تلاش پژوهشگران صنعت نفت براي توليد گل حفاري حاوي نانومواد
كاربرد فنآوري نانو در فرمولاسيون گل حفاري در دستور كار پژوهشگاه صنعت نفت قرار دارد.
به گزارش سرويس فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مهندس سلطانيان، مسوول پروژه كاربرد فنآوري نانو در سيالات حفاري در اين خصوص گفت: اين فنآوري به دليل گستردگي كاربرد و تاثيرگذاري بر ساير بخشهاي صنعت يك فنآوري استراتژيك براي كشور محسوب مي شود؛ لذا براي توجه جدي تر به اين موضوع، ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو با دستور رييس جمهور تشكيل شد و پژوهشگاه صنعت نفت نيز در راستاي اين سياست فعاليتهاي جديدي را در قالب طرح نانو آغاز كرد به طوري كه واحد پژوهش حفاري كه يكي از زير مجموعههاي مركز مطالعات اكتشاف و توليد پژوهشگاه ميباشد استفاده از فنآوري نانو را براي بهبود خواص سيمان و سيالات حفاري در دستور كار خود قرار داد.
وي خاطر نشان كرد: سيالات حفاري براي اهداف مختلفي مثل انتقال كندههاي حفاري از زير مته به سطح، اعمال فشار كافي به ديواره چاه به منظور حفظ پايداري ديوار و ممانعت از جريان سيالات سازندهاي مختلف زير زمين به داخل چاه و روانكاري و خنك كردن مته و رشته حفاري در يك عمليات حفاري دوراني در صنعت نفت و گاز به كار گرفته مي شوند.
سلطانيان در پايان افزود: متخصصان واحد پژوهش حفاري در نظر دارند تا با استفاده از بنتونيت در مقياس نانو به سيال حفاري بهتري از نظر خواص رئولوژيكي و وزن با پايداري بيشتر در مقابل آلايندهها و تغييرات دما و فشار و ... دست يابند كه اين پروژه در حال اجراست.
١٢:٠٢ ٠٢/١٠/١٣٨٥