واكسن چسبي ، شيوه جديدي براي پيشگيري از آلزايمر
دانشمندان آمريكايي استفاده از واكسن چسبي آلزايمر كه به پوست چسبانده ميشود را يك روش موثر و امن براي مبارزه با اين بيماري ميدانند.
به گزارش روز سهشنبه شبكه خبري بيبيسي، محققان آكادمي ملي علوم دانشگاه "فلوريدا"ي جنوبي آمريكا گفتند، اين چسب ميتواند پلاكهاي آسيب ديده مغزي را در موشها از بين ببرد.
به گفته اين پژوهشگران استفاده از اين چسبها شيوه سادهتري نسبت به استفاده از داروهاي تزريقي قراردادي براي محافظت افراد عليه اين بيماري است.
ايجادپروئيني موسوم به "آميوليد بتا" در مغز موجب بروز آلزايمر ميشود.
اين واكسن كه از طريق پوست جذب ميشود سيستم ايمني بدن را براي تشخيص، حمله و از بين بردن پروتئين آميوليد بتا مورد هدف قرار ميدهد.
انجام تحقيقات بر روي واكسن تزريقي آلزايمر در مراحل اوليه و به دليل ايجاد تورم مغزي و مرگ در تعداد كمي از بيماران، متوقف شد.
اما در اين تحقيق جديد، دانشمندان آمريكايي يك چسب پوستي را بر روي موشهاي مبتلا به زوال عقل ناشي از سن كه مشابه آلزايمر در انسان است، آزمايش كرده و دريافتند اين چسب تاثيرات سمي مشابه واكسنهاي تزريقي را ندارد.
اين گروه اعلام كرد كه سلولهاي ايمني تخصصي شده موسوم به لانگرهان كه در پوست وجود دارند،ميتوانند بدن را به پاسخدهي مثبت به اين واكسن هدايت كنند.
١٤:٤٢ ٠٣/١١/١٣٨٥