با تقدير از برترينهاي پژوهش كشور
هفتمين جشنواره پژوهش و فنآوري كشور برگزار شد
هفتمين جشنواره پژوهش و فنآوري كشور همزمان با نخستين روز هفته «پژوهش و فنآوري» با تقدير از پژوهشگران، مديران و موسسات پژوهشي، نشريات و انجمنهاي علمي برتر كشور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مراسم كه روز دوشنبه با حضور وزير علوم، تحقيقات و فنآوري و جمعي از مسئولان و شخصيتهاي علمي و دانشگاهي كشور در محل سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برگزار شد، از پژوهشگران برگزيده وزارتخانهها و دستگاههاي اجرايي و همچنين پژوهشگران برگزيده بخش غير دولتي و در بخش ويژه جشنواره، از دكتر استكي، پژوهشگر ايراني ارائهكننده مقاله در مجله علمي معتبر بينالمللي Nature، پژوهشگران داراي مقاله داغ، دو دانشمند ايراني كه به تازگي از سوي موسسه اطلاعات علمي (ISI) معرفي شدهاند، عضو ايراني جديد فرهنگستان علوم جهان سوم (TWAS)، نشريات برتر در سطح بينالمللي (JCR) و نشريات برتر داخلي ISC تقدير شد.
مقاله دكتر حسين استكي و همكارانش چندي پيش با موضوع بررسي عملكرد «بخش بينادي مغز با استفاده از عملكرد مغز ميمون زنده هنگام مواجهه با تصاوير مختلف» در مجله «نيچر» به چاپ رسيده است.
دكتر سلطاني، مديركل پژوهشي وزارت علوم در معرفي اين پژوهشگر با اشاره به اين كه موضوع پژوهش دكتر استكي در مرز دانش قرار داشته و جزو جديدترين موضوعات در رسته خود به شمار ميرود، ياد آور شد: اين تحقيق گامي جدي در كنترل مغز در دنياست به طوري كه با ارسال سيگنالهاي الكترومغناطيسي به مغز به حيوان يا انسان القاء ميشود كه چيزي را ديدهاند كه اين يافته به غير از استفاده در درمان نابينايي، مورد استفاده عمومي و ... نيز دارد.
ديگر پژوهشگر تقدير شده در بخش ويژه، دكتر افسانه صفوي، استاد شيمي دانشگاه شيراز و چهاردهمين عضو ايراني فرهنگستان علوم جهان سوم (TWAS) بود.
در جشنواره امسال همچنين از سه نفر از دانشمندان كشور كه موفق شدهاند، مقالات داغ (پراستنادي) را در نشريات ISI ارائه دهند، تقدير شدند.
دكتر مهدي دهقان استاد رياضي دانشگاه صنعتي اميركبير، دكتر حسين آقا بزرگ استاد شيمي دانشگاه تربيت مدرس و دكتر مجيد هروي استاد شيمي از دانشگاه الزهرا (س) محققان تقدير شده در اين بخش بودند.
همچنين دو نفر از پژوهشگران كشور كه به تازگي به فهرست دانشمندان جهاني - براساس شاخصهاي مؤسسه اطلاعات علمي (ISI) پيوستند، تقدير شدند.
دكتر مجيد هروي از دانشگاه الزهرا (س) و دكتر بابك كريمي شيميست ديگري از مركز تحصيلات تكميلي زنجان برگزيدگان اين بخش بودند.
در بخش نشريات برتر در سطح بينالمللي JCR مجله Iranian journal of Chemistry and chemical Engineering از جهاد دانشگاهي، مجله Iranian Polymer Journal از پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي، مجله Iranian journal of Science and Technology Transaction A- Science و مجله Iranian journal of Science and Technology Transaction B-Engineering هر دو از دانشگاه شيراز و مجله Journal of Iranian Chemical Society از انجمن شيمي ايران تقدير شدند.
تقدير از نشريات برتر ايران كه در نمايه ISC (كتابخانه منطقهيي دانشگاه شيراز) بيشترين ضريب تاثير را داشتهاند، قسمت ديگري از بخش ويژه بود.
اولين اين مجلات، مجله پژوهشهاي اقتصادي ايران از دانشگاه علامه طباطبايي با ضريب تاثير 26 صدم و مجله رهيافت (علمي ــ ترويجي) با ضريب 24 صدم از مركز تحقيقات سياست علمي كشور به عنوان مجلات برتر شناخته شدند.
در بخش پژوهشگران برتر وزارتخانهها و سازمانها، از نهاد رياست جمهوري، محمد مهدي اسماعيلي، از وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات، غلامرضا داداش زاده سنگري، فرزاد حرير پور رودسري و جليل خاوندكار، از وزارت امور اقتصادي و دارايي، منصور ملائي پور و بهار حافظي، از وزارت امور خارجه، منوچهر مرادي، كورش احمدي و سيد وحيد كريمي، از وزارت آموزش و پرورش، احمد عابدي، الهه محمد اسماعيل و مقصود فقير پور، از وزارت بازرگاني، حسن ثاقب، محمدرضا عابدين مقانكي و حسن ولي بيگي، از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، فريدون عزيزي، محمد شكرزاده لموكي و حميد نصري، از وزارت تعاون، اصغر بيات، از وزارت جهاد كشاورزي، حسن فضائلي، مصطفي اسدي و محمدعلي نجاتيان، از وزارت راه و ترابري، غلامعلي كمالي و علي مرادي، از وزارت صنايع و معادن، محمدحسن جولازاده، رمضانعلي مهتابي و مهدي هنرمند، از وزارت كار و امور اجتماعي، خسرو سلجوقي و ابراهيم صادقي فر، از
وزارت مسكن و شهرسازي، سعيد هاشمي طباطبايي، مژگان نيكروان منفرد و حسين ميرزايي علويجه، از وزارت نفت، اكبر زمانيان، مهدي احمدي مروست و سيد مهدي قافله باشي زرند، از وزارت نيرو، محمدرضا مشكوه الديني، نويد تقي زادگان و محمد رياحي، از جهاد دانشگاهي، محمدرضا صادقي، كمال خدايي و رامين ملكي عسگرآباد، از سازمان انرژي اتمي، اميررضا جليليان، مهشيد ثابت و عبدالرضا نيلچي، از سازمان حفاظت محيط زيست، محمد ابراهيم صحتي ثابت و از سازمان صدا و سيما، ابراهيم شفيعي سروستاني معرفي و تقدير شدند.
در بخش پژوهشگران وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري در رشتههاي علوم انساني، محمدرضا حافظ نيا و احمد جعفري صميمي، در علوم پايه، بابك شكري، قاسم عليزاده افروزي و عيسي ياوري، درعلوم كشاورزي، كامران سرداري و حشمت الله خسروي نيا، در فني و مهندسي، علي كاوه، علي رستمي و محسن محسن نيا و در هنر، يعقوب آژند، در بخش
پژوهشگران علوم انساني مراكز پژوهشي غير دولتي، محمد حكمت نيا و سيد حسن اسلامي، در بخش محققان دانشگاه آزاد، مجيد منجمي، فرهاد حسين زاده لطفي و مريم عيدي و از انجمن تحقيق و توسعه، مهدي كاشاني، محمدرضا شاه بنده و سيد موسي ميرقرباني گنجي معرفي و تقدير شدند.
به گزارش ايسنا، در بخش مديران پژوهشي برتر جشنواره پژوهش و فنآوري امسال، از دانشگاهها، حميد لطيفي، ابراهيم شيراني چهارسوقي و پروين كديور، از موسسات پژوهشي، حميد ميرزاده و احمد احمدي، از وزارتخانهها و دستگاهها، محمد حسين خرازي فرد، محمد مهدي آخوندي و محمدرضا سپهري، از وزارت بهداشت، باقر لاريجاني و معصومه دژمان، از دانشگاه آزاد، مصطفي يوسفي راد و از مراكز رشد، سيد مهدي كلانتر معرفي و تقدير شدند.
در بخش سازمانهاي پژوهشي برتر نيز، دانشگاه صنعتي اصفهان و دانشگاه كردستان به عنوان دانشگاه برتر،
پژوهشگاه دانشهاي بنيادي، پژوهشگاه صنعت نفت، مركز تحقيقات بهره برداري ايمن شبكه و پژوهكشده پردازش هوشمند علائم به عنوان موسسات پژوهشي برتر، قطب علمي كنترل و پردازش هوشمند به عنوان قطب علمي برتر، انجمن ايراني تعليم و تربيت، شوراي خانههاي رياضيات ايران و انجمن خوردگي ايران به عنوان انجمنهاي علمي برتر و شركت فناوران آريا به عنوان شركتهاي فناوري برتر معرفي و تقدير شدند.
١٦:٢١ ٢٥/١٠/١٣٨٥