٠٧:٠٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
حلزون دريايي سرنخي براي درمان اختلالات مغزي انسان

حلزون بي‌صدف دريايي در زير ظاهر پر از جلبك خود يك موجود متفكر و تيز هوش است.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مطالعات جديد كه بر روي ويژگي‌هاي الگوي ژنتيكي حلزون بي صدف دريايي صورت گرفته، مشخص شده است كه در هر لحظه در درون يك سلول مغزي منفرد حلزون دريايي، بيش از 10 هزار ژن فعال هستند.
محققان با بررسي مغز اين جانور دريايي موسوم به APLYSIA بيش از 100 ژن مشابه با ژنهايي كه با بيماريهاي مهم نورولوژيكي و عصبي در انسان در ارتباط هستند و همچنين بيش از 600 ژن كه رشد مغز را كنترل مي‌كنند، شناسايي كرده‌اند.
اين يافته‌ها نشان مي‌دهد كه فعاليت‌هاي يادگيري يا پيشرفت اختلالات مغزي در تنهايي صورت نمي‌گيرد و در عوض از تعاملات بين مجموعه‌هاي بزرگ ژنها در بين بسياري از سلولهاي مغزي ناشي مي‌شود.
هر نگرش و ديدگاهي نسبت به چگونگي فعاليت مغز و ژنهايي كه فعاليت مغز را هماهنگ مي‌كنند مورد توجه و استقبال متخصصان اعصاب قرار مي‌گيرد.
براي مثال تاكنون دانشمندان به شدت در مورد اين كه چطور ژنها مدارهايي را در مغز براي افزايش توان يادگيري و حافظه شكل مي‌دهند، در ابهام به سر مي‌برند.
ار يك كاندل، يكي از اعضاي اين تيم تحقيقاتي از دانشگاه كلمبيا در نيويورك در اين باره اظهار داشت: اين مطالعات، اطلاعات و يافته‌هاي ژنتيكي درباره اين حلزون را بهبود داده است.
به گزارش ايسنا، اين حلزون دريايي سيستم عصبي نسبتا ساده‌اي با حدود 10 هزار نورون (سلول عصبي) بزرگ دارد كه به راحتي قابل تشخيص هستند، حتي در اين شرايط نيز اين جانور مي‌تواند ياد بگيرد و سلول‌هاي مغز آن به روشهاي شبيه به پيغام رساني نورون به نورون در انسان با يكديگر ارتباط مي‌گيرند.
محققان در اين پژوهش دريافتند كه ژنهاي خاصي با يادگيري و حافظه‌ در ارتباط هستند.
نتايج اين پژوهش در مجله CELL منتشر شده است.

١٣:٤٨ ١١/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد