سيستم مخازن باز كتابخانهاي در دانشگاه آزاد علوم و تحقيقات اجرا ميشود
طرحهاي امانت بين كتابخانهاي تحت عنوان طرح «امين و غدير»، ايجاد بانك اطلاعات پايان نامهاي تحت وب و نيز رزرو كتابها براي دانشجويان از طريق اينترنت در مسير توسعه زماني و مكاني كتابخانههاي واحد علوم و تحقيقات دنبال ميشود.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر ساسان بابايي، استاديار دانشكده كشاورزي دانشگاه آزاد علوم و تحقيقات و مدير كتابخانههاي اين واحد با اعلام اين خبر گفت: در حال حاضر در واحد علوم و تحقيقات علاوه بر كتابخانه مركزي كه در سه گروه مشغول به سرويس دهي است، 10 كتابخانه در دانشكدههاي مختلف فعال هستند و در آينده نزديك تعداد اين كتابخانهها را افزايش خواهيم داد.
وي ادامه داد: كتابخانه مركزي داراي 100 هزار نسخه كتاب و ساير كتابخانههاي موجود در دانشكده نيز جمعا داراي 120 هزار نسخه كتاب هستند البته 8800 پايان نامه دورههاي كارشناسي ارشد و دكتري نيز در بخش پايان نامههاي اين كتابخانهها موجود است و در بخش مجلات نيز 838 نشريه لاتين زبان و 150 نشريه فارسي زبان وجود دارد.
بابايي با بيان اينكه با توجه به توسعه روز افزون دانش در بخشهاي متفاوت و نياز دانشجويان به منابع جديد، مديريت كتابخانه تعامل نزديكي با گروههاي مربوط در دانشكده ها دارد، تصريح كرد: سالانه دو نوبت به گروههاي موجود در دانشكدهها استعلام ميكنيم تا آنان عنوان كتابهاي مورد نياز خود را به ما اعلام كنند تا ما نيز در اولين فرصت ممكن به رفع نيازهاي آنها در بخش مربوطه اقدام كنيم.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به اهميت ويژه اي كه دكتر جاسبي رييس دانشگاه آزاد اسلامي به كتابخانههاي واحد علوم و تحقيقات قائل است در بخش مالي با هيچ گونه مشكلي مواجه نيستيم و سالانه در حدود 1200 ميليون ريال در بخش خريد كتاب و ساير بخشها هزينه ميشود البته در سال گذشته با توجه به نياز دانشگاه به كتابهاي جديد و به روز رساني آنها هزينهاي بالغ بر 7800 ميليون ريال به بخشهاي مختلف كتابخانههاي واحد علوم و تحقيقات تخصيص داده شده است.
وي از سه سايت راه اندازي شده در بخش كتابخانه ديجيتال در اين دانشگاه خبر داد و گفت: 2 سايت متعلق به دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد، دكتري و يك سايت نيز با اساتيد دانشگاه اختصاص دارد.
بابايي ادامه داد: اين سايتها مجهز به سيستم roznet بوده، كه امكان دسترسي دانشجويان را به بانكهاي اطلاعاتي البته به زبان انگليسي فراهم ميسازد و دانشجويان ميتوانند از طريق اين سيستم از طلاعات 17 پايگاه اطلاعاتي علمي خارج از كشور بهره مند شوند البته مقرر شده تا پايان نامههاي موجود در واحد علوم و تحقيقات نيز در سيستم اطلاع رساني ديجيتالي وارد شود.
مدير بخش كتابخانههاي واحد علوم و تحقيقات با بيان اينكه 34 كتابدار در اين كتابخانهها فعال هستند، افزود: در برنامهريزيهاي آتي تصميم داريم تا نياز دانشجويان به كتابداران كمتر شود تا دانشجويان به منابع مورد نياز خود دسترسي آسان تري داشته باشند.
وي از اجراي مخازن باز به عنوان يكي از اين برنامهها ياد كرد و ادامه داد: دانشجويان ميتوانند با استفاده از سيستم مخازن باز شخصا به برداشت كتاب مورد نياز خود اقدام كنند البته براي اجراي اين برنامهها با كمبود فضا مواجه هستيم كه از طريق اين برنامه از مسئولين مربوطه درخواست ميكنيم در اين زمينه تلاشهاي بيشتري صورت دهند تا اين مشكل سريعتر حل شود.
بابايي در خصوص توسعه زماني و مكاني كتابخانهها افزود: در حال حاضر سه طرح را در اين زمينه دنبال ميكنيم كه عبارتند از طرح امانت بين كتابخانهاي تحت عنوان طرح امين و غدير كه امانت كتابها از طريق كتابخانههاي واحدهاي مختلف امكان پذير خواهد شد.
طرح ايجاد بانك اطلاعات پايان نامهاي يا همان بانك اطلاعات جامع تحت وب و نيز طرح سيستم رزرو براي اينكه دانشجويان در هر مكاني و زماني كه باشند بتوانند از طريق اينترنت كتاب درخواستي خود را از كتابخانه مربوطه رزرو كرده و پس از مراجعه به كتابخانه دريافت كنند.
١٢:٢٤ ٢٥/٠٩/١٣٨٥