به همت پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس
راهكارهاي جديد پيشگيري از گرفتگي مخازن و لولههاي انتقال نفت ارائه شد
به همت تيمي از پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس، راهكارهاي جديدي به منظور پيشگيري از ايجاد گرفتگي مخازن و لولههاي انتقال نفت ابداع شد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، دكتر محسن وفايي، سرپرست اين طرح در اين زمينه اظهار داشت: گرفتگي مخازن و لولههاي انتقال نفت يكي از مشكلاتي است كه در نتيجه رسوب مولكولهاي سنگين نفت در اثر تغيير شرايط محيط مانند فشار، سرعت سيال و به ويژه حرارت در جدار لوله يا مخزن ايجاد شده و كاهش و گاهي قطع جريان نفت را موجب ميشود.
وي گفت: در اين پژوهش با ساخت دستگاه شبيه ساز انتقال و بررسي اين متغيرها مدلي تهيه شده است كه بر اساس احتمال گرفتگي مخازن و لولههاي انتقال نفت تخمين زده ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشكده فني مهندسي دانشگاه تربيت مدرس، افزود: اين يافته به واحدهاي راهبري انتقال نفت كمك ميكند تا زماني كه شرايط به مرز رسوب گذاري نزديك شد، با تغيير آن مانند افزايش فشار و خروجي نفت، مانع از تشكيل رسوب و گرفتگي شوند.
مهندس هاشمي نسب، يكي از پژوهشگران اين طرح نيز مراحل اين تحقيق را شامل گردآوري اطلاعات رسوب، نوع، ميزان و ويژگيهاي فيزيكي و شيميايي آن ، شناخت طبيعت رسوب تحت شرايط عملياتي مورد نظر، مطالعه فرايندهاي مناسب براي رفع رسوب ايجاد شده، تهيه مدل براي تخمين شرايط رسوب گذاري و اثبات مدل تهيه شده با استفاده از دادههاي صنعتي عنوان و تصريح كرد: متغيرهاي بسيار متفاوت فيزيكي سيالهاي نفتي در مراحل توليد، انتقال و فرايندها موجب شده است كه هم اكنون عرضه مدلي جامع براي مخازن مختلف با دشواري همراه باشد.
وي خاطر نشان كرد: در اين طرح شرايط مخازن و خطوط انتقال نفت كشورمان مورد توجه قرار گرفته و مدل قابل قبولي براي آنها عرضه شده است. هم اكنون رسوب ذرات جامد و هيدروكربورهاي سنگين از جمله واكس از چالشهاي عمده صنايع نفت به شمار ميآيد و اين رسوبات در توليد، انتقال و فرايندهاي مربوط به نفت، هزينههاي قابل ملاحظهاي را به شبكه انتقال تحميل ميكند.
١٢:٢٠ ١١/١١/١٣٨٥