دستگاه شبيهساز واقعيت مجازي در دانشكده برق دانشگاه تبريز ساخته شد
دستگاه شبيهساز " واقعيت مجازي VIRTUAL REALITYدر دانشكده برق دانشگاه تبريز ساخته شد.
به گزارش ايلنا, دكتر ايرج حسنزاده، مخترع اين دستگاه ، گفت: اين شبيهساز، شبيه يك دستكش الكتريكي بوده و انتقال حس نيرو و احساس حضور از راهدور در انسان را ايجاد ميكند.
وي، افزود: اين دستكش داراي حسگرهاي اندازهگيري ميدان مغناطيسي براي تعيين فاصله انگشتان دست، آلياژ حافظهدار به عنوان عملگر و واردكننده نيرو و راهانداز آن است.
دكتر حسنزاده, ادامه داد: يك دستگاه كامپيوتر حاوي اطلاعات محيط "مجازي" به عنوان كنترلكننده(فرمانده) و كامپيوتر ديگر به عنوان تعيينكننده فاصله( فرمانبر)حاوي يك بسته نرمافزاري با خاصيت (HARDWARE IN THE LOOP) HIL روي دستگاه شبيهساز واقعيت مجازي نصب شده است.
مخترع اين دستگاه، در مورد عملكرد اين دستگاه، ادامه داد: كامپيوتر با اندازهگيري فاصله انگشتان دست توسط حسگرهاي مغناطيسي، اثرهال HALL آنرا با اطلاعات جسم مجازي واقع در محيط مجازي تعريف شده، مقايسه كرده و به راهانداز آلياژ حافظهدار، فرمان نيروي مورد نياز جهت تلقين احساس جسم مجازي را به كاربر ميدهد.
وي خاطرنشان كرد: نرمافزار پيادهسازي شده در اين دستگاه، قابليت ايجاد تصوير تقريبي از جسم واقع در محيط مجازي جهت بهبود عملكرد كاربر در درك محيط مجازي و تعامل با آن را ميدهد.
به گفته دكتر حسنزاده, اين سيستم قابليت اتصال به اينترنت براي عملكرد از راه دور را نيز دارد.
مخترع دستگاه شبيهساز واقعيت مجازي، كاربرد اين دستگاه را در جراحيهاي از راه دور، TELE-SURGERY فيزيوتراپي از راهدور، آموزش مهارتهاي حركتي ، سرگرمي ، كنترل از راهدور ، بيومكانيك و كاربردهاي تحقيقاتي ذكر كرد.
وي اظهارداشت: انتقال احساس از اين دستگاه به دو طريق ماشين به انسان و انسان به انسان قابل انجام بوده و حساسيت پهناي باند اين دستگاه و پاسخ فركانسي آن تا دو هرتز متغير است.
از محاسن اين دستگاه شبيهساز واقعيت مجازي ، داشتن حسگرها به جاي موتور ، حجم و وزن بسيار كم و قابليت تغيير و انعطافپذيري است.
گفتني است, اين دستگاه در مدت 9 ماه و با شش ميليون ريال هزينه ساخته شده و توسط اداره مالكيت صنعتي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به عنوان اختراع ثبت شده است.
١٠:٤٩ ١٣/١٠/١٣٨٥