٠٦:١٨ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس اداره داروهاي گياهي وزارت بهداشت:
اداره داروهاي گياهي در صدور پروانه سياست تسهيلي دارد
بسته بندي نامطلوب ازمهمترين عوامل كاهش صادرات گياهان دارويي است

سوق دادن جامعه به سمت استفاده بيشترازداروهاي گياهي به معناي نفي داروهاي صناعي نيست و هر دو بايد در كنار هم مصرف شوند چرا كه هدف اصلي صرفا سلامت مردم است.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) دكتراميرحسين جمشيدي رييس اداره داروهاي گياهي وزارت بهداشت و درمان در حاشيه برگزاري اولين نمايشگاه فناوري و محصولات گياهي و تركيبات طبيعي خاطر نشان كرد: از آنجايي كه ايران با داشتن انواع آب و هوا و خاك، پتانسيل قوي در زمينه پرورش گياهان را دارد، لذا قادر است بر اساس اقليم‌هاي مختلف،‌گونه‌هاي فراواني را پرورش دهد.
وي در ادامه افزود: در ايران به دليل دارا بودن آب و هواي متفاوت مي‌توان گياهان مفيد غيربومي ديگر كشورها را متناسب با شرايط منطقه پرورش داد.
به گفته وي طب سنتي ايران از جايگاه خاصي برخوردار است. به طوري كه در گذشته براي درمان انواع بيماريها از محصولات گياهي استفاده مي‌كردند،‌در واقع يكي از فاكتورهاي مهم در طب سنتي استفاده از گياهان دارويي است كه امروزه اين گياهان در صنايعي همچون دارويي، غذايي، آرايشي و بهداشتي و ... كاربرد فراواني دارند واز فراورده‌هاي آنها در موارد مختلف استفاده مي‌شود.
دكتر جمشيدي هدف از برگزاري چنين نمايشگاهي را يك نوع تجميع نيرو در بعد گياهان دارويي،‌داروهاي گياهي و محصولات مبتني بر فراورده‌هاي گياهي مي‌داند و معتقد است: برپايي چنين نمايشگاهي سبب مي‌شود تا انواع شركت‌ها و افراد جامعه از قابليت‌هاي داخل مطلع شوند و به اين ترتيب، از يك طرف اعتماد عمومي در ارتباط با فراورده‌هاي داخلي ايجاد مي‌شود و از طرف ديگر، باعث مي‌شود تا صنايع مختلف، مراكزي را كه كار پژوهشي انجام مي‌دهند و بالاخره دانشگاه‌ها در كنار يكديگر قرار گيرند كه اين مسئله از محسنات نمايشگاه مي‌باشد.
وي ميزان مصرف داروهاي گياهي در كشور را اندك دانست و اظهارداشت: امروزه ميزان استفاده از فراورده‌هاي طبيعي در كشورهاي پيشرفته به طور ميانگين بالاي 40 درصد است و اين مسئله نشانگر آنست كه بايد به فرهنگ سازي، آموزش پزشكان و داروسازان و توليد فراورده‌هاي طبيعي و گياهي در داخل بيشتر بها داده شود.
رييس اداره داروهاي گياهي وزارت بهداشت و درمان نفي داروهاي صناعي را مجاز ندانست وگفت: از آنجايي كه هدف از رفتن به سمت داروهاي گياهي صرفا سلامت مردم است لذا مصرف داروهاي صناعي (ساختگي) در اين ارتباط نفي نمي‌شودو اين دو دسته بايد در كنار هم قرار گيرند اما توصيه مي‌شود در بسياري موارد از داروهاي گياهي استفاده شود چرا كه بسياري از گياهان چه به صورت دارويي و چه غذايي هزاران سال است كه مصرف مي‌شوند و اثرات آنها تا اندازه‌اي شناخته شده است.
به گفته وي ساماندهي مصرف داروهاي گياهي و فراورده‌هاي طبيعي تنها در انحصار وزارت بهداشت و درمان نيست بلكه اين امر زنجيره واراست و وزارتخانه‌هايي چون جهاد كشاورزي، بازرگاني، صنايع و ... در اين امر دخيل هستند، در واقع زماني مي‌توان مردم را به مصرف داروهاي گياهي تشويق كرد كه با يك ديد كلان نسبت به قضيه نگاه كرد تا نتيجه بهتري را در پي داشته باشد.
دكتر جمشيدي گفت: بنابراين اداره داروهاي گياهي در زمينه صدور پروانه داروهاي گياهي سياست تسهيل را پيش گرفته و در حال حاضر اين اداره همسو با سياستهاي كلي وزارتخانه نگاه كلان به مسئله دارد و آمادگي آن را دارد تا با صنايع ، تعامل بيشتري برقرار كند.
وي تصريح كرد: تهيه داروهاي گياهي به گونه‌اي است كه مواد اوليه آنها در داخل موجود است كه مزيت بزرگي محسوب مي‌شود. اين در حالي است كه در بسياري از موارد، مواد اوليه داروهاي صناعي به كشور وارد مي‌شود.
دكتر جمشيدي ميزان صادرات محصولات و گياهان دارويي را محدود اعلام كرد و گفت: با توجه به فراواني گونه‌هاي مختلف گياهان در كشور، متاسفانه از ميزان صادرات قابل توجهي برخوردار نيستيم كه اين مسئله شايسته ايران نمي‌باشد.
وي به دلايل اصلي كاهش ميزان صادرات محصولات گياهي اشاره كرد و گفت: بسته بندي نامطلوب و صادرات گياهان به صورت فله‌اي مهمترين عوامل كاهش ميزان صادرات است .چنانچه فراورده‌هاي مختلف به صورت مناسب از گياهان تهيه شود به يك رقم نجومي در اين امر دست خواهيم يافت.
رييس اداره داروهاي گياهي وزارت بهداشت در ادامه افزود: صنعت گياهان دارويي در كشور بايد از جايگاه ويژه‌اي برخوردار شود اما متاسفانه در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي تا كنون واحدهاي درسي براي شناساندن طب سنتي در ميان قشر تحصيل كرده به كار گرفته نشده است و قرار است اقداماتي در اين راستا صورت گيرد كه البته جا افتادن اين مسئله نيازمند زمان است.
به گفته وي،مواد آرايشي و بهداشتي با پايه گياهي نيز فراورده‌هايي هستند كه متقاضيان خاص خود را دارند و در اين زمينه هم نمي‌توان به نفي محصولات آرايشي و بهداشتي صناعي پرداخت.
رييس اداره داروهاي گياهي وزارت بهداشت اظهار اميدواري كرد: ارايه كنندگان فرآورده‌هاي مبتني بر مواد اوليه گياهي در اين نمايشگاه با ارايه محصولات داراي مجوز وزارت بهداشت خود بتوانند اعتماد عمومي نسبت به مصرف اين فراورده‌ها را بيشتر نمايند ضمن اينكه تعامل بهتري بين صنايع و مراكز تحقيقاتي و دانشگاهي مرتبط با گياهان ايجاد شود.

١٤:٥٠ ١٣/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد