٠٠:٠٦ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مجيد حميد زاده:
زمان و مكان اهداي جايزه كتاب سال هنوز مشخص نشده است

نشست خبري بيست و دومين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي و چهارمين دوره اهداي جايزه جهاني كتاب با حضور "مجيد حميدزاده"، مدير كل اداره كتاب و "علي اوجبي"، دبير علمي كتاب سال برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر ايلنا, "مجيد حميدزاده"، مدير كل اداره كتاب در جمع خبرنگاران گفت‌‏: جايزه كتاب سال تلاش عمده‌‏اي براي ارتقاء سطح كتاب و كتاب‌‏خواني در سطح كشور است. خوشحاليم كه در يك سال اخير توانسته ايم سطح كيفي و كمي اين جايزه را ارتقاء بدهيم و در بخش انتخاب پديد آورندگان نسبت به سال گذشته آمارها دو و نيم برابر شده است.
وي با بيان اين مطلب كه ملاك ارزيابي‌‏ها تنها كمي نيست، ادامه داد: كار كيفي نمود توليد فرهنگي كشور است و اين امر از اين جهت كه رابطه مستقيمي با كيفيت توليد دانش در كشور دارد‌‏ از اهميت بالايي برخوردار است .
مدير كل اداره كتاب با اعلام اين خبر كه از تمام كتاب‌‏هايي كه به مرحله پاياني راه يافته اند حمايت مي شود، تاكيد كرد‌‏: سال هاي گذشته تنها كتاب‌‏هاي برگزيده از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خريداري مي شد و از اين راه از ناشر و مولف اثر حمايت مي شد. اما امسال قصد داريم 20 اثر راه يافته به مرحله نهايي را خريداري كنيم تا سهمي در حمايت از اين آثار داشته باشيم .
وي افزود‌‏: همچنين امسال براي اينكه داوران بتوانند پاسخگوي انتخاب‌‏هاي خود باشند نماينده اي از داوران معرفي مي شود تا در نشستي كه پس از اعطاي جوايز در خانه كتاب برگزار مي‌‏شود پاسخگوي سوال‌‏هاي اصحاب رسانه ها باشند. همچنين پس از اعلام نتايج، اسامي برخي از داوران در اختيار رسانه ها گذاشته خواهد شد .
حميدزاده با بيان اين مطلب كه انتخاب آثار در جايزه كتاب سال مي‌‏تواند جريان تازه‌‏اي در فضاي فرهنگي و علمي كشور به وجود بياورد، ادامه داد : حمايت از ناشران شيوه هاي مختلف دارد و بر اساس نيازهاي جامعه بودجه‌‏اي براي اين امر اختصاص داده مي شود كه تا كنون 7 سال از تشكيل كميته خريد كتاب در ايران مي گذرد ، به زودي نيز آمار كتاب‌‏هاي خريداري شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي منتشر خواهد شد تا سوء تفاهمي در اين زمينه به وجود نيايد .
وي در خصوص مراسم اهداي جايزه كتاب سال جمهوري اسلامي گفت‌‏: اين مراسم پيش از اين قرار بود 14 بهمن ماه برگزار شود كه زمان آن تغيير كرد و روز 16 بهمن ماه برگزار مي شود . قرار است رئيس جمهور نيز در اين مراسم حضور داشته باشد. به همين دليل هنوز زمان دقيق برگزاري مراسم مشخص نشده است. همچنين در روز 16 بهمن ماه در تالار وحدت مراسم ديگري نيز برگزار مي شود كه به دليل همزماني دو مراسم در حال رايزني هستيم كه جايزه كتاب سال در تالار وحدت برگزار شود، البته زمان و مكان برگزاري مراسم از طريق رسانه ها به زودي اعلام مي شود .
در ادامه اين نشست ،" علي اوجبي"، دبير علمي جايزه كتاب سال گفت : بر اساس فراخوان دبيرخانه كتاب سال، 8 هزار و 886 اثر به دبيرخانه ارسال شد كه در مرحله دوم، سه هزار و 371 اثر مورد ارزيابي قرار گرفتند كه از اين ميان، 103 عنوان اثر در حوزه كليات‌‏, 463 عنوان در حوزه فلسفه و روانشناسي , هزار و 96 عنوان در بخش دين، 835 عنوان در بخش علوم اجتماعي, 151 عنوان در بخش زبان , 242 عنوان علوم خاص, هزار و 428 عنوان در علوم كاربردي , 402 عنوان در هنر , هزار و 505 عنوان در ادبيات داستاني‌‏, 567 عنوان در بخش تاريخ و جغرافيا و هزار و 85 عنوان در بخش كودك و نوجوان مورد داوري قرار گرفتند.
وي افزود : همچنين در چهاردهمين دوره جايزه جهاني كتاب سال، هزار و 700 عنوان كتاب شناسايي شده است كه از اين ميان، 132 اثر در مطالعات اسلامي ايراني به مرحله نهايي راه پيدا كرده اند كه اين آثار در 14 شاخه مورد بررسي قرار گرفته اند و اين آثار از 16 زبان انتخاب شده اند .
اوجبي با اشاره به بخش ويژه انتخاب كتاب سال جمهوري اسلامي ايران ويژه سال پيامبر گفت‌‏: در اين بخش هزار و 100 عنوان اثر بررسي شده است كه از اين ميان 34 اثر به مرحله پاياني راه يافته اند . همچنين با توجه به بزرگداشت هشتصدمين سال مولانا، آثاري در اين بخش انتخاب و معرفي خواهند شد .
دبير علمي جايزه كتاب سال با اشاره به شيوه داوري‌‏هاي كتاب سال اظهارداشت‌‏: اين داوري ها طبق آيين نامه در دو مرحله انجام شد و پس از جلسه مشترك آثاري كه از شاخص هاي كتاب خوب برخوردار بودند به مرحله دوم راه پيدا كرند. نهايت نزديك به 50 گروه داوري, آثار را بررسي كردند كه هر گروه داوران بر اساس رشته فعاليتي، ملاك ها و معيارهاي خاص خود را دارند .
اوجبي گفت‌‏: از سال آينده قصد داريم اسامي داوران را از همان ابتدا معرفي كنيم و اگر داوري حاضر نشد نامش فاش شود با او ديگر همكاري نخواهيم كرد .

١٤:٤١ ٠٣/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد