١١:١٢ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي انستيتو تحقيقات بين‌المللي ماهيان خاوياري:
استحصال خاويار از ماهيان پرورشي در كشور امكان‌پذير شد

براي نخستين‌بار در كشور استحصال خاويار از ماهيان پرورشي توسط پژوهشگران ايراني با موفقيت انجام شد.
دكتر محمود بهمني ـ معاون پژوهشي و قائم مقام انستيتو تحقيقات بين‌المللي ماهيان خاوياري ـ در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: استحصال خاويار از ماهيان پرورشي در يك مولد ماده ازون‌برون پرورشي براي نخستين‌بار در كشور امكان‌پذير شد.
بهمني افزود: دستيابي به روش مولدسازي از ماهيان خاوياري در شرايط پرورشي يکي از اقدامات اين موسسه بود که براي اولين‌بار در کشور در سال‌هاي 84 و 85 توانستيم دو گونه اوزن برون و تاس ماهي شيب را مولدسازي کرده و از آن‌ها خاويار "دان يک" استحصال کنيم.
او با اعلام اين كه ارزش كيفي خاويار و گوشت استحصال شده با نمونه‌هاي صيد شده در طبيعت برابر است، يادآور شد: ميزان درصد خاوياردهي در ماهيان خاوياري پرورشي نسبت به وزن کل بدن در حالت طبيعي بيش‌تر بوده است.
معاون پژوهشي و قائم مقام انستيتو تحقيقات بين‌المللي ماهيان خاوياري گفت: در حالي كکه 10 تا 13 درصد وزن ماهيان خاوياري در نمونه‌هاي طبيعي را خاويار تشكيل مي‌دهد، اين ميزان در ماهيان پرورشي 13 تا 18.5 درصد است.
وي با اشاره به يک موفقيت علمي ديگر پژوهشگران شيلات کشورمان تصريح کكرد: با توجه به اين کكه ماهيان خاوياري به عنوان يكي از گونه‌هاي مهم اقتصادي درياي خزر به شمار مي‌روند، موسسه تحقيقات شيلات ايران جايگاه خاصي براي تحقيقات در خصوص اين ماهيان قائل است و يكي از دغدغه‌هاي آن ايجاد شرايط براي تكثير مصنوعي ماهيان خاوياري بود کكه با انجام طرح هاي تحقياتي مختلف با مولدسازي از ماهيان ازون‌برون پرورشي نر و ماده موفق به تكکثير مصنوعي ازون‌برون پرورشي و توليد بچه ماهيان ازون‌برون در سال جاري شديم.
بهمني با اشاره به اين کكه در حال حاضر اين نسل از ماهيان توليد شده در مرحله پرورش قرار دارند، ابراز اميدواري كرد از اين نسل پرورشي توليد شده هم بتوان مولدسازي کكرده و نسل‌هاي بعدي را به دست آورد.
معاون پژوهشي و قائم مقام انستيتو تحقيقات بين‌المللي ماهيان خاوياري گفت: دستيابي به اين فن‌آوري موجب دگرگوني در حفاظت از گونه‌هاي در حال انقراض ماهيان خاوياري و افزايش بهره‌وري مناسب و بيش‌تر از ذخاير ماهيان خاوياري كه ارزآور نيز هستند، خواهد شد.
قره برون، چالباش، فيل ماهي، ازون برون و شيپ از گونه‌هاي مهم ماهي خاوياري درياي خزر هستند.

١٣:٣١ ٠١/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد