٢٠:١٦ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
همكاري مشترك بورس كالاي كشاورزي ايران و صندوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي (IFAD)

در پي هماهنگي به عمل آمده با صندوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي (IFAD) ، زمينه‌‏هاي مختلف همكاري اين صندوق با بورس كالاي كشاورزي ايران در نشست مشترك دبيركل و معاونان بورس با آقاي گالتي ، مدير برنامه‌‏ريزي كشورهاي آسيايي و اقيانوسيه صندوق بررسي شد.
به گزارش خبرنگار ايلنا, مهدي حاج كاظمي، معاون امور فني و اجرايي در اين رابطه ، اظهار داشت: آقاي گالتي ، براي شركت در كنفرانس بين‌‏المللي اعتبارات خرد به ايران سفر كرده بود كه با برنامه‌‏ريزي‌‏هاي انجام شده از بورس كالاي كشاورزي بازديد و با مسوولان اجرايي مذاكره كرد.
وي ، با بيان اهم مذاكرات اين نشست ، خاطر نشان كرد: در ابتداي نشست مشترك بورس با نماينده صندوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي، اهداف بورس كالاي كشاورزي ايران در راستاي اصلاح ساختار بازار سنتي و گسترش سرمايه‌‏گذاري در بازار بخش كشاورزي و فعاليت 16 ماهه بورس تشريح و بر اين نكته كه بورس به عنوان يك نهاد تازه تاسيس و غير دولتي در بازار سرمايه نيازمند كمك‌‏هاي دولت است، تاكيد شد.
وي ، در ادامه افزود: محصولات معامله شده در بورس كالاي كشاورزي ايران ، امكان سنجي ورود محصولات جديد به تالار و همچنين مطالعات انجام شده براي راه‌‏اندازي معاملات آتي و اختيار معامله از ديگر مباحث مطرح شده در اين نشست بود.
مهندس حاج كاظمي ، گفت: استفاده از تجربيات ساير كشورها و بورس‌‏هاي كالايي موفق دنيا و بررسي نحوه انجام انواع معاملات در اين بورس‌‏ها از جمله مواردي بود كه مسوولان اجرايي بورس خواستار همكاري مشترك صنـدوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي در راستاي انجام آن شدند.
وي ، تحقق چنين امري را در گرو بازديد و تبادل اطلاعات مشترك با كشورهاي مطرح در اين زمينه دانست و گفت: براي اين‌‏كه متخصصان بورس كالاي كشاورزي ايران بتوانند از تجربيات ارزشمند ساير كشورها در زمينه‌‏هاي مختلف فني ، اجرايي و مطالعاتي استفاده كنند ، لازم است از بورس‌‏هاي مختلف دنيا بازديد به عمل آورده و از نزديك با آخرين تحولات انجام شده و روش‌‏هاي نوين معاملاتي آنها آشنا شوند. به طور متقابل نيز بايد زمينه حضور معامله‌‏گران جهاني محصولات كشاورزي در ايران فراهم شود كه صندوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي با اختصاص اعتبارات ويژه به اين امر مي‌‏تواند نقش موثري را در اين بين ايفا كند.
وي ، در ادامه خاطرنشان كرد: برگزاري كنفرانس‌‏هاي علمي ، تشكيل كار گروه‌‏هاي تخصصي و برگزاري كارگاه‌‏هاي‌‏هاي آموزشي از جمله مواردي است كه در ارتقاي دانش فني متخصصين ما و انتقال تجربيات ساير كشورها در زمينه بازار محصولات كشاورزي به آنها موثر است و بورس كالاي كشاورزي ايران براي دستيابي به موارد فوق نيازمند همكاري و كمك‌‏هاي صندوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي (IFAD) است.
معاون امور فني و اجرايي بورس ، با اشاره به اظهارات مدير برنامه‌‏ريزي كشورهاي آسيايي و اقيانوسيه صندوق ، گفت: آقاي گالتي با استقبال از پيشنهادات بورس كالاي كشاورزي ايران بر اين نكته تاكيد داشت كه تجربه بورس كالاي كشاورزي در خاورميانه تجربه‌‏اي جديد است و با اين كه بورس كالاي كشاورزي ايران تازه تاسيس است ، ليكن توانسته در اين مدت كوتاه تجربيات ارزشمندي را كسب نمايد. آقاي گالتي ، ضمن اعلام آمادگي كامل براي همكاري متقابل با بورس كالاي كشاورزي ايران ابراز اميدواري كرد ؛ زمينه تبادل اطلاعات بين بورس كالاي كشاورزي ايران و بورس‌‏هاي معتبر جهاني با كمك صندوق فراهم شود.
مهندس حاج كاظمي ، در ادامه افزود: نماينده صندوق با بيان اين مطلب كه 90 درصد اعتبارات ايفاد به صورت وام (LOAN) و تنها 10 درصد آن به صورت بلاعوض (GRANT) در اختيار كشورهاي عضو قرار مي‌‏گيرد, آمادگي كامل صندوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي را براي همكاري دو جانبه اعلام كرد و در اين راستا مقرر شد فعاليت‌‏هاي انجام شده در بورس اعم از مطالعات مختلف و انواع معاملات در دست اجرا و ديگر موارد مورد نظر به ايفاد منتقل و اقدامات لازم براي آغاز همكاري متقابل فراهم شود.
وي ، گفت: آقاي گالتي بر اين نكته تاكيد فراوان داشت كه تحقق اهداف بورس كالاي كشاورزي ايران متبني بر اصلاح ساختار بازار سنتي منجر به ارتقاي توليد و افزايش درآمد كشاورزان در دراز مدت خواهد شد و به عبارتي ديگر به اقتصادي شدن توليد در بخش كشاورزي و بهبود سطح زندگي كشاورزان مي‌‏انجامد كه اين مساله دقيقاً منطبق بر اهداف ايفاد است.
معاون امور فني و اجرايي ، در پايان اظهار داشت: صندوق بين‌‏المللي توسعه كشاورزي براي تخصيص اعتبارات به كشورهاي عضو با بانك‌‏هاي كشاورزي همكاري مي‌‏كند و در مورد ايران نيز نقطه تماس ايفاد با ايران ، بانك كشاورزي است و در اين راستا لازم است تبادل اطلاعات متقابل بين بورس ، بانك كشاورزي و ايفاد صورت پذيرد.

١٤:٠٠ ٢٦/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد