٠٥:١٥ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس‌جمهور:
براي مهندسي فرهنگي نيازمند توسل به فرهنگ انتظار هستيم
رمز موفقيت و پايداري، داشتن خودباوري، عشق و آرمان‌هاي بلند است

دكتر محمود احمدي‌نژاد صبح چهارشنبه در اولين همايش ملي مهندسي فرهنگ كشور، اظهار داشت: اگر مي‌خواهيم فرهنگ كشور را مهندسي كنيم چاره‌اي نداريم كه به فرهنگ انتظار برگرديم و فرهنگ انتظار يعني تلاش براي تحقق بهترين‌ها در زمين و اين بهترين راه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس‌جمهور و رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي، افزود: هر جامعه‌اي براي مهندسي كردن فرهنگش ستوني را مشخص مي‌كند و بهترين ستون در حال حاضر براي ما مي‌تواند فرهنگ انتظار باشد.
وي خطاب به شركت‌كنندگان در همايش اظهار داشت: من به عنوان خادم شما در شوراي عالي انقلاب فرهنگي از شما فرهيختگان براي مهندسي فرهنگ كشور تشكر و قدرداني مي‌كنم و اميدوارم زمينه‌اي را فراهم كنيد كه بتوان در اين راه از نظرات گوناگون متخصصان و انديشمندان در حوزه‌ي فرهنگ استفاده كرد.
احمدي‌نژاد در ادامه با ابراز اميدواري نسبت به اين كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي بتواند با ساز و كار مناسب اين مساله را پيش ببرد، گفت: حركت شما بايد به گونه‌اي باشد كه اهل نظر بتواند در اين كار مشاركت كند.
رييس‌جمهور افزود: مطمئنا بدون مهندسي فرهنگ كشور آينده‌اي براي ما متصور نيست. اگر به طراحي‌هاي نظام سلطه توجه كنيم متوجه مي‌شويم آنها سه مقوله‌ي خودباوري، عشق و آرمان‌هاي مهدوي را تحت هجوم قرار داده‌اند و هزينه‌ي ميلياردي مي‌كنند تا ملت‌ها را از گذشته‌ي خود جدا و حقارت را بر آنها تحميل كنند، آنها تلاش مي‌كنند به مردم ديگر جوامع بقبولانند كه فرهنگ ندارند به نحوي كه در ادامه‌ي آن، مردم اين كشورها مجبور شوند تمايلات زورگويان را محقق كنند.
وي گفت: در حال حاضر دشمنان تلاش مي‌كنند جوامع را از آرمان انبياء دور كنند و اين كار را تحت عناويني چون برپايي نظم نوين جهاني و پايان تاريخ انجام مي‌دهند. آنها مي‌خواهند اين مقولات را جايگزين اهداف و راه انبياء كنند.
احمدي‌نژاد با بيان اين‌كه در حال حاضر در حال يك نبرد سنگين در حوزه‌ي انديشه و فرهنگ هستيم و مهندسي كردن فرهنگ كشور يكي از واجبات است، اظهار داشت: تمام تلاش ما بايد به صيانت، پالايش و بالندگي كشور معطوف شود.
به گزارش ايسنا، رييس‌جمهور در ابتداي سخنانش نيز با اشاره به تعريف فرهنگ گفت: فرهنگ يك محيط انساني و معنوي است كه ما در آن غوطه‌ور هستيم و از اين محيط تاثير مي‌پذيريم و بر آن تاثير مي‌گذاريم.
احمدي‌نژاد افزود: امروز كشور ما هم نيازمند مهندسي فرهنگ و هم مهندسي فرهنگي است.
وي گفت: ما بايد از آلودگي‌ها و اضافات دور شويم و به مرزهاي اصيل فرهنگ برسيم.
رييس‌جمهور ادامه داد: مي‌خواهم به شما بگويم رمز موفقيت و پايداري ما در سه چيز خلاصه مي‌شود كه اولين آن خودباوري است؛ يعني از توانايي‌هاي كشور خود و مردممان آگاه باشيم، بدانيم در گذشته چه كرده‌ايم، هويت‌مان چه بوده و نقاط قوت، ضعف‌ و توانمندي‌هاي‌مان كجاست.
احمدي‌نژاد گفت: به لطف خداوند ملت ايران داراي يك سابقه‌ي درخشان و ذخاير عظيم فرهنگي و معنوي است و مي‌توان گفت نقش اين ملت در فرهنگ و تمدن جهاني انكارناپذير است. فرهنگ ايران آن قدر باشكوه و با عظمت است كه توانسته هزاران ستاره‌ي پرفروغ را در خود تربيت كند. ما شاهد امثال سعدي‌ها، فردوسي‌ها و حافظ‌ها در ايران هستيم.
وي ادامه داد: ما بايد خودمان را باور كنيم و بدانيم چه كسي هستيم و چه توانمندي‌هايي داريم.
رييس‌جمهور افزود: اگر بخواهيم به ملت‌ها بر اساس فرهنگ، هويت و تمدن امتياز دهيم، بدون شك ايران از اين لحاظ جزو ممتازها خواهد بود.
احمدي‌نژاد يكي ديگر از مقوله‌هاي موفقيت يك جامعه را عشق دانست و گفت: جامعه‌ي انساني بدون عشق نمي‌تواند به حركت خود ادامه دهد. عشق به خوبي‌ها و به انسان‌ها ‌بايد سرلوحه‌ي حركت انسان‌ها باشد. اگر عشق را كنار بگذاريم متوجه مي‌شويم از انسانيت چيزي باقي نمي‌ماند.
وي سومين عامل پيروزي و دوام يك جامعه را داشتن آرمان‌هاي بلند دانست و گفت: اگر جامعه‌اي آرمان نداشته باشد نمي‌تواند به جلو حركت كند. شما مي‌بينيد كه بعضي از سياستمداران و حكومت‌ها براي اين كه انسجام اجتماعي داشته باشند و انگيزه و حركت در كشور خود به وجود بياورند، به ايجاد آرمان‌هاي مصنوعي متوسل مي‌شوند؛ چرا كه جامعه‌ و انسان بدون آرمان، مرده و سرگشته است.
رييس‌جمهور گفت: اين سه عامل يعني خودباوري، عشق و آرمان‌هاي بلند در فرهنگ اسلامي ما در قالب عشق به ولايت متبلور شده است.
احمدي‌نژاد تصريح كرد: پيوستن به امام يعني پيوستن قافله‌ي حركت به سمت قله‌هاي كمال.
وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: متاسفانه علي‌رغم تاكيد مكرر انبياي الهي باز هم انسان‌ها در غفلت به سر مي‌برند و ما اگر مي‌خواهيم فرهنگ كشورمان را مهندسي كنيم چاره‌اي جز اين نداريم كه به فرهنگ انتظار متوسل شويم.
به گزارش ايسنا، پيش از سخنان رييس‌جمهور، مخبر دزفولي دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي و رحيم‌پور ازغدي يكي ديگر از اعضاي اين شورا سخنراني كردند.ح/الف
 
 

١٦:٤٢ ٢٠/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد