‪ "Keck‬در هاوايي نيز كمك گرفته‌اند.

١٠:٣٨ ١٥/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد