موزه بزرگ استاني در خراسان جنوبي تاسيس مي شود
تاسيس موزه بزرگ استاني به تصويب سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري رسيد.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي، حسن رمضاني مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي در جمع خبرنگاران ضمن بيان اين مطلب، افزود: موزه بزرگ استاني كه همه فرازهاي استاني در آن مطرح مي شود با تاسيس اين موزه استاني خراسان جنوبي به لحاظ موزه در رديف استان هاي بزرگ كشور مثل اصفهان و فارس قرار خواهد گرفت و هم اكنون هم به لحاظ تعداد موزه پس از تهران و اصفهان در جايگاه سوم كشوري قرار دارد.
حسن رمضاني در پاسخ به اين سوال كه كلاسهاي آموزشي گردشگري در سال جاري به چه منظور برگزار شد،گفت: از آنجايي كه گردشگري در استان ما خيلي جوان است. پس نياز به برگزاري اين دوره ها به خوبي احساس مي شود.
حسن رمضاني گفت: از جمله كلاسهاي برگزار شده مي توان براي اولين بار به ايجاد رشته خدمات گردشگري در مركز آموزش فني و حرفه اي خراسان جنوبي و در بخش آموزش هاي عمومي هم به نصب بيل بورد و بروشور و .... اشاره كرد.
مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي همچنين در مورد كتاب هاي در دست چاپ ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي، گفت:از جمله اين كتاب ها مي توان به كتاب ماخونيك كه حدودا تا يك هفته ديگر به بازار خواهد رفت با عنوان مونو گرافي روستاي ماخونيك, همچنين كتاب خراسان جنوبي سرزمين طلاي سرخ، براي معرفي جاذبه هاي طبيعي استان, عقدنامه هاي دوره قاجاريه كه بيانگر شرايط اجتماعي منطقه در دوران قاجاريه هستند و كتاب وقف نامه هاي خراسان جنوبي با كمك اداره كل اوقاف و امور خيريه خراسان جنوبي كه در مراحل پاياني است،اشاره كرد.
مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي در مورد يگان حفاظت ميراث فرهنگي گفت: بر اساس مصوب مجلس شوراي اسلامي, يگان حفاظت از ميراث فرهنگي تشكيلاتي است كه ضابط قضايي محسوب مي شود و به دولت ابلاغ شده است.
حسن رمضاني گفت: امسال يگان حفاظت شروع به كاركرده است كه فرماندهي آن در تهران مستقر است ولي هنوز زمينه جذب نيرو براي آن فراهم نشده است و اكنون از طريق شركت هاي خدماتي كه كار آنها حفاظت و سركشي از آثار است، اقدام شده است.
ميزان اعتبار تخصيص داده شده براي اين استان در اين زمينه 72 ميليون تومان مي باشد و در مناقصه اي كه اين اواخر برگزار شد شركت نظام گستر برنده شده, 40 نفر در سطح استان براي حفاظت از آثار تاريخي استان برگزيده ميشوند.
وي همچنين در مورد طرح جامع گردشگري روستايي گفت: با امضاي موافقت نامه بين سازمان ميراث فرهنگي و سازمان دهياري ها و شهرداري ها, روستاهاي داراي جاذبه هاي تاريخي و فرهنگي در سطح استان بررسي شدند و 50 درصد هزينه مطالعه را سازمان دهياري هاي كشور و ما بقي را سازمان ميراث فرهنگي برعهده خواهد گرفت كه طي آن 6 روستا به عنوان روستاهاي نمونه گردشگري معرفي شده اند كه شامل 4 روستاي چنشب, خور, فورگ, افين در مرحله اول است و براي هر يك از آنها از محل اعتبارات وزارت كشور 160 ميليون ريال اعتبار مطالعاتي اختصاص پيدا كرده است و دو روستا هم در همين اواخر معرفي شده اند، مزار كاهي به دليل وجود بقعه متبركه آن و روستاي ماخونيك كه يكي از 7 روستاي شگفت انگيز ايران مي باشد كه در سال آتي اعتبار دريافت خواهند كرد.
حسن رمضاني در ادامه افزود: از جمله دستاوردهاي سفر رييس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دو منطقه نمونه گردشگري است كه در هيات وزيران به تصويب رسيده است اين مناطق, مناطقي هستند كه در جوار جاذبه هاي طبيعي و فرهنگي برقرار مي شوند.
به طور كل در كشور 18 منطقه نمونه گردشگري وجود دارد و از جمله اين مناطق در اين استان منطقه نمونه بند دره و بوذرجمهر قايني معرفي شده اند. در اين مناطق فضاهاي اقامتي از جمله هتل, پارك ها, رستوران و شهربازي مستقر خواهد شد كه از محل سرمايه گذاري بخش خصوصي انجام مي شود.
مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي گفت: علاوه بر اين دو منطقه ايجاد 4 پايگاه پژوهشي هم به تصويب سازمان رسيده كه در مجاورت آثار فرهنگي تاريخي كشور مستقر خواهد شد. اين پايگاه هاي پژوهشي شامل قلاع اسماعيليه, بافت تاريخي بيرجند, آسبادها و روستاي ماخونيك است.
وي همچنين ادامه داد: 4 مجتمع بين راهي و گردشگري در استان تاسيس مي شود كه با مشاركت سازمان و سرمايه گذاري بخش خصوصي و يا عمومي مثل شهرداري ها احداث خواهد شد. از جمله مجتمع هاي بين راهي شهرهاي خضري, نهبندان, قاين, سربيشه است كه به تصويب سازمان رسيده است.
حسن رمضاني در خصوص اعتبارات ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي گفت: امسال از محل اعتبارات استاني 15 ميليون صرف ساماندهي و مرمت مجتمع هاي بين راهي در جوار مساجد و پمپ هاي بنزين شده و با پيگيري هاي انجام شده توسط سازمان و شركت اوج در 6 نقطه استان سرويس هاي بهداشتي مجهز در استان به تصويب رسيده كه تا فروردين ماه به اجرا در خواهد آمد.
وي همچنين در پايان گفت: امسال پنج موزه مصوب در استان داريم و قرار است با پيگيري هاي لازم در هر يك از شهرهاي استان موزه اي مردم شناسي راه اندازي شود تا پايان سال شهرهاي سرايان و درميان و سربيشه نيز همچون قاين و نهبندان موزه اي مردم شناسي احداث شود.
مدير كل ميراث فرهنگي و گردشگري خراسان جنوبي اين مطلب را در مورد اقدامات مرمتي ميراث فرهنگي و گردشگري لازم به ذكر دانست كه طرح مرمتي مسجد جامع افين, قاين, عمارت اميرآباد, كلاه فرنگي, ارگ بهرستان, خانه شريف و قلعه نهبندان به گروه هاي متخصص داده شد تا ميزان اعتبار لازم و شرح اقدامات مرمتي روي آن تعيين شود.
٢٠:٤٣ ٢٠/٠٩/١٣٨٤