مرکز تحقیقات قرآنی راه اندازی می شود
عضو هیئت علمی مرکز جهانی علوم اسلامی با اشاره به اینکه عدم نوآوری در ارائه پژوهشها و منطبق نبودن آنها با شبهات روز از ضعفهای موجود در این عرصه است، از ایجاد مرکزی با عنوان مرکز تحقیقات قرآنی خبر داد .
حجت الاسلام دکتر محمد جواد اسکندرلو عضو هیئت علمی مرکز جهانی علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه دین و اندیشه "مهر" اظهار داشت: با توجه به اینکه عدم وجود پژوهشگاه قرآنی از ضعفهای موجود در این عرصه محسوب می شد، طرح راه اندازی مرکز تحقیقات قرآنی ارائه شده و قرار است که در این پژوهشکده در سه محور قرآن و علم ، قرآن و مستشرقان و قرآن و علوم روز دانشجویانی مشغول به تحصیل علم و پژوهش شوند .
وی با اشاره به برخی از ضعفها، کاستیها و آسیبهایی که در عرصه پژوهشهای دینی و قرآنی وجود دارد گفت: تکرار چاپ و انتشار منابع از ضعفهای مهم در پژوهشهای دینی و قرآنی است که انگیزه اصلی از اقدام به این امر تنها کسب درآمد و منفعت بیشتر در پی فروش بالا خواهد بود .
دکتر اسکندرلو ضعف دوم را محتوای پژوهشهای دینی و قرآنی عنوان کرد و گفت: پژوهش حقیقی باید واجد تحلیل باشد اما گاه دیده می شود پژوهشهایی که در این عرصه ارائه می شوند تنها جنبه های توصیفی دارند و علاوه بر این در تحقیقات دینی و قرآنی نوآوری و خلاقیت لازم اعمال نشده است .
وی در ارتباط با ضعف سوم این عرصه اظهار داشت: بسیاری از پژوهشها رنگ دینی گرفته و مخاطبان را مؤمن محض فرض می کنند در حالی که بسیاری از مخاطبان این پژوهشها اصل اصالت دین را قبول ندارند و برای جذب آنان باید از اصل استدلال برون دینی استفاده کرده و از این راه به ذهن آنان وارد شد .
عضو هیئت علمی مرکز جهانی علوم اسلامی تصریح کرد: ضعف دیگری که به پژوهشهای دینی و قرآنی وارد می شود آن است که در برخی از این پژوهشها از اصطلاحات فلسفی و حوزوی استفاده می شود و این اصطلاحات تخصصی برای برخی از مخاطبان نامأنوس است .
وی در بیان راهکارهایی برای رفع آسیبهای موجود در حوزه پژوهشهای دینی و قرآنی گفت: اگر این پژوهشها خالی از اصطلاحات فلسفی شوند و ناظر بر شبهات موجود در افکار عمومی جامعه باشند تأثیرات عمیقتری را به جای خواهند گذاشت در این راستا لازم است که پژوهشگر قبل از اقدام به پژوهش یا تألیف مقاله باید خلاء موجود در عرصه های علمی و فرهنگی را بشناسد و برای تحقیقات جدیدی را در این زمینه ارائه دهد .
دکتر اسکندرلو در مورد پژوهشهای دینی و قرآنی تأکید کرد: این پژوهشها باید بر اساس نیاز فکری جوانان طرح شوند و علاوه بر این لازم است به سئوالات و شبهات موجود در اذهان آنان پاسخهای درستی را ارائه دهند از این رو برای دستیابی به این هدف باید قالبهای مناسب پژوهشی را برگزینیم .
وی در ادامه افزود: لازم است پژوهشهای دینی و قرآنی را از قالب کتابخانه ای خارج کنیم و در این راستا تحقیقات میدانی ارائه دهیم که در قالب مصاحبه با کارشناسان محافل علمی و تحقیقی بوده و با واقعیتها ، شبهات و آسیبهای موجود انطباق داشته باشند .
١٠:٤٤ ٢١/٠٩/١٣٨٤