شکسپيردرماني براي بيماران ذهني
خبرگزاري ميراث فرهنگي: محققان دانشگاه ليورپول انگلستان اخيرا کشف کرده اند که خواندن آثار ويليام شکسپير، شاعر و نمايشنامه نويس مشهور انگليسي تاثير بسيار خوبي در درمان بيماري هاي ذهني و تقويت حافظه دارد.
به گزارش به نقل از ديلي پست ليورپول ، اين دانشمندان دريافته اند که خواندن آثاري نظير هملت و مکبث اثر سودمندي بر ذهن باقي مي گذارد و از شدت يافتن يا مبتلا شدن به بسياري از بيماري هاي ذهني پيشگيري مي کند. اين گروه تحقيقاتي هم اکنون در حال بررسي تاثيرات خواندن اين آثار بر معالجه بيماري هايي نظير جنون و آلزايمر است. اين محققان اميدوارند که دست يافتن به نتايج بيشتر در اين زمينه ، به تغيير روشهاي آموزشي در مدارس منجر شود.
سرپرستي اين گروه تحقيقاتي را پروفسورفيليپ ديويس از دانشکده ادبيات انگليسي دانشگاه ليورپول به عهده دارد.
او معتقد است که هنگام خواندن عباراتي از آثار شکسپير، اتفاق خاصي در مغز مي افتد. ديويس با استفاده از تجهيزات عکسبرداري مغزي ، دريافته که خواندن آثاري از شکسپير، وردزورث و دي.اچ.لارنس سبب روي دادن کنشي الکتريکي در مغز مي شود و دليل آن ، واژگان نامتعارف ، ساختاربندي ماهرانه جملات و تکرار عبارات در آثار آنهاست.
به گفته اين پروفسور دانشگاه ، شکسپير قواعد واژه سازي را تغيير داده و از مرز قاعده شکني عبور کرده بود. در جملات شکسپير، واژه هايي به کار رفته که ما به استفاده از آنها عادت نداريم ، اما احساس مي کنيم که حس موجود در آنها را مي توان با شيوه هايي جديد معنا کرد.
پروفسور ديويس با اشاره به اين ويژگي آثار شکسپير گفت: به اين ترتيب ، مغز گيج مي شود و از خود نشانه هاي خاصي از آگاهي ناگهاني نشان مي دهد. اين محقق که کتابي از او با عنوان انديشه شکسپير در دست چاپ است ، معتقد است که کودکان را بايد بيش از پيش به خواندن ادبيات کلاسيک تشويق کرد تا در مطالعات ديگر درسي شان نيز موفق تر عمل کنند.
١٥:٤٤ ٠٢/١٠/١٣٨٥