٠٢:٢٢ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون مطالعات سازمان ملي جوانان:
تنها16درصد بودجه پژوهش كشوربه دانشگاهها ومراكزعلمي اختصاص يافته است
اولين پژوهشگران مطالعات جوانان سال86فارغ‌التحصيل مي‌شوند

معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با اشاره به مسائل و اعتبارات اين حوزه هنوز به رسميت شناخته نشده است، اعلام كرد: تنها 16 درصد بودجه پژوهشي كشور به دانشگاهها و مراكزعلمي اختصاص يافته است.
به گزارش خبرنگار «جوانان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر عليرضا اسحاقي در جشنواره گزينش آثار برتر مطالعات جوانان با بيان اين كه مطالعات جوانان در كشور تابعي از تحقيق و پژوهش كاربردي، بنيادي و توسعه‌اي است اظهار كرد: مسائلي كه در حوزه پژوهش كشور وجود دارد در حوزه مطالعات جوانان نيز ديده مي‌شود؛ اين در حاليست كه عنوان مطالعات جوانان بحث جديدي است كه متاسفانه در بين متخصصين چندان گسترش پيدا نكرده است.
وي با بيان اين كه حوزه مطالعات جوانان يك دانش بين رشته‌اي از فعاليت‌هاي علمي، آموزشي و پژوهشي با موضوع جوانان است خاطرنشان كرد: در بحث مطالعات جوانان، بخش‌هاي ديگري نيز وجود دارد كه نيازمند سياستگذاري، اعتبار، ‌هدايت و بهره‌گيري از نكات برجسته در اين زمينه است؛ اين در حاليست كه نگاه به پژوهش در كشور پس از انقلاب اسلامي متحول شده و دستاوردهاي بسيار زيادي را به همراه داشته است.
وي با بيان اين كه در سال آينده سهم بودجه پژوهشي دستگاهها بايد به 26/1 درصد برسد، اظهار كرد:‌ اين ميزان بايد تا پايان برنامه چهارم توسعه به 3/0 درصد بودجه ناخالص ملي كشور افزايش يابد. اين در حاليست كه مشكل ما در اين حوزه، كمبود اعتبارات نيست، بلكه ما نيازمند مديريت صحيح اين منابع در حوزه تحقيق هستيم تا سهم پروژه‌هاي تحقيقاتي، بنيادي و كاربردي در آن مشخص شده و در ذيل يك مديريت توانمند به ايفاي نقش بپردازند.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با بيان اين كه مطالعات جوانان نيز مانند عرصه پژوهش كشور شاهد چالشهاي فراواني از جمله اعتبار و مديريت تحقيقات است، اظهار كرد: اعتبار حوزه مطالعات جوانان هنوز به رسميت شناخته نشده است و محققان در كشور بر اساس اولويتهاي خود وارد اين حوزه مي‌شوند، بنابراين سازمان ملي جوانان كه وظيفه سياستگذاري امور جوانان را بر عهده دارد، بايد به سياستگذاري و تعيين اولويت‌ها در اين زمينه نيز بپردازد.
به گفته وي در حال حاضر محقق نگران اين است كه چه بلايي به سر پژوهش مي‌افتد و دستگاه مربوطه نيز نگران است كه چه دستاوردي از اين پژوهش به دست خواهد آمد.
وي با اشاره به وظيفه سازمان در ساماندهي مطالعات حوزه جوانان و كمبود نيروي متخصص در اين حوزه اظهار كرد: بيش از 90 درصد تحقيقات صورت گرفته در حوزه جوانان توسط سازمان ملي جوانان انجام مي‌شود؛ در صورتي كه با توجه به تخصصي بودن مسائل در حوزه اجتماعي ما بايد افرادي متخصص با گرايش مطالعات جوانان داشته باشيم.
دكتر اسحاقي با اشاره به راه‌اندازي رشته مطالعات جوانان در سالهاي گذشته در دانشگاه تهران اظهار كرد: در سال جاري دومين دوره پذيرفته‌شدگان اين رشته وارد دانشگاه شده و در سال 86 اولين فارغ‌التحصيلان رشته مطالعات جوانان فارغ التحصيل خواهند شد.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به وجود پژوهشكده‌ها و مراكز مطالعاتي با موضوع مسايل عام كشور افزود: متاسفانه پژوهشكده خاصي در حوزه جوانان نداريم؛ لذا سازمان ملي جوانان در سالهاي گذشته اقدام به راه‌اندازي مراكز مطالعات جوانان در دانشگاههاي الزهرا(س)، تهران، علامه طباطبايي، امام صادق(ع)، جهاد دانشگاهي، دانشگاه شيراز، دانشگاه فردوسي مشهد، ‌حوزه علميه قم و انستيتو روانپزشكي رازي كرده است.
وي با اشاره به مشكلات موجود در هماهنگي انجام پژوهش‌ها و وجود مطالعات موازي و مكرر توسط دستگاهها ادامه داد: متأسفانه برخي مطالعات راه رفته را دوباره طي كرده و نتيجه‌اي جز زير سوال بردن حوزه پژوهش را انجام نمي‌دهد، در صورتي كه حوزه پژوهش بايد بر كارآمدي خود بيفزايد؛ لذا سازمان ملي جوانان با مدنظر قرار دادن هماهنگي و وحدت رويه در انجام يك پژوهش با دستگاههاي مربوطه تعامل برقرار كرده تا سهم هر دستگاه را در اين پژوهش ها مشخص كرده تا چالشهاي موجود به فرصت تبديل شود.
وي سهم پايين پژوهش از توليدات ناخالص ملي كشور را نيازمند توجه بيشتر مسؤولين دانست و اذعان كرد: از سهم بودجه پژوهشي كشور تنها 16 درصد در سال 85 به دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي ويژه اختصاص يافته و بيش از 86 درصد به دستگاههاي اجرايي داده شده است، بنابراين قابل تصور نيست كه با همان سهم اندك بودجه پژوهشي كشور تنها 16 درصد به دانشگاه ها اختصاص يابد، بنابراين ما نيازمند تغيير رويكرد در اين زمينه هستيم.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان با بيان اين كه در سال جاري 10 درصد بودجه سازمان به تحقيقات اختصاص داده شده است گفت: متأسفانه در ساير دستگاهها سهم اندكي از بودجه به موضوع تحقيقات اختصاص داده مي‌شود، اما اين كه اين بودجه در چه مسيري صرف شود جاي سوال و اما و اگرهاي بسياري دارد.
به گزارش ايسنا، وي عدم همكاري و نبودن روحيه كار جمعي در محققين را يكي از چالشها و تنگناهاي اساسي حوزه پژوهشي كشور دانست و اذعان كرد: در بسياري از مطالعات بين‌المللي ديده مي‌شود اسامي محققان زيادي در آن پژوهش نوشته مي‌شود اما در كشور، ما خيلي زور مي‌زنيم كه اسم دو نفر با درنظر گرفتن تقدم و تأخر در تحقيقات بنويسيم.
در ادامه عسگري، دبير اجرايي اين همايش با اشاره به فراخوان اين جشنواره اظهار كرد: پس از فراخوان 430 اثر به دبيرخانه اين همايش در 4 حوزه مقاله، كتاب، طرح پژوهشي و پايان‌نامه ارسال شد كه 139 اثر در حوزه كتاب، 78 اثر در طرح‌هاي پژوهشي، 39 اثر در قالب پايان‌نامه و 171 اثر در زمينه مقاله به ثبت رسيد و پس از بررسي‌هاي صورت گرفته توسط كميته ارزيابي، 171 اثر نهايي شده و 9 اثر به عنوان آثار برتر و 31 اثر نيز شايسته تقدير بودند.
به گفته وي در ميان آثار رسيده و آثار برتر تنها در قسمت طرح‌هاي پژوهشي با توجه به معيارهاي موجود در دبيرخانه و كميته ارزيابي داراي نفر اول بوده و در سه موضوع كتاب،‌ پايان نامه و مقاله نفر اول نداشتيم.
به گزارش ايسنا، در پايان اين مراسم برگزيدگان مطالعات جوانان با حضور رييس سازمان ملي جوانان جوايز خود را دريافت كردند.
در اين همايش در قسمت طرح‌هاي پژوهشي نفر اول سيد هادي مرجائي، نفر دوم محمدتقي ايمان و نفر سوم خيام عباسي در قسمت كتاب دكتر محمد علي محمدي (كتاب جوانان و مناسبات نسلي) و نفر سوم علي اكبر سبزيان (ستاره جواني،‌حديث دل انگيز جواني) در قسمت مقالات نفر دوم احمدرضا نصر اصفهاني، نفر سوم احمد حيدري و در بخش پايان‌نامه نفر دوم مريم قاضي‌نژاد و نفر سوم جليل عزيزي به عنوان برگزيدگان معرفي شدند.

١٥:٤٠ ٣٠/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد