يك كارشناس:
نخستين مرحله پيشرفت هر جامعه تحقيق و پژوهش است
يك كارشناس ارشد فناوري اطلاعات گفت: تحقيق و پژوهش اولين فاز پيشرفت جوامع در زمينههاي علمي، فرهنگي، اجتماعي و غيره است.
مهندس عباس پورفرخي روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: بدون تحقيق و پژوهش، توسعه پايدار محقق نميشود و متوليان امر بايد به اين مورد در سطح ملي اهتمام داشته باشند.
اين مدرس دانشگاه علوم كاربردي مشهد گفت : توسعه پايدار زماني شكل ميگيرد كه عمليات تحقيق و پژوهش به طور مستمر انجام گيرد.
وي افزود: اگر توسعه پايدار در علوم وارداتي نيز انجام گيرد ما ميتوانيم به آينده گسترش آن علم در جامعه خود اميدوار باشيم.
او تاكيد كرد همچنين توسعهاي كه مبناي آن تحقيق نباشد، ناپايدار و ظاهري است.
وي با اشاره به اينكه هماكنون هيچ كشور پيشرفتهاي را نميتوان ديد كه بدون سرمايهگذاري در تحقيق و پژوهش به پيشرفت رسيده باشد، گفت: ما بايد با سرمايهگذاري لازم و هدفمند به موضوع تحقيق و پژوهش براي پيشرفت در جامعه در زمينههاي مختلف بپردازيم.
وي با بيان اينكه هماكنون سرمايهگذاري در امر تحقيقات و پژوهش در كشور هدفمند نيست، افزود: مسوولان با برنامهريزي دقيق و مشخص بايد زمينه و بسترهاي مناسب را براي تحقيقات علوم مختلف در كشور مشخص كنند.
او با اشاره به اينكه در پنج سال اخير نسبت به گذشته تاحدودي به پژوهش در كشور اهميت داده شده است، افزود: مسوولين و دولتمردان نتيجه سرمايه- گذاري بر روي تحقيقات و پژوهش را ديدهاند.
اين كارشناس ارشد فناوري اطلاعات با بيان اينكه دولتمردان ما هماكنون بودجه را به يك نهاد تحقيقاتي تحويل ميدهند و هيچگونه نظارتي بر كار آنان ندارند، گفت: ما بايد به كاربردي بودن و نظارت بر پژوهشها اهميت دهيم و زمينههاي اجرايي شدن آنها را ايجاد كنيم.
وي ادامه داد: مسوولان بايد نتيجه عملي و كاربردي يك پژوهش و تحقيق را از پژوهشگران و متوليان اين بخش در كشور جويا شوند.
پورفرخي مدعي شد: اگر علمي در جامعه ايجاد شده مديون مراكز تحقيقاتي و پژوهشي مانند پژوهشكدهها، پاركهاي علم و فناوري و ديگر مراكز هستيم.
١١:٣٣ ٠٢/١٠/١٣٨٥