١٩:٠٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي:
موفقيت‌‏هاي علمي كشور ناشي از طراحي درست زيرساخت‌‏ها در شوراي عالي انقلاب فرهنگي است

دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، موفقيت‌‏هاي علمي ايران را ناشي از طراحي درست زيرساخت‌‏ها در شوراي عالي انقلاب فرهنگي ذكر كرد.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، محمد مخبر در سخنراني پيش از خطبه‌‏هاي نماز جمعه اين هفته تهران، با بيان اينكه جريان دانشجويي در سال‌‏هاي طولاني فعاليت خود قله‌‏هاي متعددي داشته است، گفت: جريان دانشجويي پس از سال‌‏هاي 42، با حضور فعال در همه عرصه‌‏ها در پيروزي انقلاب اسلامي نقش عظيمي داشت.
وي با اشاره به تلاش جنبش دانشجويي در سال‌‏هاي 56 و 57 براي پيروزي انقلاب، گفت: هيچ‌‏گاه حضور دانشجويان انقلابي در تسخير لانه جاسوسي را فراموش نمي‌‏كنيم، آنها وجه مشتركي با دانشجويان سال 32 داشتند و آن مبارزه با استكبار بود.
مخبر با بيان اينكه سپاه پاسداران و جهاد سازندگي با حضور فعال نيروي دانشجويي شكل گرفت، گفت: اگر تمام سال‌‏هاي رژيم منحوس پهلوي را مشاهده كنيم، هيچ نقطه برجسته‌‏اي در كارنامه علمي دانشگاه‌‏ها پيدا نمي‌‏شود. جريان اصلي حاكم بر دانشگاه يك جريان وابسته بود، هرچند در بين اساتيد، كساني بودند كه با اين جريان مخالف بودند و هرگاه روزنه‌‏هايي براي نگاه اصلاح‌‏طلبانه مطرح مي‌‏شد، اجازه رشد و پرورش به آن نمي‌‏دادند.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه پس از پيروزي انقلاب، دانشگاهي كه ادامه راه دوران پهلوي بود با ارزش‌‏هاي انقلاب اسلامي هماهنگي نداشت، گفت: پس از انقلاب، جريان‌‏هاي انقلابي و مسلمان در بين دانشجويان و اساتيد، با رهنمودهاي رهبر انقلاب، جريان انقلاب فرهنگي را شكل دادند كه اصلي‌‏ترين محور آن تبديل دانشگاه وابسته، به دانشگاه علم‌‏پرور بود كه هنوز هم اين راهبرد را دنبال مي‌‏كنيم.
وي با اشاره به اينكه پس از انقلاب، ستاد انقلاب فرهنگي، وظيفه ساماندهي آموزشي، پژوهشي و اجرايي دانشگاه‌‏ها را بر عهده گرفت گفت: در 19 آذر 63 شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تكميل اين ستاد تشكيل شد و وزراي فرهنگي و علمي كشور به عضويت اين شورا درآمدند و وظيفه ساماندهي وضعيت علمي و فرهنگي كشور را بر عهده گرفتند.
مخبر با بيان اينكه اصل انقلاب اسلامي ما انقلابي نظامي، كودتايي، سياسي و اقتصادي نبود، بلكه يك انقلاب بامفهوم فرهنگي بود، تصريح كرد: پيام انقلاب بايد در حوزه فرهنگ تبيين شود و مشخص كنيم چه كارهايي در اين حوزه انجام‌‏ داده‌‏ايم زيرا اتفاقي كه در ايران افتاد، اصل بيداري اسلامي را شكل داد.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي ادامه داد: تنها با داشتن بال دو علم و ايمان مي‌‏توان پرواز كرد و بدون هر كدام از آنها اوج گرفتن يك ملت امكان‌‏پذير نيست به همين دليل سال‌‏هاي متمادي براي ساماندهي زير ساخت‌‏هاي اصلي حوزه‌‏هاي علوم تلاش شد و اگر امروز سخني براي گفتن درحوزه علم داريم و به دليل پايه‌‏ريزي‌‏هاي آن زمان است.
وي با اشاره به افزايش مراكز دانشگاهي و رشته‌‏هاي دانشگاهي در كشور، گفت: بسياري از استادان ما در اين كشور ماندند، به ما كمك كردند و براي تربيت دانشجويان وقت و همت گذاشتند و ما امروز بيش از 100 هزار دانشجوي رده‌‏هاي تكميلي داريم.
مخبر با بيان اينكه پس از درخشش در بعد معنوي امروز بعد علمي هم مي‌‏درخشيم، گفت: ما امروز پيروزي‌‏هاي بزرگي به دست متخصصان اين مرز و بوم در رشته‌‏هاي مختلف داشتيم كه همه آنها نيز دليل جهت‌‏گيري‌‏هاي درست و طراحي زيرساخت‌‏ها بوده است.
وي با تأكيد بر اينكه امروز تلاش مضاعف داريم تا بخش‌‏هاي عقب‌‏مانده را جبران كنيم، گفت: تمدن پيشرفته غرب يك چشم است زيرا به لحاظ معنويت، اسلاميت، عدالت‌‏خواهي, نوع‌‏دوستي و ظلم نكردن عقبگرد داشته است. اين پيام معنوي ما به دنياست كه انقلاب اسلامي هم بال علم و هم بال ايمان را با هم دنبال مي‌‏كند زيرا مجموعه ملت ما ضد استكبار، ضد ظلم و عدالت‌‏خواه هستند.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به 1500 مصوبه اين شورا در يكي دو سال گذشته، گفت: شكل گيري بنياد نخبگان، بنياد علمي فرهنگي شهيد مطهري، فرهنگ و تمدن ايران و اسلام، بنياد علمي بازي‌‏هاي رايانه‌‏اي، دستور زبان فارسي تا زبان فارسي در 50 سال آينده زبان علم شود و كاري كنيم كه ساير كشورها نياز به يادگيري اين زبان داشته باشند از موضوعاتي است كه در دستور كار شوراي عالي انقلاب فرهنگي قرار دارد. همچنين طبق فرمايشات مقام معظم رهبري مهندسي فرهنگي نيز در دستور كار است.
مخبر تصريح كرد: چگونه است كه آمريكا سرمايه‌‏گذاري‌‏هاي زيادي براي القاي فرهنگ اين كشور در ديگر مناطق جهان دارد و مي‌‏تواند فرهنگ را مديريت كند اما برخي مي‌‏گويند مديريت فرهنگ ممكن نيست. اگر ما نيز بتوانيم مفاهيم ارزشي خود را تبديل به فرهنگ كنيم در مهندسي فرهنگي موفق مي‌‏شويم.
پايان پيام

١٥:٥٢ ١٧/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد