٠٥:٠٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رشد سلول‌هاي سرطان پروستات رابا دارو مي‌توان مهار كرد

تحقيقات جديد در دانشگاه تگزاس آمريكا نشان مي‌دهد كه رشد سلول‌هاي سرطاني در مبتلايان به سرطان پروستات را مي‌توان با دارويي كه مانع از رسيدن خون به آنها مي‌شود، مهار كرد.
به گزارش روز يكشنبه شبكه خبري بي‌بي‌سي، آزمايشاتي كه دردانشگاه مذكور بر روي موش‌هاي آزمايشگاهي انجام شده، نشان مي‌دهد استفاده از داروي "گليوك"، كه براي درمان لوسمي تجويز مي‌شود، به جلوگيري از گسترش سرطان پروستات به استخوان‌هاي بيمار كمك كرده است.
متخصصان سرطان پروستات نتيجه اين تحقيق جديد را اميدواركننده توصيف كرده‌اند، اما درعين حال گفته‌اند براي درمان كامل بيماران به تحقيقات بيشتري نياز است.
سرطان پروستات رايج‌ترين نوع سرطان در ميان مردان در بسياري از كشورهاي جهان است. براي نمونه در انگليس هر سال ‪ ۳۲‬هزار نفر به اين بيماري مبتلا مي‌شوند و حدود ده هزار نفر نيز از اين بيماري جان مي‌بازند.
در تحقيقي كه در آمريكا صورت گرفته چند داروي مقاوم در برابر سرطان پروستات به موش‌هاي آزمايشگاهي تزريق شد.
در حالي كه به يك دسته از موش‌ها دارويي داده نشد، به دسته‌اي ديگر آميخته‌اي از "پكليتكسل" (‪ (Paclitaxel‬و "گليوك" (‪ (Glivec‬يا "ايمانيتيب" دو داروي مورد مصرف در شيمي درماني تزريق شد.
گسترش سرطان به استخوان‌هاي چهار موش از ‪ ۱۸‬موشي كه دارو دريافت كردند، مشاهده شد، اما رشد تومورهاي سرطاني در همه ‪ ۱۹‬موشي كه اصلا دارو دريافت نكردند، ديده شد.
"پكليتكسل" يا "تاكسول" كه باعث مي‌شود سلول‌هاي سرطاني خودكشي كنند، پيش از اين نيز يكي از درمان‌هاي اصلي سرطان پروستات بوده، اما اين نوع درمان به مرور در برابر سلول‌هاي سرطاني مقاوم، بي‌اثر مي‌شود و به همين دليل پزشكان به دنبال داروي ديگري هستند تا همراه با پكليتكسل از آن استفاده كنند.
گليوك از انتقال پيام‌هايي كه به سلول‌ها اجازه تكثير مي‌دهد، جلوگيري مي‌كند و محققان متوجه شدند كه اين دارو مكانيسمي را متوقف مي‌كند كه موجب رشد رگ‌هاي خوني تومورها مي‌شود.
متوقف شدن اين مكانيسم باعث مرگ رگ‌ها شده و با نرسيدن خون به سلول‌هاي تومورها،آنها پس از يك تا دو هفته غيرفعال شده و در نهايت از بين مي روند.

١٨:٢٧ ٢٤/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد