معاون فرهنگي وزارت علوم خبر داد:
صدور 10 هزار فرهنگ كارت دانشجو در فاز اول
توزيع فرهنگ كارت بين اعضاي هيات علمي و دانشجويان علوم پزشكي و آزاد در آينده
معاون فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در مراسم رونمايي از فرهنگ كارت دانشجو گفت: دانشجو بايد با ارايه كارت دانشجويي احساس هويت، اعتبار و قدرت بيشتري كند كه اين امر با تهيه فرهنگ كارت دانشجو محقق شده است.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدباقر خرمشاد، در اين مراسم كه با حضور مدير عامل بانك ملت و جمعي از دانشجويان فعال فرهنگي در باشگاه دانشجويان دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار كرد: فرهنگ كارت دانشجو وعدهاي است كه از يك سال گذشته از سوي وزارت علوم داده شده بود و امروز محقق شد.
وي با قدرداني از سازمانها و نهادهايي كه در اين راستا به وزارت علوم كمك كردند، اظهار كرد: وزارت ارشاد، سازمانهاي تبليغات اسلامي، تربيت بدني و بانك ملت از جمله سازمانهايي بودند كه در اين راستا همكاريهاي زيادي با وزارت علوم داشتند.
وي با اشاره به چرايي تهيه فرهنگ كارت دانشجو، اظهار كرد: براساس استراتژي جديد در رويكرد فرهنگي وزارت علوم تلاش شده تا همانگونه كه دانشجو توليد و توزيع كننده فرهنگ است و از آنجا كه دانشجويان مصرف كنندگان خوبي براي كالاهاي فرهنگي هستند تسهيلات مناسبي با هدف برگزاري پرشورتر فعاليتهاي جمعي دانشجويي براي دسترسي بهتر دانشجويان به كالاهاي فرهنگي فراهم شود.
وي افزود: در اين راستا دانشجويان با استفاده از فرهنگ كارت دانشجو ميتوانند با استفاده از تخفيف ويژه از محصولات سينمايي استفاده كنند، همچنين همانگونه كه موزهها ميراث فرهنگ و تمدن غني كشور ما هستند، دانشجويان به عنوان يكي از بهترين بينندگان موزهها ميتوانند با استفاده از تسهيلات فرهنگ كارت از اين امكانات بهره مند شوند.
معاون وزير علوم رواج گردشگري، افزايش حضور دانشجويان در سالنهاي تربيت بدني و افزايش ارتباط و تعامل بين دانشجو و مراكز فرهنگي را از ديگر مزاياي فرهنگ كارت دانشجو عنوان كرد.
وي با اشاره به فراهم آوردن امكانات اجرايي اين كارت توسط بانك ملت، اظهار كرد: بانك نيز در كنار اين تسهيلات امكاناتي از جمله خريد اينترنتي و استفاده از تخفيف در برخي مراكز خصوصي توزيع كننده كالاي فرهنگي را براي دانشجو فراهم كرده است.
دكتر خرمشاد، تكريم و افزايش اعتبار لفظ دانشجو را از ديگر اهداف تهيه فرهنگ كارت دانشجو عنوان كرد و گفت: دانشجو بايد با ارايه كارت دانشجو در هر مكان و زمان هويتي خاص كسب كرده و اين كارت براي وي كارگشا باشد.
همچنين دانشجو بايد با ارايه كارت دانشجويي احساس قدرت، هويت و اعتبار بيشتري كند كه اين امر با تهيه فرهنگ كارت دانشجو محقق شده است.
وي، صيانت از هويت اسلامي، افزايش توانمندي و تقويت اعتماد به نفس در دانشجو را از ديگر محورهاي تهيه فرهنگ كارت عنوان و خاطرنشان كرد: توزيع اين كارت در گام اول از بين دانشجويان فعال فرهنگي آغاز شده است تا نشان دهنده استقبال وزارت علوم از فعال سازي بدنه دانشجويي در فعاليتهاي جمعي باشد.
وي با بيان اينكه فرهنگ كارت در مرحله اول براي 10 هزار نفر از دانشجويان فعال در عرصه فرهنگي صادر شده است، اظهار كرد: در مرحله بعد به دليل اهميت دورههاي تحصيلات تكميلي، فرهنگ كارت براي دانشجويان مقاطع تحصيلات تكميلي و سپس براي كليه دانشجويان وزارت علوم، دانشجويان وزارت بهداشت و دانشگاههاي غيردولتي صادر ميشود.
معاون فرهنگي وزارت علوم با بيان اينكه شايد بتوان از توان ساير بانكها براي سرويس دهي به دانشجويان استفاده كرد، گفت: در اين راستا از كليه دستگاههاي دولتي و غيردولتي دعوت ميشود تا اين حركت وزارت علوم را جدي گرفته و براي ارايه خدمات و امكانات خود به دانشجويان اعلام آمادگي كنند.
وي افزود: همچنين به مناسبت 16 آذر، فرهنگ كارت 16 نفر از فعالان فرهنگي به مبلغ 16 هزار تومان توسط وزارت علوم شارژ شده است.
دكتر خرمشاد در خاتمه خاطر نشان كرد: بر اساس برنامههاي وزارت علوم صدور فرهنگ كارت در بين اعضاي هيات علمي و كاركنان وزارت علوم نيز توسعه خواهد يافت.
معاون فرهنگي وزارت علوم در خاتمه از دانشجوياني كه طي بازديد وزارت علوم از دانشگاه تربيت مدرس ايده تهيه فرهنگ كارت را به صورت خام ارايه كرده بود، قدرداني كرد.
١٠:٢٣ ١٩/٠٩/١٣٨٥