٢٣:٢٤ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك عضو هيات علمي دانشگاه:‌
گياه گل گاوزبان تاثير زيادي در بهبودي بيماري پوستي «درماتيت اتوپيك» دارد

نتايج بررسي‌ها نشان مي‌دهد: گياه «گل گاو زبان» در مقايسه با كرم هيدروكورتيزون بر بهبود و جلوگيري از عود بيماري پوستي مادرزادي «درماتيت اتوپيك» تاثير بيشتري دارد.
كبري رضايي عضو هيات علمي گروه پرستاري دانشگاه علوم پزشكي لرستان در اين باره به خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: بيماري «درماتيت اتوپيك» يك بيماري مزمن التهابي ارثي است كه علت آن اختلال ژنتيكي است و در 5 تا 10 درصد كودكان از زمان تولد تا 2 سالگي ديده مي‌شود. وي افزود: در حال حاضر براي رفع ضايعات التهابي و خارش ناشي از اين بيماري از كرم هيدروكورتيزون استفاده مي‌شود كه در 10 درصد كودكان با عود مجدد تا بزرگسالي ادامه مي‌يابد.
وي تصريح كرد: بر اين اساس پژوهشي به منظور مقايسه تاثير كرم هيدروكورتيزون و عصاره گل گاو زبان بر بهبود و عود ضايعات در كودكان مبتلا به «درماتيت اتوپيك » مراجعه كننده به درمانگاه و مطب پزشكان متخصص پوست شهر خرم‌آباد انجام گرفت.
وي افزود: جامعه آماري اين پژوهش دو گروه 25 نفره در سنين تولد تا 12 ساله مبتلا به «درماتيت اتوپيك» بود كه به صورت يك در ميان براي آنان كرم هيدروكورتيزون و عصاره گل گاوزبان تجويز شد كه هر دو گروه 20 روز بعد از شروع درمان معاينه و از نظر تاثير و دوام دارو بر بيماري بررسي شدند.
عضو هيات علمي گروه پرستاري دانشگاه علوم پزشكي لرستان خاطرنشان كرد: يافته‌هاي اين تحقيق نشان داد كه ميزان بهبودي در پاسخ به مصرف عصاره گل گاوزبان 72 درصد خوب، 4 درصد متوسط و 24 درصد ضعيف و در مصرف كرم هيدروكورتيزون ميزان بهبودي بيماري 24 درصد خوب، 12 درصد متوسط و 64 درصد ضعيف بود.
وي تاكيد كرد: ضايعات بعد ازمصرف عصاره گل گاوزبان و تا 10 روز پس از قطع مصرف آن عود نداشته در حالي كه بعد از استفاده از كرم هيدروكورتيزون موضعي 64 درصد عود متوسط و 36 درصد عود كم مشاهده شد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه در خصوص به دست آوردن عصاره گل گاوزبان به ايسنا گفت: بعد از جمع‌آوري اين گياه در منطقه مازندران و خشك كردن آن با «اتانول» و«دسي كاتور» مخلوط و در نهايت عصاره گياه گل گاوزبان به رنگ بنفش تيره به دست مي‌آيد كه براي مصرف موضعي در اختيار بيماران قرار مي‌گيرد.
وي افزود: اين عصاره محتوي قند، فلانويدها، گليسرول و مقدار كمي تراپنوئيدها است كه داراي اثر ضدعفوني، نرم كنندگي، ضدالتهاب و تقويت كننده و حاوي ويتامين E است.
عضو هيات علمي گروه پرستاري دانشگاه علوم پزشكي لرستان تصريح كرد: به دليل ميزان بهبودي بيشتر و كم عود بودن كاربرد عصاره گل گاوزبان نسبت به درمان معمول «درماتيت اتوپيك » با كرم هيدروكورتيزون لازم است اقداماتي به منظور جايگزيني و نحوه درمان اين بيماري صورت گيرد.

١١:٥٩ ٠١/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد