/امتحانات، دانشجو و مديريت استرس/
رييس کلينيک روانشناسي دانشگاه فردوسي: پيشخواني، سوال، تکرار و مرور بهترين روش مطالعه است
رييس کلينيک روانشناسي دانشکده علوم تربيتي دانشگاه فردوسي گفت:اضطراب در حد طبيعي لازمه درس خواندن است اما اضطراب بيش از حد مانع تمرکز افراد و عدم درس خواندن موفق آنان ميشود.
دکتر آقا محمديان در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه خراسان، حجم زياد دروس مطالعه شده براي شب امتحان و بيتوجهي به تفاوتهاي فردي را از عوامل فزاينده اضطراب براي افراد دانست و افزود: کمال طلبي افراد، محيطي که در آن زندگي ميکنند، انتظارات بالاي افراد خانوده و جمع دوستان و همچنين رقابتهاي اجتماعي نيز باعث توليد اضطراب ميشوند.
وي علتيابي به تناوب اشخاص را در کاهش اضطرابها در زمان امتحان موثر دانست و گفت: براي مقابله با اضطراب بايد علت آنرا در شخص جستجو کرد و راههاي مقابله با آنرا به آنان آموزش داد تا با رهايي از اضطراب به آرمش برسند و امتحانات موفقي را پشت سر بگذارند.
مدير گروه روانشناسي دانشگاه فردوسي کنترل اضطراب را مهمترين عامل براي بالا رفتن بازدهي ذهني افراد در زمان امتحانات عنوان کرد و افزود: داشتن خواب مناسب و ورزشهاي مختصر در کارايي بهتر ذهني افراد بسيار موثر ميباشد.
وي تغذيه مناسب را رابطهاي ميان جسم و روح افراد دانست و اذعان داشت: اگر جسم افراد قوي باشد مطمئنا بر روح و روان آنان تاثير گذار خواهد بود.
وي توصيه کرد دانشجويان از خوردن غذاي پر حجم بکاهند و در عوض مواد خوراکي با کيفيت غذايي بالا مصرف کنند.
رييس کلينيک روانشناسي دانشگاه فردوسي "پسختم" يا "پس ختام" را بهترين روش درس خواندن براي افراد ذکر کرد و تشريح کرد: پيش خواني و برجسته کردن مطالب و بررسي در موضوع خواندن، سوال کردن از موضوع، تکرار و مرور بهترين پروسه براي مطالعه ميباشد.
وي پاداش دادن به خود در فاصلههاي مطالعه را در روش مطالعه موثر دانست و گفت: درس خواندن امري فردي است اما با فاصله درس خواندن و استراحت 15 دقيقهاي بعد از هر مطالعه در يادگيري و مطالعه بهتر بسيار موثر دانست.
٠٩:٢٥ ٠٤/١١/١٣٨٥