٠٦:٢٤ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشكده «رويان»:
دكتر كاظمي خط‌شكن عرصه‌هاي جديد تحقيقاتي بود

يك سال پس از فقدان ناباورانه دكتر كاظمي آشتياني، بنيان‌گذار و رييس فقيد پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي، ياران و همكاران او در پژوهشكده رويان همچنان دل‌تنگ از كوچ نابه‌هنگام او از خاطره روزهاي خوش و اميدبخش حضورش مي‌گويند و اين كه خلاء فقدان او و افكار بلندش هر روز بيش از پيش احساس مي‌شود؛ اگر چه موفقيت‌هاي درخشان پژوهشگران پژوهشكده رويان در يك سال گذشته حاكي از تلاش و عزم بلند آنها در تداوم راه و برنامه‌هاي زنده‌ياد دكتر كاظمي بوده است.
دكتر عبدالحسين شاهوردي، معاون پژوهشي آموزشي پژوهشكده رويان كه در آستانه 14 دي ماه نخستين سالگرد درگذشت دكتر سعيد كاظمي آشتياني - دانشمند جهادگر و پايه‌گذار و رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي - با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) سخن مي‌گفت، اظهار داشت: دكتر كاظمي آشتياني انساني پر انرژي و با نشاط و واقعا فعال بود و جاي خالي دكتر كاظمي را به سختي مي‌توان پر كرد.
وي تصريح كرد: دكتر كاظمي به اصولي خاص پايبند بود و سعي مي‌كرد كاري كه شروع مي‌كند بنيادي براي آن قرار دهد تا كار براي مملكت و كشور باقي بماند. او خط شكن بود و كارهاي اوليه‌اي كه انجام مي‌داد و به جاي خاصي مي‌رساند به دست دوستان ديگر مي‌داد تا روي آنها كار كنند تا كار نهادينه شود و اين باعث شد تا بسياري از خدمات او ماندگار شدند.
معاون پژوهشي - آموزشي پژوهشكده رويان در ادامه افزود: دكتر كاظمي وقت خود را صرف كارهاي روزمره نمي‌كرد و هميشه هنگامي كه به ايده جديدي مي‌رسيد با سرعت آن را به شكل عمومي مي‌رساند و كار جديدي را آغاز مي‌كرد.
وي اظهار داشت: زماني كه مؤسسه رويان شكل گرفت تنها بحث، بحث خدمات و بحث سلول‌هاي بنيادي بود. بحث بعدي استفاده از سلول هاي بنيادي در درمان و بحث بعد از آن همانند سازي بود.
دكتر شاهوردي، برگزاري جشنواره رويان و جشنواره بهداشت خانواده را از ديگر اقدامات ماندگار زنده‌ياد دكتر كاظمي آشتياني خواند كه بدون استفاده از بودجه دولتي و با حمايت مراكز مختلف توليدي تحقيقاتي برگزار مي‌شدند و آن دانشمند فقيد معتقد بود اگر شرايطي ايجاد شود كه تعاملي ميان بخش هاي دانشگاهي و خصوصي به و جود آيد منافع بخش خصوصي تامين مي‌شود و محققان هم ‌خواهند توانست به بودجه‌اي كه براي تحقيقات لازم دارند برسند.
در بحث استفاده از سلول‌هاي بنيادي در درمان هم مهمترين منابع مالي مورد نياز توسط شركت هاي داروسازي تامين شده است.
معاون پژوهشي آموزشي پژوهشكده رويان به بخش هاي خدماتي پژوهشكده رويان اشاره و اضافه كرد: زمينه فعاليت‌هاي پژوهشكده در دو بخش ناباروري و خدمات تخصصي درماني است كه جديدترين تكنيك‌ها و روش‌هايي را كه در دنيا استفاده مي‌شود در اختيار داريم.
پژوهشكده رويان در زمينه توليد سلول هاي بنيادي جنيني و تمايز آنها به انواع بافت ها و همچنين در زمينه سلول هاي بنيادي بند ناف قدم هايي برداشته است كه به لطف خدا موفقيت‌هايي نيز به همراه داشته است. كاربرد سلول هاي بنيادي بزرگسالان ‌در درمان بيماري‌هاي قلبي، كبدي و آسيب هاي قرنيه چشم از جمله دستاوردها و فعاليت‌هاي پژوهشكده در اين حوزه است.
وي در پايان گفت: نتايج بيشتر اين تحقيقات در ژورنال هاي بين‌المللي به چاپ رسيده و با انجام فاز دوم اين تحقيقات، اين خدمات به شكل روتين در خواهد آمد.
دكتر حسين ايماني از پژوهشگران پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي نيز در خصوص ابعاد شخصيتي زنده‌ياد دكتر كاظمي آشتياني اظهار كرد: زنده‌ياد دكتر كاظمي از جهت اعتقادات اسلامي انساني متعهد بود و در عين جديت در بعد كاري، در روابط انساني از دقت نظرهاي اجرايي مبرا بود و مشكل همكاران را هر به طريق اداري برطرف مي‌كرد.
وي افزود: زنده‌ياد دكتر كاظمي انساني فوق العاده رئوف، دلسوز و پيگير بود و در برخورد با دوستان و همكاران احترام لازم را نسبت به جايگاه هر فرد، رعايت مي‌كرد. به دليل ارتباط نزديك دكتر كاظمي با دوستان و همكارانش، هنوز هم در تك تك موارد كاري، حضور وي احساس مي‌شود و همه تلاش دارند با ادامه پروژه‌هاي وي اين خلاء را پر كنند.
عضو هيات علمي دانشگاه بقيه‌الله (عج) خاطر نشان كرد: زنده‌ياد دكتر كاظمي آشتياني انساني فكور، با پشتكار و آينده نگر بود كه فقدان وي كاملا محسوس است و در مسيرهاي مختلف اين باور به ذهن همكاران خطور مي‌كند كه اگر بود بي شك فكرهاي جديدي ارائه مي‌داد.
دكتر ايماني، زنده‌ياد دكتر كاظمي آشتياني را بينان‌گذار سلول درماني در ايران خواند و گفت: فن‌آوري‌هاي سلول‌هاي بنيادي و شبيه سازي حيوانات با آزمون و خطا در كشور ايجاد شده و با توجه به اين كه دكتر كاظمي اين طرح را ارائه داده و در تمامي مراحل با مديريت خود آن را ادامه داده و به نتيجه رسانده، دور از ذهن نيست كه او را پايه گذار سلول درماني در ايران بدانيم.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد كه با ياري خداوند مسير رو به رشد رويان تداوم يابد و با به نتيجه رساندن پروژه‌هاي گذشته و ارائه پروژه‌هاي جديد در جهت ارتقاء توانمندي‌هاي علمي ايران در حوزه سلول‌هاي بنيادي، شبيه‌سازي و زمينه‌هاي مرتبط گام برداشته شود.
دكتر نصر اصفهاني، رييس پايگاه اصفهان پژوهشكده رويان نيز در اين خصوص به ايسنا گفت: اين مدت، سالي سخت براي پژوهشكده رويان بود و با اين كه نبود وي را با تمام وجود احساس مي‌كرديم اما روح او همواره با ما بود و در مسيرهاي غلط تذكر و در مسيرهاي صحيح اميد مي‌داد.
وي با بيان اين كه در تمام مقالات منتشره از سوي محققان رويان در سال گذشته نام مرحوم دكتر كاظمي در كنار اسامي ديگر ذكر مي‌شد ابراز اميدواري كرد كه مسئولان كشور همانند گذشته به رويان توجه داشته و محققان اين پژوهشكده را در پيشبرد اهداف و برنامه‌هاي علمي‌شان حمايت كنند.
دكتر حميد گورابي، رييس پژوهشكده رويان نيز با بيان اين كه تمام تلاش همكاران دكتر كاظمي آشتياني در اين مدت بر تداوم راه و برنامه‌هاي آن دانشمند فقيد بوده، معتقد است با همه اين تلاش‌ها خلاء فقدان زنده ياد دكتر كاظمي و افكار بلندش هر روز بيش از پيش احساس مي‌شود.
وي خاطرنشان كرد: خلاء نبود مرحوم دكتر كاظمي آشتياني غير قابل جبران است. در سالي كه گذشت برنامه‌هاي وي، پشتوانه‌اي براي ما بود تا آنها را ادامه دهيم اما پس از اين به تدريج كار براي ما سخت‌تر مي شود چون ديگر آن فكر خلاق در بين ما وجود ندارد.
دكتر گورابي افزود: دوستان وي در پژوهشكده رويان حداكثر تلاش خود را مي‌كنند كه راه او را ادامه دهند و هر روز با ارائه طرح‌ها و ايده جديد در جهت تحقق اهداف و برنامه‌هايي نظير آنچه مرحوم دكتر كاظمي خواهانش بود، تلاش مي‌كنند.
رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي در گفت‌و‌گو با ايسنا خاطر نشان كرد: ‌شكي نيست كه نه من و نه فرد ديگري نمي‌تواند جاي وي را پر كنند مگر آنكه فكرهاي گوناگون موجود در سراسر كشور،‌ گرد هم آيند و كار وي را دنبال كنند تا شايد در مجموع با فعاليت خالصانه بتوانيم آنچه مورد نظر وي بود را انجام دهيم.
وي در پايان اظهار كرد: اخبار خوبي كه طي ماه‌هاي اخير از طريق رسانه‌ها در خصوص فعاليت‌ها و موفقيت‌هاي پژوهشكده رويان منتشر شد حاكي از آن است كه دوستان وي مصمم هستند تا راهش را ارائه دهند.
گفتني است مراسم بزرگداشت نخستين سالگرد درگذشت زنده‌ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني، دانشمند جهادگر و پژوهشگر و مدير پرتلاش تحقيقات سلول‌هاي بنيادي و طب ناباروري كشور، روز پنج‌شنبه 14 دي ماه جاري - از ساعت 14 تا 16 در مسجد نور واقع در خيابان دكتر فاطمي برگزار مي‌شود.

١٤:٥٠ ١٣/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد