١٤:٣٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
كارشناس‌ارشد صنايع‌ غذايي:
47 درصد صنايع غذايي، مواد اوليه‌شان رااز واسطه‌هامي‌خرند
45 درصد واحدهاي صنايع غذايي درغيرمحل توليد مواد اوليه‌شان ساخته شده‌اند

47 درصد از واحدهاي صنايع غذايي، مواد اوليه مورد نياز خود را از واسطه‌ها ودلالان خريداري مي‌كنند كه رقم آن 2 برابر خريد از كشاورزان است.
مهندس مسيح انصاري ـ كارشناس ارشد و مشاور واحدهاي صنايع غذايي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي ايسنا، ضمن بيان اين مطلب با اشاره به اين كه 45 درصد از واحدهاي صنايع غذايي، در غير محل توليد ساخته شده‌اند، افزود: با توجه به تلاش مسوولان كشور براي پيوستن به سازمان تجارت جهاني و اهميت صنايع غذايي در اين پيوستن و هم‌چنين اذعان كارشناسان مبني بر بالارفتن قيمت تمام شده محصولات توليدي واحدهاي صنايع غذايي، از حدود 6 ماه پيش مطالعه‌اي تحت عنوان تاثير مواد اوليه بر قيمت تمام شده و حفظ رقابت‌پذيري واحدهاي صنايع غذايي در بازارهاي هدف با كمك واحدهاي صنايع غذايي كه داراي سهم قابل توجهي در بازارهاي داخل و خارج كشور هستند انجام شده كه در اين مطالعه ميداني مشخص شد، 87 درصد واحدهاي صنايع غذايي، علل ضايعات خود را وابسته به مواد اوليه دريافتي مي‌دانند و 70 درصد واحدهاي صنايع غذايي، كيفيت مطلوب مواد اوليه را دسترسي به اين مواد، غير از حالت برداشت شده از زمين اعلام كرده‌اند.
او افزود: براساس اين تحقيق، 70 درصد واحدهاي صنايع غذايي براي فرآوري از واريته‌هاي خاص مواد اوليه استفاده نمي‌كنند و 65 درصد اين واحدها، كمتر از 250 روز در طول سال فعاليت دارند.
كارشناس ارشد صنايع غذايي در ادامه خاطرنشان كرد: 50 درصد واحدهاي صنايع غذايي معتقدند كه مواد اوليه دريافتي آن‌ها، كيفيتي زير 80 درصد داشته و ضايعات 51 درصد واحدهاي صنايع غذايي، بيش‌تر از چهار درصد است.
انصاري ادامه داد: طبق نتايج به دست آمده در اين تحقيق، 48 درصد واحدهاي صنايع غذايي، مواد اوليه مورد نياز خود را از استان‌هاي مختلف كشور و 46 درصد اين واحدها، مواد اوليه مورد نياز خود را از استان‌هاي همجوار به محل واحدهاي خود حمل مي‌كنند.
مشاور واحدهاي توليدي صنايع غذايي افزود: هم‌چنين 32 درصد از واحدهاي صنايع غذايي، مواد اوليه مورد نياز خود را به صورت نقدي خريداري كرده و 26 درصد از اين واحدها مواد اوليه خود را بيش از پنج هفته در فضاي باز و يا انبارهاي معمولي واحدهاي فرآوري نگهداري مي‌كنند.
انصاري گفت: از اين بررسي مي‌توان نتيجه گرفت كه استقرار واحدها در غير مناطق توليد، طريقه خريد مواد اوليه، كيفيت نامناسب مواد اوليه نداشتن تنوع توليد، استفاده نكردن از واريته خاص، نحوه خريد مواد اوليه و انبار مواد اوليه در واحدهاي فرآوري از عوامل تاثيرگذار در مواد اوليه بوده و باعث افزايش قيمت تمام شده و كاهش رقابت‌پذيري واحدهاي صنايع غذايي در بازارهاي هدف شده است.
مشاور واحدهاي صنعتي غذايي، صادر نكردن جواز تاسيس در غيرمناطق توليد و ايجاد بانك اطلاعاتي را از راهكارهاي مناسب براي رفع اين مشكلات توسط دولت ذكر كرد و افزود: ايجاد ايستگاه‌هاي بهبود و بهينه‌سازي محصولات كشاورزي در مزارع و باغ‌ها، تامين نقدينگي در فصل توليد و تجهيز زيرساخت‌ها و شبكه حمل ‌و نقل نيز از ديگر راه‌كارهايي است كه دولت مي‌تواند براي رفع اين مشكلات در صنايع غذايي انجام دهد.
اين كارشناس ارشد صنايع غذايي يادآور شد: ايجاد و بازسازي انبارها، ايجاد بخش تحقيق و توسعه و كنترل كيفي، تنوع توليد، كنترل نقاط بحراني در فرآيند توليد و تشكيل اتحاديه‌ها و انجمن‌هاي توليدكنندگان و فرآوري‌كنندگان نيز از اقداماتي است كه مي‌توان به بخش‌هاي خصوصي پيشنهاد كرد.
وي در پايان كمك مسوولان و دستگاه‌هاي ذي‌ربط و همكاري و هماهنگي بيش‌تر آن‌ها با بخش خصوصي در حل مشكلات فوق و تسريع در انجام پيشنهادات براي حضور با صلابت‌تر واحدهاي صنايع غذايي، در هنگام پيوستن به سازمان تجارت جهاني را خواستار شد.
لازم به ذكر است طبق نتايج به دست آمده ازا ين تحقيق ارزش ضايعات محصولات كشاورزي از پنج ميليارد دلار به حدود هفت ميليارد دلار افزايش يافته است كه خبر آن چندي پيش از سوي ايسنا منتشر شد.

١٢:٠٩ ٢٥/٠٩/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد