يافتههاي پژوهشگران ايراني نشان داد:
اثرات آنتياكسيداني و ضد سرطاني ميوه گونهاي زرشك
نتايج تحقيقات پژوهشگران بخش بيومديكال پژوهشكده زنان دانشگاه الزهرا (س) با همكاري دانشگاه پوتراي مالزي حاكي از اثر آنتي اكسيداني و ضد سرطاني ميوه گونهاي زرشك با عنوان Berberis vulgaris بر ضد مواد سرطانزاي دي اتيل نيفروزآمين و استيل آمينو فلورين در كبد موش است.
دكتر پريچهر حناچي، استاد پژوهشكده زنان دانشگاه الزهرا (س) و پژوهشگر اين طرح در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين باره ، افزود: عصاره اين گياه هيچ اثري روي سلولهاي طبيعي نداشته ولي باعث جلوگيري از رشد سريع سلولهاي سرطان كبد شده و روند رشد سلولهاي سرطاني را كاهش ميدهد.
وي با اشاره به اين موضوع كه آزمايشهاي مربوط به همراه غلامرضا مطلب و به صورت تحقيقات مشترك با دانشكده پزشكي دانشگاه پوتراي مالزي انجام شده است، خاطر نشان كرد: ميوه گياه Berberis vulgaris از خانواده زرشك است كه درصد بالاي ويتامين C و اثرات آنتي اكسيداني آن با استانداردهاي به كار گرفته شده تشخيص داده شده است.
اين گياه بيشتر در كشورهاي اروپايي و بخشهايي از آسيا ديده شده و به صورت نمونه گياه دارويي مورد استفاده قرار ميگيرد.
٠٩:٢٥ ٠٢/١١/١٣٨٥