به همت يك دانشجوي پژوهشگر
حسگر پتانسيومتري سولفات در دانشگاه تهران طراحي و ساخته شد
يك دانشجوي شيمي دانشگاه تهران در تحصيلات پاياننامه كارشناسيارشدش موفق به طراحي و ساخت حسگر پتانسيومتري سولفات با استفاده از يكي از مشتقات پيريليوم شد.
به گزارش خبرنگار «پاياننامه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مريم عباس قرباني در اين تحقيق موفق به ساخت يك الكترود غشايي مايع بسيار حساس و گزينش پذير براي اندازهگيري يون سولفات بر پايه يك و سه و ٥- تري فنيل پيريليوم پركلرات (TPPP) شده است.
به گفته پژوهشگر الكترود ارائه شده گزينش پذيري بسيار خوبي در گسترده وسيعي از آنيونهاي آلي و معدني متداول نشان ميدهد.
اين حسگر شيب نرنستي خوبي برابر ٧/٢٩- ميلي ولت بر دهگان نشان ميدهد و حد تشخيص آن٤٨/٠ ميكروگرم بر ميلي ليتر است.
زمان پاسخ دهي اين حسگر در تمامي محدودههاي غلظتي خيلي كوتاه (كمتر از ٦ ثانيه) است. تغييرات pH در محدوده ٥/٩-2/٥ هيچ اثري بر كاركرد الكترود ندارد.
همچنين الكترود غشايي ذكر شده كاركرد بسيار خوبي تحت شرايط آزمايشگاهي از خود نشان ميدهد.
الكترود تهيه شده به طور موفقيت آميزي در تيتراسيون يون سولفات با Ba و بالعكس، به عنوان الكترود شناساگر مورد استفاده قرار گرفت. در ضمن از اين الكترود در تعيين مقدار پارومومايسين سولفات و سالبوتامول سولفات استفاده شد
كه نتايج به دست آمده، توافق رضايت بخشي با مقادير واقعي نشان داد.
در تحقيق ديگري از تكنيك ولتامتري چرخهيي براي تعيين مقدار آميكاسين سولفات در سيستم تزريق جريان استفاده شد.
در اين تحقيق ، برنامه مخصوصي براي محاسبه سيگنال آناليت و كاهش نويز معرفي شده است.
پاسخ الكترود بر اساس مبادله بار در سطح الكترود پس از كم كردن جريان زمينه از نويز محاسبه شد.
به منظور دستيابي به حساسيت بالاتر، از جريان در تمام محدوده رويش پتانسيل شامل اكسايش و كاهش سطح الكترود طلا انتگرال گرفته مي شود.
به گزارش ايسنا، تابع موج پتانسيل شامل مراحل اعمال پتانسيل براي تميز سازي، تجمع و رويش پتانسيل به اولتراميكروالكترود طلا بوده و مزاياي اين روش شامل حساسيت بالا، عدم نياز به حذف اكسيژن از محلول نمونه نيز امكان استفاده از آن به عنوان روشي سريع سري تعيين مقدار تركيب مختلف در روش كروماتوگرافي مايع است.
در تحقيقات اين پاياننامه كه با راهنمايي دكتر محمدرضا گنجعلي انجام شده، تاثير سرعت رويش و زمان پتانسيل تجمع و pH محلول شوينده در كارايي روش نيز مورد بررسي قرار گرفت. همچنين از اين روش براي اندازهگيري مقدار آميكاسين سولفات در نمونههاي دارويي استفاده شد.
١٣:٠١ ٠٣/١٠/١٣٨٥