معاون پژوهشي دانشگاه تهران:
بودجه تحقيقاتي كل كشورهاي اسلامي از بودجه پژوهشي آلمان كمتر است
ظرفيت پژوهشي دانشگاهها بسيار بالاتر از بودجه تخصيصي است
معاون پژوهشي دانشگاه تهران گفت: در جهان 57 كشور اسلامي داريم كه بودجه تحقيقاتي آنها يك و 7 دهم تريليون دلار است كه اين مقدار از يك كشور اروپايي مثل آلمان كمتر است.
دكتر موسوي موحدي در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان، با اشاره به اينكه سياستگذاري علمي، مديريت، ظرفيتسازي و موقعيتيابي از مهمترين مسايل و اولويتهاي تهيه نقشه علمي كشور است، اظهار داشت: در اين رابطه بايد با تعريف ظرفيتسازي ملي و برنامهريزي بر اساس توانمنديهاي داخلي هر يك از دستگاههاي دولتي گام هاي مناسبي در اين زمينه بردارند.
وي افزود: از ديگر مسايل عمده نقشه علمي كشور منابع علمي ديجيتالي است كه اگر كشور اين منابع را نداشته باشد باعث فاصله گرفتن آن از جهان مي شود كه در زمينه منابع علمي ديجيتالي بايد سرمايه گذاري بالايي از طرف دولت صورت گيرد.
دكتر موسوي موحدي تصريح كرد: تجهيز كردن دانشگاهها از مسايل مهم نقشه علمي ميباشد چرا كه كشور نيازمند تجهيزات پيشرفته براي رقابت با محققان جهان و استفاده از اين دستگاهها براي دستيابي به اهداف تحقيقاتي خود است.
معاون پژوهشي دانشگاه تهران در گفتوگو با ايسنا افزود: در پذيرش دانشجو نيز بايد توجه كرد كه امروز راهكار پذيرش دانشجو ميبايست حالتي رقابتپذير با كشورهاي منطقه و دانشگاههاي دنيا داشته باشد كه در اين زمينه تنها كنكور سراسري نميتواند اين امكان را به وجود آورد.
وي درباره اعتبارت پژوهشي دانشگاهها و دستگاههاي دولتي گفت: ظرفيت دانشگاهها بسيار بالاتر از بودجهاي است كه به آنها تعلق ميگيرد و اگر ميخواهيد براي سال آينده اين بودجه افزايش يابد به گونهاي در نظر بگيرند كه بتواند درصد معقولي از نيازهاي پژوهشي دانشگاهها را تامين كند.
دكتر موسوي موحدي در خصوص افزايش تعداد مقالات پژوهشگران داخلي در مجلات معتبر بينالمللي گفت: مقالات بايد به گونهاي باشند كه در دسترس الكترونيكي و چرخه ديد پژوهشگران جهان قرار گيرند تا از آنها استفاده شود و جزو منابع دست اول جهان باشند.
١٢:٢٣ ١٩/٠٩/١٣٨٥