٢١:١٩ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس جهاد دانشگاهي در جشنواره آسيايي بهداشت خانواده:
دست‌اندركاران بهداشت با تخصيص صحيح اعتبارات مي‌توانند از گسترش بيماريها در جامعه پيشگيري كنند

جشنواره آسيايي بهداشت خانواده با همكاري جهاد دانشگاهي و شركت پاكنام صبح امروز در سالن همايش‌هاي رازي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار « بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در اين مراسم كه با حضور دكتر علي منتظري رييس جهاد دانشگاهي، دكتر حسين ملك‌افضلي معاون تحقيقات وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشكي و جمعي از اساتيد و پژوهشگران داخلي و خارجي برگزار شد، دكتر منتظري تصريح كرد: دومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده را با دنيايي از اندوه و غم در غياب رييس فقيد و جهادگر آن دكتر كاظمي‌آشتياني برگزار مي‌كنيم.
وي افزود: دست تقدير و مشيت الهي اينگونه رقم خورده كه دومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده را بدون حضور عزيز سفر كرده آغاز ‌كنيم و اميدواريم كه با توفيقات الهي و همت جهادگران و پژوهشگران اين راه ادامه يابد.
رييس جهاد دانشگاهي در ادامه گفت: اين جشنواره محصول دو اراده يكي شركت پاكنام به عنوان بخش خصوصي در حمايت از فعاليت علمي و تحقيقاتي و ديگري دكتر كاظمي آشتياني به عنوان رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران برگزار مي‌شود.
يادآور مي‌شود: پس از مراسم افتتاحيه و اهداي جوايز به برگزيدگان جشنواره سخنراني علمي را كه به نام دكتر كاظمي نامگذاري شده بود تحت عنوان بيماريهاي ناشي از آسايش ارائه نمود.
رييس جهاددانشگاهي در ادامه مراسم ضمن ارايه سخنراني علمي پيرامون بيماريهاي آسايش و راحتي، اظهاركرد: آسايش و رفاه محصول پيشرفت‌هاي تكنولوژيك در زندگي بشر است و در عين حال كه موجب تسهيل در انجام برخي امور شده مشكلات مختلفي را نيز در جامعه به وجود آورده است و بيماري‌هاي آسايش از اين جمله هستند.
وي يادآور شد: اغلب بيماريهاي مزمن نظير اختلالات تنفسي، سرطان‌ها، ديابت و ... جزو بيماريهاي آسايشي محسوب مي‌شوند و از مهمترين عوامل به وجود آورنده اين بيماريها مي‌توان به مصرف سيگار، مشروبات الكلي و كم تحركي اشاره كرد.
وي خاطرنشان كرد: بايد با ارتقاء سطح سواد عمومي مردم، وضع قوانين جديد، مشاركت مردم در برنامه‌هاي آموزشي بهداشتي و ايجاد محيط زندگي امن از شيوع اين بيماريها در كشور جلوگيري كرد.
دكتر منتظري در پايان تصريح كرد: دست‌اندركاران بهداشت و سلامتي كشور مي‌توانند با تخصيص مناسب و صحيح اعتبارات اين بخش، كنترل جامعه را به خوبي در دست گرفته و از شيوع و گسترش اين نوع بيماريها در جامعه پيشگيري كنند.
در اين مراسم همچنين دكتر حسين ملك‌افضلي معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز در سخناني با اشاره به شخصيت مرحوم دكتر كاظمي، از وي به عنوان جهادگري شجاع، ‌عالم، مدير و نوآور ياد كرد و گفت: برگزاري اين جشنواره علمي در حقيقت شاخص نوآوري مرحوم كاظمي است كه با جمع دو مقوله تنظيم خانواده و استفاده از تكنيك‌هاي درمان ناباروري به مساله مهم سلامت خانواده پرداخته است.
وي ادامه داد: ديدگاه جامع و مبتكرانه ايشان باعث جلب مشاركت بخش خصوصي در برگزاري اين رخداد علمي شد كه اين مساله در نوع خود كم نظير است.
دكتر ملك افضلي با بيان اين كه در كشور ايران سلامت خانواده به عنوان يك ارزش متعالي محسوب مي‌شود، يادآور شد: خانواده بنياد توسعه است و بايد به صيانت از خانواده توجه ويژه داشت زيرا دين مبين اسلام نيز به اين مقوله تاكيد نموده است.
معاون وزير بهداشت با اشاره به آيات قرآن كريم در خصوص بنياد خانواده اظهار كرد: خانواده نهادي است كه در آن آرامش، مودت و رحمت در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند و تشكيل خانواده در تعاليم ديني يك امر مهم و ارزشمند در جهت تامين نيازهاي مختلف انساني است.
دكتر ملك افضلي خاطرنشان كرد: صيانت از خانواده به عنوان استراتژي كشور در امور بهداشتي محسوب مي‌شود، بدين معني كه دست اندركاران امور بهداشتي در تلاشند تا سلامت روحي، جسمي و اجتماعي خانواده‌ها را فراهم كنند.
وي تصريح كرد: تنظيم خانواده نيز در همين راستا ابزاري براي تامين سلامت خانواده است و تحقيقاتي كه در كشور بر روي سلول‌هاي بنيادي صورت مي‌گيرد با همين هدف مي‌باشد.
دكتر ملك افضلي در خاتمه گفت: امروزه در غرب به تشكيل و صيانت از خانواده توجه چنداني نمي‌شود و از همين رو مشكلات روحي و رواني در اين كشورها ديده مي‌شود، لذا بايستي شرايطي را فراهم آورد تا كشور ما از اين آسيب‌ها در امان باشد.
همچنين در اين مراسم دكتر شاهزاده فاضلي، دبير همايش، در سخناني كوتاه گفت: با توجه به استقبال كم نظير از جشنواره اول، برگزاري دومين دوره جشنواره بهداشت خانواده در سطح آسيايي در دستور كار قرار گرفت.
وي افزود: در مجموع 590 مقاله از محققان داخلي و خارجي به دبيرخانه ارسال شد كه از اين ميان 471 مقاله از سوي محققان داخلي و 119 مقاله نيز توسط پژوهشگران ديگر كشورهاي آسيايي تدوين شده بود.
شاهزاده فاضلي در خاتمه با بيان اينكه از ميان شركت كنندگان، پنج پژوهشگر خارجي و سه پژوهشگر داخلي به عنوان نفرات برتر انتخاب شدند يادآور شد: عشق به تحقيق و پژوهش و ارج نهادن به جايگاه پژوهشگران و روحيه جهادي از مهمترين ويژگي‌هاي مرحوم دكتر كاظمي بود و برپايي اين جشنواره نيز محصول تلاش‌هاي بي دريغ ايشان است.
مهندس كويري مديرعامل شركت پاكنام ديگر سخنران اين مراسم بود.
وي در سخناني ضمن گراميداشت ياد و خاطره مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني، با اشاره به پيام رهبر معظم انقلاب اسلامي به مناسب درگذشت اين دانشمند جهادگر، گفت: انقلاب اسلامي ايران تحولي عظيم در افكار و انديشه‌هاي جامعه بوجود آورد و آينده‌اي روشن و مبارك در انتظار آن است.
وي شكل‌گيري شخصيت‌هاي همچون دكتر كاظمي را از بركات انقلاب اسلامي دانست و افزود: برجسته‌ترين ويژگي مرحوم دكتر كاظمي مديريت، شجاعت، دانش و بينش بود و ايشان توانست با اين خصوصيات زمينه شكوفايي بسياري از استعدادهاي علمي كشور را فراهم نمايد و حركت علمي بزرگي را در كشور پايه‌گذاري كند.
مهندس كويري با بيان اين كه دستاوردهاي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي از افتخارات جمهوري اسلامي ايران محسوب مي‌شود، يادآور شد: اميدواريم اين حركت درخشان علمي در غياب ايشان استمرار و ادامه يابد، زيرا در حال حاضر كشور ايران در زمينه سلولهاي بنيادي جزو برترين‌هاي جهان به شمار مي‌آيد.
لازم به ذكر است در پايان اين مراسم به برگزيدگان دومين جشنواره آسيايي بهداشت خانواده جوايزي اهدا شد كه اسامي اين افراد به شرح زير است:
برگزيدگان بخش آسيايي:
نفر اول خانم سرور پرهيزي از ايران، نفر دوم آقاي چين چيوچن از كشور چين، نفر سوم آقاي ابوعبدالله از كشور هنگ كنگ، نفر چهارم آقاي مويد مصطفي احمد از كشور اردن و نفر پنجم خانم نگين مسعودي از ايران
برگزيدگان بخش داخلي:
نفر اول خانم اشرف كاظمي، نفر دوم خانم شكوفه اكبرشاهي و نفر سوم خانم منير رمضاني
گفتني است: اين جشنواره با همكاري جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران و شركت پاكنام برگزار شد.

١٥:١٤ ٢٤/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد