رييس شبكه پزشكي مولكولي كشور:
تشكيلات شوراي عالي زيست فنآوري بايد فرادستگاهي عمل كند
رييس شبكه پزشكي مولكولي كشور اظهار داشت: اگر چه شرح وظايف هر يك از وزارتخانهها، ارگانها و دانشگاهها در تحقق اهداف شوراي عالي زيست فنآوري تا حدودي تعيين شده، اما در عمل براي جبران فرصتهاي از دست رفته، نيازمند همكاري و ارتباط بخشهاي مختلف هستيم.
دكتر سيروس زينلي، رييس شبكه پزشكي مولكولي كشور با بيان اين مطلب در گفتوگو با خبرنگار «فنآوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران گفت: با اينكه 12 سال از آغاز بحث لزوم به كارگيري زيست فنآوري دركشور ميگذرد، اما تنها در يك سال اخير با كوشش جمعي از كارشناسان علوم زيستي كشور، اين بحث به طور جدي بررسي و به تنظيم سند ملي زيست فنآوري، تشكيل كميتههاي تخصصي زيست فنآوري و درنهايت شوراي عالي زيست فنآوري و ايمني زيستي در كشور منجر شد.
وي ادامه داد: شوراي عالي زيست فنآوري، به كارگيري زيست فنآوري در پزشكي و داروسازي را جزء وظايف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، به كارگيري زيست فنآوري دركشاورزي را وظيفه جهاد كشاورزي، ايجاد و تقويت زير ساختهاي علمي اعم از پژوهش، توليد علم و تربيت نيروي متخصص در حوزه زيست فنآوري را از وظايف وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري و به كارگيري اين فنآوري در تصفيه پساب ها و پاك سازي محيطزيست و نظارتهاي زيست محيطي به كارگيري محصولات اين فنآوري را در حوزه وظايف سازمان محيط زيست و ... ميداند.
دكتر زينلي افزود: هر چند اين وظايف از پيش تعيين شده است اما ارتباط و همكاري متقابل هر يك از بخشهاي مذكور به نتيجهگيري سريعتر در كاربرد زيست فنآوري در كشور منجر ميشود كه البته حمايتهاي سازمان مديريت و برنامهريزي و مجلس در تعيين بودجههاي مورد نياز اين بخشها نيز نبايد ناديده گرفته شود.
١٦:١٤ ٢٦/١٠/١٣٨٤