٠٩:٠٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
نخستين كارگاه آموزشي آناليز داده‌‏هاي ژني در دانشگاه تبريز برگزار مي شود

نخستين كارگاه آموزشي بيونفورماتيك و آناليز داده‌‏هاي ژني از سوي دانشكده دامپزشكي دانشگاه تبريز با حمايت دفتر طرح، نظارت و ارزشيابي دانشگاه و موسسه پژوهش و برنامه‌‏ريزي آموزش عالي وزارت علوم از بيست و پنجم تا بيست و هفتم دي ماه جاري در مركز فناوري اطلاعات دانشگاه تبريز برگزار مي‌‏شود.
" امير بابك سيوفي" مجري اين طرح در گفت وگو با خبرنگار ايلنا ، هدف از برگزاري اين كارگاه آموزشي را آشنايي اعضاي هيات علمي، دانشجويان كارشناسي ارشد و دكترا در رشته‌‏هاي بيوتكنولوژي، علوم جانوري، علوم دامي، علوم گياهي، دامپزشكي و پزشكي با مهارت‌‏هاي استفاده از ابزارهاي بيوانفورماتيكي جهت استخراج و استفاده از اطلاعات بيولوژي سلولي و مولكولي عنوان كرد و گفت: بيوانفورماتيك رشته‌‏اي از علوم است كه در آن علوم بيولوژي، كامپيوتر و تكنولوژي اطلاعات با هم تلفيق شده‌‏اند. اين شاخه شامل تحقيق، تكميل و يا استفاده از ابزارها و روش‌‏هاي كامپيوتري براي بسط و توسعه كاربرد كامپيوتر در استفاده از داده‌‏هاي بيولوژيكي، پزشكي، رفتارشناسي يا بهداشت در ابعاد استفاده ،ذخيره‌‏سازي، نظم بخشي، كلاسه‌‏بندي، تجزيه يا نمايش اين گونه داده‌‏هاست.
وي تصريح كرد: موضوع تكامل گونه‌‏ها در بيماري‌‏هاي جديد كنوني از جمله آنفلوانزاي فوق حاد طيور است كه به نظر مي‌‏رسد استفاده از اين علم مي‌‏تواند در پيش‌‏بيني خصوصيات احتمالي و روند سير تكاملي آنها در آينده كمك موثري كند.
استاديار گروه پاتوبيولوژي دانشكده دامپزشكي دانشگاه تبريز با بيان اينكه اين آموزش‌‏ها به عنوان يكي از ابزارهاي اصلي بيولوژيست‌‏هاي مولكولي و متخصصان بيماري‌‏هاي عفوني داراي كاربرد وسيعي است، اظهار داشت: جستجو ، استخراج، دسته بندي، آناليز و نتيجه‌‏گيري از داده‌‏هاي بيولوژيكي همچون ساختمان سه بعدي پروتئيني، توالي ژن‌‏هاي ساختماني سلول‌‏هاي جانوري و عناصر پاتوژن به خصوص آن دسته كه توسط محققان بيولوژيست مولكولي توليد مي‌‏شود، يكي از ضرورت‌‏هاي ملموس است كه راهنمايي و آشناسازي محققان با اين روش‌‏ها از ديگر اهداف برگزاري اين كارگاه آموزشي سه روزه است.
سيوفي موضوعات مهم مورد بحث اين كارگاه آموزشي را طراحي پرايمر، معرفي برنامه‌‏هاي شناسايي و مشاهده ساختمان سه بعدي پروتئين، معرفي و كاربرد كريستالوگرافي اشعه ايكس در تحقيقات بيولوژي مولكولي، معرفي تحليل و شناسايي آنزيم‌‏هاي محدود كننده ژني و آنزيم‌‏هاي پروتئين ساز ذكر كرد و گفت: دراين كارگاه آموزشي روش‌‏هاي تحليل داده‌‏هاي پروتئيني و شناسايي ساختمان پروتئين‌‏ها و ... مورد بحث قرار خواهد گرفت.

١٩:٣٢ ٠٤/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد