٠٧:١٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
سيدمحمد خاتمي:
بايد از دولتي كردن دانشگاه آزاد پرهيز شود

سيدمحمد خاتمي گفت: فلسفه وجودي دانشگاه آزاد برداشتن بار از دوش دولت است و با توجه به جايگاه حساس آن، بايد به آن كمك شود تا رو به جلو حركت كند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، سيدمحمد خاتمي در ديدار اعضاي «ستاد عملكرد ربع قرن دانشگاه آزاد اسلامي» در موسسه نشر آثار امام (ره) گفت: همه بايد كمك كنند تا جايگاه دانشگاه آزاد تقويت شود و اين دانشگاه توسعه پيدا كند و حتي يك دانشگاه آزاد ديگر نظير آن ايجاد شود. ما نمي‌‏توانيم به چشم‌‏انداز بيست ساله برسيم، مگر اينكه ظرفيت‌‏هاي دانشگاهي را در كل كشور بالا ببريم.
رييس‌‏جمهور سابق كشور افزود: با توجه به امكانات موجود در كشور و چشم‌‏انداز بيست ساله، ظرفيت‌‏هاي خالي آموزشي فراواني در كشور وجود دارد و نبايد خيال كرد كه دانشگاه آزاد به تنهايي مي‌‏تواند اين مشكل را حل كند.
وي تصريح كرد: قبل از انقلاب 150 هزار نفر دانشجو در دانشگاه‌‏ها وجود داشت و در زماني كه بنده رييس‌‏جمهور شدم، 700 هزار دانشجو و از زمان ترك خدمت بنده به عنوان رييس‌‏جمهور بالاي دو ميليون دانشجو در دانشگاه‌‏هاي كشور حضور دارند كه دانشگاه آزاد سهم چشمگيري در آن دارد.
خاتمي تاكيد كرد: جهش عظيمي در كميت و كيفيت آموزشي در كشور رخ داده است كه نقش دانشگاه آزاد، همت افرادي كه در تشكيل اين دانشگاه مورد تاييد امام(ره) بوده‌‏اند و درك هوشمندانه و مديريت افرادي مثل آقاي جاسبي در اين جهش بي‌‏بديل است.
رييس موسسه باران گفت: امروزه دانشگاه آزاد به صورت نهال تناوري درآمده است كه در عرصه بين‌‏المللي قابل احترام است و رييس‌‏ آن دبير هيات اجرايي دانشگاه‌‏هاي جهان است.
وي خاطرنشان كرد: بنده به عنوان يك مسوول كه هشت سال در اين مملكت سابقه كار اجرايي دارد و با توقعات مردم آشناست، فكر مي‌‏كنم بدون استثنا يكي از خواسته‌‏هاي شهرهاي كوچك و بزرگ كشور، توسعه و احداث دانشگاه است كه يكي از راه‌‏هاي جواب دادن به اين خواسته، امكانات دانشگاه آزاد است.
خاتمي گفت: رقم‌‏هايي كه امروزه سخاوتمندانه در اختيار شهرستان‌‏ها قرار مي‌‏گيرد، در زمان بنده نبود. در زمان من كل بودجه‌‏اي كه در اختيار رييس‌‏جمهور بود، 50 ميليارد تومان براي كارهاي اجرايي بود كه يكي از اقدامات مهم من با توجه به آن بودجه، احداث آموزش عالي در مناطقي بود كه مستعد ايجاد دانشگاه بود.
وي تصريح كرد: اگر شعار ما رفع محروميت است، دانشگاه آزاد مي‌‏تواند در رفع آن و ايجاد عدالت آموزشي بسيار موثر باشد.
خاتمي با اشاره به فعاليت خود به عنوان وزير ارشاد و رييس‌‏جمهور در شوراي عالي انقلاب فرهنگي، گفت: در آن زمان يكي از اختلافات، اختلاف بين دانشگاه آزاد و متصديان آموزش عالي كشور بود و نگراني‌‏هايي وجود داشت كه قسمتي از آن در بدو تاسيس دانشگاه آزاد طبيعي بود.
رييس‌‏جمهور سابق كشورمان افزود: امروزه مي‌‏توانيم بگوييم استانداردهاي دانشگاه آزاد از بعضي از دانشگاه‌‏هاي دولتي در شهرهايي مثل اصفهان و تهران بالاتر است و دانشگاه آزاد پهلو به پهلوي دانشگاه‌‏هاي معتبر جهان حركت مي‌‏كند.
خاتمي با بيان اينكه در دوره عضويتش در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به عنوان وزير فرهنگ، بدبيني‌‏هايي وجود داشت كه دانشگاه آزاد خارج از چارچوب آموزش عالي است، گفت: اين مساله تصويب شده بود كه دانشگاه آزاد دانشگاهي خارج از چارچوب آموزش عالي و دانشگاهي غير انتفاعي باشد. اصولا كار دولت سياست‌‏گذاري و پشتيباني از آموزش عالي است نه تصدي‌‏گري. امروزه مصوباتي كه براي صرف بودجه‌‏هايي كه در اختيار هيات امناي دانشگاه قرار مي‌‏گيرد، به مديريت مستقل و دروني دانشگاه‌‏ها ضربه مي‌‏زند.
وي با اشاره به اينكه بايد از دولتي كردن دانشگاه آزاد پرهيز شود و دولت موظف است كه به اين دانشگاه كمك كند، گفت: فلسفه وجودي دانشگاه آزاد برداشتن بار از دوش دولت است و ما بايد شرايطي را ايجاد كنيم كه دانشجويان براي تحصيل به كشورهاي ديگر نروند و براي اساتيد فرصت‌‏هاي مطالعه فراهم شود. اين يك خواسته توهمي است كه دانشجويان مي‌‏توانند مجاني تحصيل كنند، اين مساله نه ميسر است و نه مطلوب.
خاتمي افزود: در يك مقايسه با شهريه‌‏اي كه مدارس ابتدايي و متوسطه غيرانتفاعي و دانشگاه آزاد مي‌‏گيرند، من فكر نمي‌‏كنم كه اجحافي در حق دانشجويان دانشگاه آزاد مي‌‏شود. شايد هنوز بخش قابل توجهي از جامعه توان پرداخت پول شهريه را نداشته باشند اما دولت نبايد نرخ را بشكند و بايد از يك هزارم بودجه كل كشور رديفي بگذارد تا به افراد محرومي كه توانايي پرداخت شهريه را ندارند، كمك انجام شود.
رييس‌‏جمهور سابق كشورمان گفت: من چيزي براي كمك به اشراف نمي‌‏گويم اما دانشگاه آزاد با مخارج فعلي معجزه مي‌‏كند. ما نمي‌‏توانيم دستور بدهيم تورم, بيكاري و فقر وجود نداشته باشد بلكه بايد زمينه‌‏هاي اين مشكلات را برطرف كنيم، اگر سطح قيمت شهريه‌‏ها به صورت طبيعي بالا مي‌‏رود، فشار براي پايين آوردن آن تعادل را به هم مي‌‏زند.
وي تصريح كرد: خرج روزمره دانشگاه و هزينه‌‏هاي جاري آن را نمي‌‏توان حذف كرد، البته كمك به طبقات محروم ايجاب مي‌‏كند تا دولت رديفي از بودجه قرار دهد تا به افرادي كه توانايي پرداخت شهريه را ندارند، كمك كند.
خاتمي گفت: از نظر بنده به عنوان يك شهروند و كسي كه به پيشرفت علمي كشور علاقه‌‏مند است، بايد متوجه باشيم كه بعد از انقلاب جامعه ما راه و اهداف تازه‌‏اي را انتخاب كرده است.
وي افزود: هنوز موانع بزرگي در داخل و خارج كشور در تحقق اين اهداف وجود دارد ولي با وجود اين مشكلات، موفقيت‌‏ها نيز كم نبوده است، از جمله ارتقاي سطح علمي و تخصصي كشور كه دانشگاه آزاد نقش چشم‌‏گيري در آن داشته است.
به گزارش خبنگار "ايلنا"، در اين جلسه جمعي از اعضاي ستاد عملكرد ربع قرن دانشگاه آزاد اسلامي نيز به بيان نظرات خود در خصوص همايش عملكرد ربع قرن دانشگاه آزاد و اوضاع كنوني اين دانشگاه پرداختند.
سيد وحيد عقيلي، رييس دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه آزاد با اشاره به همايش يك روزه عملكرد ربع قرن دانشگاه آزاد اسلامي گفت: دانشگاه آزاد در ماه‌‏هاي گذشته شاهد هجمه‌‏هايي بوده است كه عزت نفس دانشگاهيان را كم كرده است.
وي افزود: خدمات دانشگاه آزاد با داشتن حدود يك ميليون و 800 هزار نفر فارغ‌‏التحصيل و 1ميليون و 500 هزار نفر افراد در حال تحصيل قابل بررسي است.
عقيلي تصريح كرد: اگر قرار بود نصف اين افراد خارج از كشور درس بخوانند، چيزي در حدود 50 ميليون دلار هزينه در برداشت.
حسين سيفي، مسوول انتشارات صراط و مدير دفتر اسناد دانشگاه آزاد نيز در اين نشست گفت: آقاي خاتمي قبلا در دانشگاه به طرق مختلف حاضر بودند و ما قصد داريم از رهنمودهاي ايشان بيشتر استفاده كنيم.
وي تصريح كرد: اين جلسه پيام‌‏هاي خاصي براي كساني دارد كه با هجوم كور خود، به دنبال تخريب مكان‌‏هايي هستند كه در دست مردم است.
سيفي با اشاره به اينكه دانشگاه‌‏هاي آزاد، احزاب و NGOها از دستاوردهاي انقلاب هستند، گفت: عده‌‏اي حاضرند حتي از مسيرهاي غير قانوني براي حذف اين دستاوردها استفاده كنند اما مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مخالف آيين‌‏نامه‌‏هاي اين شورا و اساسنامه دانشگاه آزاد است كه در خود شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب شده است و اين نشست پيام قانونگرايي براي آن افراد را دارد.
رييس موسسه انتشاراتي صراط تاكيد كرد: افراد مختلفي مثل آقاي خاتمي و هاشمي رفسنجاني در دفاع از كيان دانشگاه آزاد در برابر مهاجمان وارد عمل شده‌‏اند اما افرادي هم وجود دارند كه از اين حمايت‌‏ها بي‌‏نصيبند.

٢٠:١٨ ١١/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد