٢٢:٥٧ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
سومین کارگاه آموزشی پروتئومیکس برگزار می شود

سومین کارگاه آموزشی پروتئومیکس 8 تا 12 بهمن ماه در موسسه تحقیقات بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی "مهر"، این کارگاه آموزشی در خصوص آشنایی با پروتئومیکس و پیشرفت های جدید، الکتروفورز دوبعدی، اسپکترومتری جرمی، بیوانفورماتیک در پروتئومیکس و کاربردهای پروتئومیکس برگزار می شود.
"پروتئوم" به پروتیین های بیان شده توسط ژنوم اطلاق می شود و اشاره به کل پروتئین های بیان شده در یک سلول، بافت و جاندار دارد. مطالعه پروتئوم و تغییرات آن در شرایط محیطی مختلف و در فرآیند تکوین را پروتئومیکس (Proteomics) می نامند.
در حال حاضر آزمایشگاه های مختلف در کشور، تحقیقات در این عرصه را آغاز کرده و تعداد بیشتری در سال های آینده به فعالیت در این زمینه خواهند پرداخت. حمایت از این فعالیت و ایجاد هماهنگی و ارتباط بین آزمایشگاه های داخل کشور و ارتباط با فعالیت های بین المللی می تواند نقش موثری در اعتلای این علم داشته باشد.
پروتئومیکس در زمینه گیاهی علم نوینی است البته شروع این علم به سال 1950 برمی گردد ولی در سال 1996 به شکل دیگری و با دیدگاه جدیدی به این علم توجه شد.
با استفاده از این علم می توان پروتئین های مفید گیاهی را در زمان کوتاهی یافت در حالی که بدون توجه به این علم برای شناسایی پروتیئن های مفید یا مضر زمان بسیار طولانی مورد نیاز است.
همچنین مکانیزم های مختلفی که می توانند گیاهی را نسبت به شرایط تنش مقاوم کند را می توان از این راه شناسایی کرد یعنی می توان گیاهی را که در برابر تنش خشکی یا رطوبت مقاوم باشد، ایجاد کرد و با انتقال این خصوصیت به دیگر گیاهان، گیاهانی با تحمل بالا نسبت به تنش های محیطی تولید کرد.

١١:١٤ ٢٧/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد