٠٢:٢٢ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
استفاده از ژل پلیمر در استخراج نفت توسط محققان ایرانی عملی شد

امکان سنجی، طراحی و کاربرد ژل پلیمری برای تعدیل مخروطی شدن آب در چاه تولیدی شماره 13 آب تیمور در پژوهشکده علوم و تکنولوژی پلیمر پژوهشگاه صنعت نفت با موفقیت انجام شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس رکابدار رئیس این پروژه با بیان این مطلب افزود : چاه شماره 13 ازمخزن آب تیمور در شرکت بهره برداری کارون از شرکت های تابعه شرکت ملی نفت مناطق نفت خیز جنوب به دلیل میزان بالای آب همراه نفت که به علت پدیده مخروطی شدن آب در این چاه گزارش شده بسته و غیر قابل بهره برداری شده بود .
وی در ادامه افزود : در همین راستا پروژه کاربرد ژل پلیمر در چاه آب تیمور شماره 13 بنا به درخواست شرکت فوق در دستور کار پژوهشکده پلیمر قرار گرفت و با همکاری پژوهشکده اکتشاف و تولید با موفقیت به پایان رسید.
رکابدار خاطرنشان کرد : با توجه به آنکه یک درصد افزایش ضریب بازیافت برابر است با 5 میلیارد بشکه نفت اضافی، لذا سرمایه گذاری در خصوص کاربرد ژل پلیمر در بخش ازدیاد برداشت از نظر فنی و اقتصادی قابل توجیه است.
وی با بیان اینکه با استفاده از این دانش در ازدیاد برداشت نفت و گاز از میادین فوق از نظر اقتصادی، آموزشی، زیست محیطی و نیازهای صنعت نفت می توان به تاثیر در افزایش برداشت و صیانت از مخازن هیدروکربنی، رعایت استاندارد متعارف، اثر بخشی با ارزش افزوده، افزایش صادرات و کاهش واردات، ایجاد اشتغال، خود اتکایی و کاهش هزینه ها اشاره کرد.
رکابدار افزود : با توجه به اینکه تنها در دو کشور امریکا و کانادا از این فناوری برای افزایش بازیافت نفت در بعضی حوزه های نفتی استفاده کرده اند، این امر برای اولین بار است که در کشور ما به وقوع می پیوندد و افتخار بزرگی برای کشور است.

١٤:٣٩ ٣٠/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد