٠١:٠٣ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ابرازنگراني دبيركل كمسيون ملي يونسكودرايران نسبت به تنزل شيب رشدعلمي كشور:
مجلات معتبربين‌المللي به دليل فشارها ازانتشارمقالات دانشمندان ايراني خودداري مي‌كنند

دبير كل كمسيون ملي يونسكو در ايران با اشاره به تلاش برخي كشورهاي غربي براي اعلام تحريم علمي عليه ايران ‌اظهار كرد: متاسفانه تحريم‌هاي علمي كشور تنها منحصر به حوزه علوم هسته‌يي نمي‌شود،‌ به گونه‌اي كه طي همين چند ماه گذشته بسياري از مقالات دانشمندان ايراني در مجلات برجسته بين المللي چاپ نمي‌شود و اين در سطحي بسيار وسيعتر ازچيزي است كه در گذشته اتفاق مي‌افتاد كه اين امر خود به كاهش و تنزل جايگاه علمي كشور در شاخص‌هاي جهاني كمك مي‌كند.
دكتر محمد توكل در گفت‌وگو با خبرنگارعلمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با بيان اينكه اين مقالات ارتباطي با علوم هسته‌يي نداشته‌اند، گفت: اين فشارها و تبعيضات طي ماهها و هفته‌هاي اخير افزايش يافته است، به گونه‌اي كه مجلات معتبر بين‌المللي، مقالات دانشمندان ايراني را بر‌گردانده و از چاپ و انتشار آن خودداري مي‌كنند.
وي افزود: بر اين اساس سهم كشور ايران در توليد علم جهاني كه مهمترين شاخص آن چاپ مقالات در مجلات شاخص جهاني است، ‌كاهش مي‌يابد و در صورت تداوم اين روند، در سال 2007 كه آمار توليد علم سال 2006 منتشر مي‌شود جايگاه كشور ما افت زيادي خواهد داشت.
دكتر توكل با ابراز نگراني نسبت به تنزل جايگاه ايران در رتبه بندي توليد علم جهاني، گفت: بخشي از اقدامات لازم براي جلوگيري از اين اتفاقات به سياستهاي كشور برمي‌گردد و برخي ديگر به اقدام از طريق سازمانهاي بين المللي مانند يونسكو بر مي‌گردد كه اقدامات و مكاتبات در اين راستا آغاز شده است.
وي در رابطه با اهداف سازمان يونسكو،‌ اظهار كرد: يونسكو، سازماني است كه متولي بخش آموزش، فرهنگ، ارتباطات و علوم سازمان ملل متحد است و از كانال علوم، آموزش،‌ فرهنگ و ارتباطات تضمين كننده همكاريها و صلح بين المللي ‌شده و از اين طريق از بروز جنگ و خشونت جلوگيري مي‌كند، به عبارت ديگر سازمان يونسكو به جاي درگيري و تنش، همكاري بين كشورها و همبستگي بين جهاني را تقويت مي‌كند.
وي با اشاره به ساختار ويژه و منحصربه فرد يونسكو نسبت به ساير سازمانهاي وابسته سازمان ملل، تصريح كرد: كميسيون ملي يونسكو به عنوان واسط يونسكو در هر كشور ، يك نهاد مشورتي و ارتباطي بين وزارتخانه و دستگاه‌هاي بزرگ كشوري در حوزه كاري يونسكو با خود سازمان يونسكو است.
وي در خصوص برنامه‌هاي كميسيون ملي يونسكو در ايران، ‌اظهار كرد: اين كميسيون سرپل ارتباطي بين وزارتخانه‌ها و سازمانهاي كشوري متولي حوزه‌هاي كاري يونسكو و سازمان اصلي يونسكو و كشورهاي عضو است، به عبارت ديگر كميسيون ملي، مينياتور سازمان يونسكو و رابط حوزه‌هاي مختلف كاري اين سازمان در كشورها است.
دكتر توكل با اشاره به شوراي عالي كميسيون ملي يونسكو ‌خاطر نشان كرد: ‌مهمترين وظيفه اين شورا،‌ تبيين سياستها، تصويب برنامه‌هاي اصولي كميسيون ملي در قالب برنامه‌ها و فعاليتهاي عمومي يونسكو و بررسي و تصويب گزارش فعاليتهاي سالانه كميسيون است كه از سوي دبيرخانه تهيه و ارايه مي شود، همچنين اعضاي شوراي عالي به عنوان عاليترين مرجع تصميم گيري كميسيون، وزراي علوم، ‌امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامي، آموزش و پرورش،‌ دبير كل كميسيون ملي يونسكو در ايران، ‌رييس سازمان حفاظت محيط زيست، رييس سازمان صدا و سيما و 7 تن از شخصيتهاي علمي و فرهنگي كشور هستند.
وي افزود: كميسيون يك شوراي اجرايي با عضويت معاونين وزراي مذكور و همچنين حدود 20 كميته ملي در شاخه‌هاي علوم، آموزش، ارتباطات و فرهنگ دارد، به عبارت ديگر كل نهاد كميسيون ملي يونسكو در جهت ارتقاي فعاليتهاي تخصصي در حوزه‌هاي فرهنگ، علوم، ارتباطات و آموزش از طريق برقراري ارتباط با سازمان‌ اصلي يونسكو و تبادل تجربيات، ‌اطلاعات، دستاوردها و توانمنديها با سازمانهاي عضو اقدام مي‌كند.
دبيركل كمسيون ملي يونسكو در ايران با اشاره به علم، آموزش و آموزش عالي به عنوان يكي از حوزه‌هاي كاري مهم يونسكو، اظهار كرد: هدف يونسكو استفاده از تجربيات و دستاوردهاي جهاني در حوزه علوم، آموزش و ساير حوزه‌هاي مربوط است تا از طريق همكاريها و تبادلات كارشناسي و علمي نوعي تعادل و ارتقاء توانمنديها در بين كشورهاي عضو ايجاد كند.

٠٩:٤٠ ٠٢/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد