مديركل پژوهشي دانشگاه آزاد تهران مركزي:
تيمهاي تحقيقاتي در دانشكدههاي واحد تشكيل ميشود
مدير كل پژوهشي حوزه معاونت پژوهشي واحد تهران مركز دانشگاه آزاد اسلامي، تشكيل تيمهاي تحقيقاتي در دانشكدههاي اين واحد و اخذ پروژه هاي تحقيقاتي مشترك در سطح كارشناسي ارشد و دكتري با دانشگاههاي خارج از كشور و سازمانهاي بين المللي را از برنامههاي آتي اين معاونت اعلام كرد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر شهره نفيسي درباره برنامه اين معاونت براي ارتباط با استادان خارج از كشور تصريح كرد: يكي ديگر از فعاليتهاي ما ايجاد ارتباط با اساتيد برجسته خارج از كشور است و براي اين منظور مشغول جمع آوري فهرست اين اساتيد هستيم و طي اطلاعيه اي از دانشكدهها درخواست كرديم اگر فردي را در خارج از كشور مي شناسند كه داراي سطح علمي بالايي است معرفي كنند تا از طرف معاونت پژوهشي براي آنها حكم همكاري زده شود تا به عنوان استاد وابسته با دانشگاه آزاد همكاري كنند.
هدف ما ايجاد ارتباط بين استادان اين دانشگاه و اساتيد برجسته خارج كشور در قالب ارائه سخنراني و انجام پروژه هاي تحقيقاتي بين دو دانشگاه است كه اين موضوع از اهميت ويژه اي برخوردار است.
وي درباره اهداف بلند مدت معاونت پژوهشي نيز اظهار كرد: تشكيل تيمهاي مختلف تحقيقاتي در دانشكده ها و ايجاد ارتباط تنگاتنگ بين دانشگاه و مراكز صنعتي و تحقيقاتي و اخذ پروژه هاي تحقيقاتي مشترك در سطح كارشناسي ارشد و دكتري با دانشگاههاي خارج از كشور و سازمانهاي بين المللي از برنامههاي آتي اين معاونت است.
مدير كل پژوهشي حوزه معاونت پژوهشي واحد تهران مركز دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه در حال حاضر حوزه معاونت پژوهشي داراي هفت بخش است، تصريح كرد: بخش اول، دفتر روابط بين الملل است كه وظيفه ارتباط با دانشگاههاي خارج از كشور، سازمانهاي بين المللي و استادان برجسته مقيم خارج از كشور را برعهده دارد و درآينده نزديك اداره كل روابط بين الملل تشكيل ميشود.
دكتر نفيسي افزود: به دليل فعاليتهاي خوبي كه اين حوزه در رابطه با روابط بين المللي انجام داده واحد تهران مركز تنها واحد دانشگاهي است كه مجوز تاسيس اين اداره را گرفته است .
وي بخش دوم را دفتر ارتباط با صنعت عنوان كرد و گفت: هدف دانشگاه سوق دادن اساتيد به سمت تحقيقات كاربردي و ارتباط با صنايع است و تاكنون حدود هزار عنوان طرح پژوهشي از طرف اين مراكز به دانشكده ها ارسال شده و منتظر پاسخ از طرف دانشكده ها هستيم .همچنين در اين دفتر دانشجويان جهت كار آموزي به صنايع معرفي مي شوند و هماهنگي بازديدهاي علمي دانشجويان نيز به عهده اين قسمت است .
دكتر نفيسي ادامه داد: دفتر طرحها و سمينارها نيز بررسي طرحهاي پژوهشي كه توسط استادان ارائه ميشود را بر عهده دارد كه اين طرحها پس از تاييد توسط استادان به اجرا در مي آيد؛ همچنين تسهيلات لازم براي شركت استادان در سمينارهاي بين المللي داخل و خارج كشور فراهم مي شود.
وي با اشاره به دفتر تحقيقات تكميلي و امور پايان نامه هاي واحد تهران مركز دانشگاه آزاد اسلامي خاطر نشان كرد: اين قسمت صدور كد شناسايي، تحويل پايان نامه و دريافت مجوز براي اساتيد راهنما و مشاوره كنترل ليستهاي حق الزحمه اين اساتيد را انجام مي دهد.
دفتر آزمايشگاهها و كارگاهها، وظيفه تامين وسايل و تجهيزات مورد نياز كارگاهها و آزمايشگاهها را به عهده دارد.
مدير كل پژوهشي حوزه معاونت پژوهشي واحد تهران مركز دانشگاه آزاد اسلامي بخش پنجم اين معاونت را دفتر آزمايشگاهها و كارگاهها معرفي كرد و افزود: اين دفتر وظيفه تجهيز 142 كارگاه و آزمايشگاه اين دانشگاه را بر عهده دارد .
دكتر نفيسي در ادامه درباره بخش امور كتابخانه ها نيز تصريح كرد: اين دفتر نظارت، رسيدگي و پيگيري امور مختلف كتابخانه هاي دانشكده ها و وكتابخانه مركزي را انجام ميدهد و در مركز چاپ و انتشارات نيز مجلات ، كتب و خبر نامه ها چاپ و در اختيار دانشكده ها و اساتيد قرار مي گيرد؛ مسئوليت راه اندازي مجلات دانشكده ها به عهده اين قسمت است .
دكتر نفيسي درباره نشريات پژوهشي منتشر شده در واحد تهران مركز دانشگاه آزاد اسلامي گفت: در اين واحد مجلهاي به نام ‹‹ نداي دانشگاه›› داريم و دو مجله از دانشكده جغرافيا و ادبيات كه مجوزشان را دادهايم و منتطر چاپ آنها هستيم. از اهداف بلند مدت ما راه اندازي دفتر مجلات و نشريات علمي است كه اهميت ويژه اي دارد . تمام دستورالعملها به دانشكده ها ارسال شده و از دانشكده هايمان خواستيم كه براي هر قسمتي يك مجله علمي يا پژوهشي چاپ كنند و دستاوردهاي علمي و هنري خود را در آن مجلات به چاپ برسانند.
دكتر نفيسي با اشاره به فعاليتهاي انجام شده معاونت پژوهشي در پنج ماه اخير ادامه داد: ايجاد ارتباطات بينالمللي شامل ارتباط با دانشگاههاي خارج از كشور، سازمانهاي بين المللي و استادان برجسته خارج از كشور، انجام كارهاي اداري براي راه اندازي مركز رشد، ايجاد گروههاي پژوهشي در دانشكدهها، تعيين نمايندگان پژوهش در دانشكده ها، ارتباط با سازمانها و صنايع جهت اخذ طرحهاي پژوهشي، رايانهيي كردن حوزه معاونت پژوهشي، تشكيل بانك اطلاعاتي شامل بانك اطلاعاتي مقالات ISI استادان، قرار دادن فرمهاي پژوهشي و شركت در سمينارها و مقالات ISI بر روي سايت پژوهشي دانشگاه، فراهم كردن امكان ارسال طرحهاي پژوهشي استادان از طريق اينترنت و تسريع در روند تصويب طرح هاي پژوهشي و كتب از جمله اين اقدامات است.
به گزارش ايسنا، دكتر نفيسي درباره فعاليت انجمنهاي علمي و باشگاه پژوهشگران جوان نيز توضيح داد: با توجه به توجه جدي رييس دانشگاه به حمايت از انجمن هاي علمي و باشگاه پژوهشگران جوان اساتيد و دانشجويان ميتوانند با تشكيل انجمن هاي علمي، طرحهاي پژوهشي خود را به دفتر معاونت پژوهشي قسمت انجمن هاي علمي ارسال كنند تا حمايتهاي لازم چه در قسمت طرحها، شركت در سمينارها و ساير موارد از آنها صورت گيرد كه فرم هاي تشكيل انجمن ها در ماه اخير به تمامي دانشكده ها ارسال شد؛ همچنين فراخوان داده شد تا اعضاي جديد انجمن مشخص شوند و فعاليت هاي خود را به معاونت پژوهشي ارسال كنند تا اقدامات مقتضي صورت گيرد.
وي افزود: در باشگاه پژوهشگران جوان از دانشجويان مخترع، مبتكر، پژوهشگر و دانشجوياني كه رتبه اول كارشناسي ارشد و تا رتبه 200 آزمون كارشناسي را دارند و مدارك خود را جهت عضويت در اين باشگاه ارسال داشته اند عضويت به عمل مي آيد.
دكتر نفيسي با اشاره به كتابخانه ديجيتالي اطلاعاتي تصريح كرد: كتابخانه دانشگاه آزاد يكي از بزرگترين كتابخانههاي دنياست كه دانشجويان مي توانند به رايگان كتابها و مقالات ناشران معروف را دريافت كنند و با وصل شدن به سايت كتابخانه از آنها استفاده كنند.
وي در پايان درباره خريد نشريات براي دانشگاه گفت: براساس در خواست دانشكده ها نشريات سال 2004 را تهيه كردهايم و نشريات سال 2005 نيز به زودي تحويل ميشوند و نشريات سال 2006 را نيز سفارش دادهايم .
١١:١٤ ٢٤/١٠/١٣٨٤