٢٠:٢٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يک متخصص جراحي عمومي:
افزايش آگاهي بانوان وانجام خود‌آزمايي درتشخيص به موقع سرطان پستان موثراست

در60 سال اخير به طور متوسط سالانه 1 تا 4 درصد به ميزان بروز سرطان پستان در کشورهاي مختلف جهان افزوده ‌شده است.
دكتر ايرج حريرچي متخصص جراحي عمومي وعضوهيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفت وگو با خبر‌گزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي تهران گفت: سرطان پستان شايع‌ترين سرطان زنان است و به تنهايي يك سوم سرطان زنان را تشكيل مي‌دهد و ساير ارگان‌هاي بدن مثل دستگاه گوارش، دستگاه تنفسي، ادراري و غيره دو سوم تومور‌هاي بدن را شامل مي شوند.
وي افزود: در كشور‌هاي غربي مانند آمريكا از هر 8 زن يك نفر به اين سرطان مبتلا مي‌شود، خوشبختانه در كشور ما به اين شدت نيست ولي باز هم شايع‌ترين سرطان در بين زنان است. در كشور ما سالانه 6 الي 7 هزار نفر به اين سرطان مبتلا مي‌شوند و با توجه به اين كه سن مبتلايان اكثراً بين 40 تا 50 سال مي‌باشد و اين سنين نقش مؤثرتري را در خانواده و اجتماع ايفا مي‌كنند، بنابراين ابتلا به بيماري در آنها علاوه برخود، اركان خانواده را نيز تحت تأثير قرار مي‌دهد.
دكتر حرير‌چي در ادامه گفت: در كشور‌هاي غربي با غربالگري بيماران موفق شده‌اند كه عليرغم رشد شديد ميزان بروز، مقدار مرگ و مير را نه تنها ثابت نگه دارند، بلكه تا حدودي كاهش نيز بدهند. هم اكنون در امريكا و اروپاي غربي تقريباً از هر 3 زن مبتلا به سرطان پستان فقط يك نفر به دليل اين سرطان فوت مي‌كند و در بقيه موارد درمان موفقيت‌آميز بوده و فرد به علت طبيعي يا علل ديگر فوت مي‌كند.
وي گفت: به دليل برنامه‌هاي پيشگيري و غربالگري كه در كشور‌هاي غربي مانند آمريكا، كانادا، اروپاي غربي، ژاپن، كره‌جنوبي، استراليا و سنگاپور اجرا مي‌شود، معمولاً بيماري در اين كشور‌ها غدد لنفاوي را درگير نمي‌كند و اندازه تومور كوچك و كمتر از يك يا دو سانتي‌متر است. در افرادي كه تومور زير 4 سانتي‌متر است خصوصاً در حد يك يا دو سانتيمتر درمان موفقيت آميز‌تر است و امكان آن وجود دارد كه عمل جراحي را با حفظ پستان انجام داد.
متخصص جراحي عمومي افزود: متأسفانه در كشور‌ ما به دليل اينكه به بانوان آگاهي لازم داده نمي‌شود، معمولاً افراد برحسب اتفاق متوجه تومور خود شده و زماني پي به اين موضوع مي‌برند كه تومور در حد 5 سانتيمتر يا بزرگتر شده و با درگيري غدد لنفاوي همراه مي‌شود كه متأسفانه درمان در اين مراحل موفقيت‌ کمتري در مقايسه با تومور‌هاي كوچكتر دارد. ضمن اينكه ثابت شده است كه در كشور‌ ما سن ابتلا معمولاً 10 تا 12 سال كمتر از كشور‌هاي غربي است. هر چه سرطان پستان در سنين جوان‌تر بروز كند (قبل از يائسگي) علاوه بر اينكه تهاجمي تر مي‌شود و سال‌هاي بيشتري از عمر مفيد را درگير مي‌كند، درمان نيز تأثير كمتري دارد.
وي درباره راهكارهاي مقابله با اين سرطان گفت: اين سرطان در مراحل اوليه حتي توسط خود بانوان قابل تشخيص ‌بوده و درمان كاملاً موفقيت آميز خواهد بود، بايد به بانوان آموزش داده شود كه ماهانه درحد 10 دقيقه پستان‌هاي خود را معاينه كنند. ايجاد تسهيلات براي مراجعيني كه موارد غير‌طبيعي در معاينه خود مشاهده كرده باشند نيز از جمله نكات مهم است.
وي افزود: در حال حاضر انجام غربالگري با ماموگرافي به دليل محدوديتهاي مالي و تجهيزاتي و نبودن متخصص امکان ندارد و در شرايط کشور ما اتفاق نظر علمي در مورد غربالگري با ماموگرافي به وجود نيامده است اما افزايش آگاهي بانوان در مورد علائم سرطان پستان و انجام خود‌آزمايي و مراجعه به پزشك در صورت مشاهده موارد غيرطبيعي توصيه مي‌شود.

١١:٠٨ ١١/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد