١٧:٢٤ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس پژوهشكده آبزي پروري كشور خبر داد:
تكثير مصنوعي ماهي سفيد پاييزه و رهاكرد لارو آن در تالاب انزلي

رييس پژوهشكده آبزي پروري كشور از اجراي طرح تكثير مصنوعي ماهي سفيد پاييزه و رهاكرد لارو آن در تالاب انزلي خبر داد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي اصغر خاني پور، رييس پژوهشكده آبزي پروري آب‌هاي داخلي كشور در بازديد خبرنگاران از اين پژوهشكده به فعاليت‌هاي بخش آبزي‌پروري پژوهشكده اشاره كرد و گفت: فعاليت بخش آبزي پروري در پژوهشكده آبزي پروري آبهاي داخلي كشور از سال ‌١٣٠٦ آغاز شده است كه از شرح وظايف عمده اين بخش مي‌توان به حفظ و بقاي نسل گونه‌هاي در حال انقراض، شناسايي و انتخاب گونه‌هاي اقتصادي جهت تكثير و پرورش، تعيين بيوتكنيك تكثير آبزيان، مديريت علمي كارگاه‌هاي پرورش آبزيان، بررسي فيزيولوژي توليد مثل، تغذيه و تنظيم اسمزي آبزيان، پرورش غذاي زنده مورد نياز جهت تغذيه لاورهاي آبزيان، بررسي انواع غذاهاي زنده، فرموله كردن غذاهاي مصنوعي جهت تغذيه آبزيان و ... اشاره كرد.
وي افزود: در بخش آبزي پروري چهار گروه تحقيقات تكثير و پرورش آبزيان، تغذيه آبزيان، فيزيولوژي آبزيان و ژنتيك نژاد آبزيان مشغول به فعاليت هستند.
دكتر خاني پور با اعلام اين كه در اين بخش بيش از ‌٥٠ مورد پروژه در راستاي اهداف آن انجام شده است، به تبيين شماري از پروژه‌هاي مصوب در حال انجام در سال ‌٨٤ تا ‌٨٥ پرداخت و گفت: از جمله اين طرح‌ها، تكثير مصنوعي ماهي سفيد فرم پاييزه و رها كرد لارو آن در درياست كه با همكاري CEP انجام شد. در اين طرح از ‌٤٠٠ مولد ماهي سفيد نر و ماده فرم پاييزه صيد شده در تالاب انزلي و پس از عمل هورمون تراپي (با غده هيپوفيز) از طريق تكثير مصنوعي و با مدت انكوباسيون ‌٨ تا ‌١٠ روز در دماي ‌١٤ تا ‌١٦ درجه سانتي‌گراد بيش از دو ميليون عدد بچه ماهي با وزن متوسط يك تا دو گرمي به تالاب انزلي رها سازي شد.
وي افزود: بررسي تاثير سطوح مختلف چربي ، نوع روغن و نسبت n3/n6 جيره بر رشد، ماندگاري و تركيب بدن شاه ميگوي چنگال باريك انجام شد كه نتايج آن نشان داد كه جيره غذايي شاه ميگوي آب شيرين بايد داراي ‌١٠ تا ‌١٣ درصد چربي بوده و روغن‌هاي دريايي نظير كيلكا كه غني از اسيدهاي چرب n3 مي‌باشند عملكرد بهتري در رشد و ماندگاري شاه ميگوي چنگال باريك دارد.
همچنين طرحي در خصوص تعيين سطح مناسب پروتئين و چربي لارو ماهي سفيد با استفاده از غذاي مصنوعي انجام شد كه نتايج آن نشان داد سطح پروتئين خام ‌٨/٤٦ درصد نسبت به ساير سطوح پروتئيني داراي اثرات رشد بهتري بر روي لارو ماهي سفيد دارد.
علاوه بر اين تعيين اندازه مناسب رها سازي بچه ماهي آزاد از طريق ارزيابي قابليت‌هاي تنظيم اسمزي نشان داد كه بچه ماهيان ‌٥،‌١٠،‌١٥،‌٢٠ گرمي قابليت تحمل آب ‌٧ در هزار را دارند.
بچه ماهيان ‌١٠، ‌١٥‌، ‌٢٠ گرمي قابليت تحمل آب درياي خزر را دارند ولي بچه‌ماهيان ‌٥ گرمي فاقد اين توانايي هستند.
به گزارش ايسنا، وي در ادامه از تلاش محققان اين مركز براي دستيابي به بيوتكنيك توليد مولد مناسب و هم اندازه شاه ميگوي آب شيرين در استخرهاي خاكي خبر داد و افزود: اين طرح با هدف دستيابي به بيوتكنيك توليد مولد مناسب و هم اندازه شاه ميگوي آب شيرين از مينياتورهاي جوان و توليد مصنوعي مولدين پرورشي و توليد مينياتور در سطح انبوه اجراي مي‌شود.
پرورش توام كپور ماهيان هندي و چيني طرح ديگري است كه با هدف بررسي امكان بومي شدن كپور ماهيان هندي با شرايط اقليمي گيلان، افزايش تنوع گونه‌يي در پرورش كپور ماهيان به صورت توام و افزايش توليد درواحد سطح انجام مي‌شود.
رييس پژوهشكده آبزي پروري آبهاي داخلي كشور تعيين زي فن تكثير مصنوعي اسبله تا حد انگشت قد را يكي ديگر از طرحهاي مركز عنوان كرد و افزود: دستيابي به نرماتيو پرورش ماهي اسبله مطابق با شرايط اقليمي كشور ايران، تامين بخشي از پروتئين مورد نياز اقليتهاي مذهبي، استفاده از پتانسيل بالقوه كشور جهت دستيابي به افزايش صادرات غير نفتي و كمك به امر اشتغالزايي هدف اصلي در اين زمينه بوده است.
وي گفت: بررسي بيولوژي توليد مثل طبيعي شاه ميگوي سواحل ايراني درياي خزر و ارتباط آن با عمق خاك بستر، شفافيت درجه حرارت، اكسيژن، pH و شوري و نيز پرورش توام كپور ماهيان چيني با اردك ماهي كه هدف از آن تعيين اردك ماهي به منظور از بين بردن ماهيان هرز و غير اقتصادي در استخرهاي پرورش ماهي، افزايش توليد در واحد سطح، بررسي ميزان رشد ماهيان پرورشي، در تيمارهاي مختلف و تعيين نسبت مناسب اردك ماهي در كشت توام با كپور ماهيان پرورشي است از ديگر طرح‌هاي در حال انجام پژوهشكده آبزي پروري كشور مي‌باشد.
دكتر خاني‌پور، بررسي تاثير سطوح مختلف فسفر و كلسيم بر شاخصهاي زيستي و غير زيستي شاه ميگوي آب شيرين را از جمله پروژه‌هاي ديگر بخش آبزي‌پروري پژوهشكده عنوان كرد كه نتايج حاصل از آن نشان داده كه وجود كلسيم و فسفر در جيره غذايي شاه ميگوي آب شيرين به منظور رشد و پوست اندازي طبيعي ضروري بوده و جيره غذايي حاوي ‌٣ تا ‌٤ درصد كلسيم و ‌١ تا ‌٥/١ درصد فسفر بهترين تاثير را بر رشد، پوست اندازي و نگهداري تركيب شيميايي بدن شاه ميگو دارد.
به گزارش ايسنا، وي در پايان با برشماري پروژه هاي كه در راستاي اهداف پژوهشكده براي استان گيلان و ساير استانها در دست اجراست، گفت: بررسي امكان سنجي اراضي حاشيه‌اي رودخانه هاي مهم گيلان جهت پرورش ماهي ، بررسي مقدماتي پرورش بازاري ماهي سفيد از مرحله انگشت قد، مطالعه و ترويج استفاده از غذاي زنده (گاماروس) در تغذيه ماهي قزل آلا (پاياب درياچه نئور) بررسي استعدادهاي آبزي پروي استان زنجان، بررسي توان توليد استخرهاي ماهيان گرم آبي و سد خاكي قارختلو استان زنجان، بررسي و تكثير پرورش گونه هاي جديد سفيد ، خاوياري ‌، آرتميا و ... در استان سمنان، مطالعه امكان سنجي ايجاد سايت تكثير و پرورش آبزيان در حبله رود. و مطالعه و ارائه پيشنهاد سيستمهاي مختلف آبزي پروري (سرد آبي و گرم آبي به صورت نيمه متراكم، متراكم، مدار بسته در استان سمنان از پروژه‌هاي در دست اجرا مي‌باشد.

١٤:٥٢ ١٩/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد