١٥:٢٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
بيشترين حجم توليد آثار قرآني جهان اسلام در تهران صورت گرفته است

خبرگزاري فارس: رييس موزه قرآن گفت: بيشترين حجم توليد آثار قرآني جهان اسلام در تهران صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از سازمان فرهنگي -هنري شهرداري تهران متن اين مصاحبه به اين شرح است:
*آقاي مسجد جامعي. همان‌طور كه مي‌دانيد چهارشنبه اين هفته مراسم تجليل از تلاش‌هاي بنياد نهج‌البلاغه برگزار مي‌شود كمي در باره اين بنياد و فعاليت‌هايش برايمان بگوييد.
اين بنياد به مناسبت هزارمين سال تدوين نهج‌البلاغه و با پيام بازرگاني مثل امام خميني ره، و علامه طباطبايي حركتش را آغاز كرده و با انجام فعاليت‌هاي و سخنراني‌هايي كه در سطح بين‌المللي و انتشار آثار مختلف؛، اين حركت شايسته ادامه پيدا كرد. خوشبختانه در طول اين سال‌ها كه از بيست هم گذشته اين حركت تداوم داشته و بنياد توانسته حضور داشته باشد. آن هم با فرازها و فرودهايي كه به هر حال در زمينه فرهنگ و هنر كشور وجود دارد. اما با ابداع بنيان‌گذار و مديرش آقاي دين‌پرور اين مهم به انجام رسيده است.
*باتوجه به شناختي كه از اين بنياد داريد فكر مي‌كنيد نهج‌البلاغه چه تاثيري بر فضاي فرهنگي و مذهبي ما داشته است؟
فعاليت ارزشمند اين بنياد و ابداعاتشان باعث شد كه بنيادهاي فرهنگي- ديني بسياري با همين روش و سبك فعاليت شكل بگيرد. ضمن اينكه همين تداوم كار در طول اين سالها ارزش آن را بالاتر برده و كادر بنياد را زنده و پابرجا وخلاق نگه‌دشته است تابتواند در حوزه‌هاي مختلف كار كند.
كارهاي بنياد بيشتر مناسب كارهاي پژوهشي محققان است. بنياد با همكاري محققين تصحيح قديمي‌ترين نسخ نهج‌البلاغه را انجام داده است و توانست آنها را براي گروه‌هاي مختلف دانشگاهي و حوزوي وحتي جوانان ارايه كند.
خوشبختانه اين چراغ همچنان روشن است ونقش آقاي دين‌پرور هم در اين مجموعه به يك نقش محوري است.
* اشاره كرديد كه بنيادها و نهادهاي ديگري هم در اين سالها با همين هدف راه‌اندازي شده‌اند فكر نمي‌كنيد فعاليت اين نهادها با بنياد نهج‌البلاغه به موازي كاري انجامد و اينكه تفاوت بنياد نهج‌البلاغه با بنيادهاي مشابه چيست؟
در نهادهاي علمي،شخصيتي كه در راس كار قرار دارد از اهميت خاصي برخوردار است .وآقاي دين‌پرور علاوه بر اينكه يك وزنه‌ علمي هستند از وجهه اجتماعي هم برخوردارند.
و اين پشتوانه خوبي براي كار ايشان بوده است . راستش من جاي ديگري را كه با اين وسعت و به صورت مداوم براي گروه‌هاي مختلف كار كند،سراغ ندارم. مديريت بنياد توانسته است از مشاركت دستگاه‌هاي ديگري از بخش خصوصي يا دولتي استفاده كند وحوزه كارش را گسترش دهد.
* آقاي مسجدجامعي شما نياز جامعه به تشكيل نهادهايي از اين دست را تاچه حد ضروري مي‌دانيد. خيلي ها هستند كه عقيده دارند آموزه‌هاي قران و نهج‌البلاغه براي بروز، نياز به فضاي مناسب تبليغي و رسانه‌اي دارند. شما در اين باره چه عقيده اي داريد؟
اگر يادتان باشد زمان پخش سريال امام علي (ع)، فضاي عمومي جامعه به مسايلي از اين دست بيشتر علاقه‌مند شده بود و انگيزه بيشتري براي رفع ابهامات و بپيدا كردن جواب سوال‌هايش در اين زمينه پيدا كرده بود نسبت مردم ما به علي ع، و نهج‌البلاغه فقط و فقط ديني و مذهبي و شيعي نيست و به ارتباطي ملي هم تبديل شده است . دليلش هم احترامي است كه مردم ما فارغ از نگاه‌هاي مختلفي كه در حوزه دين و فرهنگ وآيين وجود دارد براي مسايلي از اين دست قايل بوده و خودش را با آنها مانوس مي‌ديده است. در اين زمينه شرايط فرهنگ رسانه‌اي مثل سريال امام علي (ع)؛ و جريان‌هاي مشابه مي‌تواند كمك زيادي بكند همان طور كه تاثيرش در زمان خودش كاملا محسوس بود.
* با توجه به تجربه‌هاي مديريت فرهنگي كه داشتيد وضعيت كتاب‌هاي ديني و ناشراني را كه به موضوعات مختلف اين حوزه مي‌پردازند چه طور ارزيابي مي‌كنيد؟
كتاب‌هاي ديني در اين سال ها وضعيت خوبي داشته و اميدواريم در اينده باز هم بهتر از چيزي بشود كه الان هست مثلا توليد كتاب در باره حضرت زهرا (ص)، در يك دهه گذشته بيش از كل توليدات در باره اين موضوع در طول تاريخ نشر ايران بوده است. درباره كتاب‌هاي مربوط به انجام شده در سطح بين‌المللي نشان مي‌دهد كه بيشترين حجم توليد آثار قراني جهان اسلام ؛ در تهران صورت گرفته است و حتي جاهاي ديگر مثل رياض، قاهره؛ بيروت؛ كراچي و .. در سطوح بعدي قرار داشته‌اند. در اين زمينه هم بار اصلي بر عهده پديد‌آورندگان يعني ناشران و نويسندگان بوده است.
نشست تجليل از بنياد نهج‌البلاغه از سلسله‌ نشست‌هاي تجليل از ناشران شهر، روز چهارشنبه بيست‌و دوم آذر ماه از ساعت 15 و تا 17 در فرهنگسراي شفق واقع در خيابان جمال‌الدين اسدآبادي خيابان بيست‌و يكم در سالن اجتماعات فرهنگسرا برگزار مي‌شود.

١٦:٤٤ ٢١/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد