يك كارشناس آيتي:
نبود فرهنگسازي علت عمدهي بروز شكاف ديجيتالي است
استفادهي كنوني از اينترنت كاربردي نيست
يك كارشناس فنآوري اطلاعات گفت: اينترنت تنها بستري است كه با انتقال اطلاعات، سرويسهايي را در اختيار كاربران قرار ميدهد و در صورت نبود سرويس، جنبهي سرگرمي پيدا خواهد كرد.
حجت جاهد در گفتوگو با خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: مشكل عمده و ضعف در بروز شكاف ديجيتالي، نبود فرهنگسازي است؛ با توجه به نزديك شدن جوامع توسط زبان مشترك، بها ندادن به زبان در سنين پايين باعث بروز مشكلاتي در بحثهاي محاورهيي و نوشتن صحيح شده است.
او افزود: انتقال اطلاعات مطرح توسط نظامهاي آموزشي به كاربران و همچنين شناسايي و ارايهي مفاهيم كاربردهاي منفعتي انواع eها در جامعه، بايد در مرحلهي فرهنگسازي براي كاهش شكاف موجود انجام شود.
وي گفت: نبود وضوح در شناسايي وجود تفاوتها در خدمات IT، سرمايهگذاري را سخت ميكند؛ زيرا اطلاعاتي براي شناسايي تفاوتها در صورت سرمايهگذاري و تبليغات وجود ندارد و به عنوان نياز به آن نگاه نميشود.
او ادامه داد: درخصوص بسترهاي سختافزاري، شبكههاي مخابراتي كه زيرساخت ارتباط را فراهم ميكند تا سرويسهايي نظير VPN و ساير كاربردهاي IT قابليت ارايه به كاربر را داشته باشند، كاملا فراهم نيست؛ وجود يك بستر سختافزاري براي تجميع دادهيي نيازمند سرمايهگذاري ارگانهاي مربوطه است.
وي تاكيد كرد: استفادهي كنوني از اينترنت كاربردي نيست و بيشتر جنبهي سرگرمي دارد، بنابراين ابتدا بايد استفاده از كاربردهاي نرمافزارهاي آنلاين در سازمانها فرهنگسازي شود و سرويسها از طريق بستر نرمافزاري ايجاد شود.
او افزود: اينترنت بدون حضور سرويسهاي IT همچون كانالي است كه هيچ كاربردي ندارد؛ اينترنت تنها پلي است كه كسب و كار مختلف را با حضور محتوا ايجاد و در غير اين صورت جنبهي سرگرمي پيدا ميكند؛ بسترهاي نرمافزاري و سختافزاري بايد براي سرويسها ايجاد شود و براي دقيق بودن معيار اختلاف ديجيتالي بايد به تعداد كاربراني كه در بستر ADSL از خدمات اينترنت استفاده ميكنند، توجه كرد.
١١:٥٣ ٢٥/٠٩/١٣٨٥