پژوهشگران صنعت نفت بررسي كردند:
نقش نانوكامپوزيتهاي پليمري در صنعت خودرو
نانو كامپوزيتهاي پليمري نسل جديدي از محصولات پليمري به شمار ميروند كه در گذشته وارد بازار شده و متشكل از مواد پليمري به صورت زمينه و مواد تقويت كننده با ابعاد نانو (يك ميليارديم متر) به صورت پراكنده ميباشد.
به گزارش سرويس فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مهندس اعلايي از پژوهشگران پژوهشكده صنعت نفت با بيان اين مطلب خاطرنشان كرد: اصولا مهمترين ويژگي پليمرها، سبكي و قابليت فرايند پذيري آنها در دماهاي پايين است با اين حال پليمرها از استحكام زيادي برخوردار نيستند و تقويت كردن آنها با مواد معدني ضروري است.
وي افزود: در نتيجه تقويت كردن معمولي، سبكي و فرايند پذيري پليمرها در دماهاي پايين تا حد زيادي از بين ميرود. در كامپوزيتهاي نانو ساختاري، فاز تقويت كننده در مقياس نانومتري و توزيع يكنواخت اين ذرات در پليمرها باعث ميشود با مقادير بسيار كم تقويت كننده خواص پليمر از نظر استحكام بهبود قابل توجهاي نشان دهد.
اعلايي تصريح كرد: هم اكنون در پژوهشگاه صنعت نفت ، تحقيقاتي در زمينه استفاده از نانو كامپوزيتها در صنعت خودرو، بسته بندي محصولات كشاورزي، غشاهاي پليمري و هيدروژلهاي نانو كامپوزيتي در حال انجام است.
وي مهمترين نتيجه استفاده از نانوكامپوزيتها در صنعت خودرو كاهش وزن قطعات و مصرف سوخت و در نتيجه كم شدن ميزان آلايندگي خودرو دانست و گفت: در بسته بندي محصولات كشاورزي با استفاده از فيلمهاي نانوكامپوزيتي از نفوذ گازهاي خارجي همچون اكسيژن و دي اكسيد كربن به داخل بسته بندي براي مدتهاي طولاني جلوگيري شده و افزون بر آن استحكام مكانيكي و عمر مفيد بسته بندي افزايش مييابد.
اعلايي تاكيد كرد: نانو كامپوزيتها به عنوان غشاهاي پليمري جهت جداسازي گازهاي مختلف خروجي از چاه در صنعت نفت مورد استفاده ميباشد. به عنوان مثال به منظور خالص سازي گاز متان در مصارف گاز شهري ميتوان از اين غشاها استفاده كرد.
به گزارش ايسنا، وي افزود: همچنين كاربرد هيدروژلهاي نانوكامپوزيتي و تزريق آنها در درون چاهها موجب ازدياد برداشت نفت با مسدود كردن مسيرهاي آب خروجي در مخازن نفتي شد.
اعلايي در پايان گفت: بيشك فن آوري نانوكامپوزيتهاي پليمري در بهبود، توسعه و تنوع بخشيدن به محصولات پليمري جايگاه ويژهاي دارد.
١٢:٤١ ٢١/٠٩/١٣٨٥