٢٠:١٨ ٠١/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
بررسی تاثیرات فرهنگ بر رشد فناوری های نوین مستلزم آشنایی با پدیدار فرهنگ است

نخستین روز از برنامه های هفته پژوهش در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و سالن اجتماعات پژوهشگاه پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با موضوع "تکنولوژی های نو و فرهنگ" برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاهی "مهر"، در اولین برنامه پژوهشی سالن اجتماعات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات دکتر "علی پایا" در خصوص "تکنولوژی های نو و فرهنگ" اظهار داشت: در بحث فناوری های نو و تاثیر آنها بر فرهنگ و جامعه دو رویکرد کلی قابل مشاهده است. یک رویکرد بر جنبه های منفی و مخرب این فناوری ها و خطراتی که برای جوامع و افراد پدید می آورند تاکید می کند و رویکرد دوم با خوش بینی بر آثار و فواید مثبتی که از رهگذر ظهور و بسط این فناوری ها عاید افراد و جوامع می شود تکیه دارد. اما به نظر می رسد برای دستیابی به نظری واقع بینانه در خصوص تاثیرات این فناوری ها می باید شناختی اجمالی از ویژگی های هر یک از امکانات بالقوه و بالفعلی که در اختیار دارند، حاصل شود.
وی با اشاره به این که بررسی نحوه تاثیراتی که از ناحیه فرهنگ بر رشد فناوری های نوین به وجود می آید مستلزم آشنایی با پدیدار فرهنگ است، شمه ای از جنبه های علمی و قابلیت های عملی سه سنخ بر جسته از فناوری های نو یعنی فناوری اطلاعات (اینفو)، زیستی (بایو) و نانو را تشریح کرد.
دکتر "پایا" به بررسی جایگاه ایران در ارتباط با موضوع پژوهش پرداخت و با اشاره به اهمیت کنترل تکنولوژی و چهار نهاد تاثیرگذار اقتصاد، سیاست، جامعه علمی و حیطه عمومی نقش دولت را در ایران تعیین کننده دانست.
وی مردم سالاری و آموزه های دینی و نیز طرح گفتگوی تمدن ها را به شرطی که درست تبیین شوند قابلیت مثبت ایران در این خصوص ارزیابی کرد.
"پایا" همچنین "ائتلاف برای جلوگیری از خطرات تکنولوژی های نو" را به عنوان ضرورت جهان امروز برای جلوگیری از خطرات تکنولوژی همزمان با افزایش ایمنی در بهره وری از امکانات تکنولوژی های نو پیشنهاد کرد.

١٨:٤٣ ٢٠/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد