فناوري تبديل نور از مبدلهاي آنالوگ به ديجيتال در تبريز ابداع شد
مبدلهاي تمام نوري آنالوگ به ديجيتال توسط گروه مهندسي الكترونيك دانشكده مهندسي برق دانشگاه تبريز به سرپرستي دكتر علي رستمي ابداع و مورد آزمايش قرار گرفت.
علي رستمي روز چهارشنبه در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت: با استفاده از اين فناوري، دوربينهاي داراي توان ديد در شب و تجهيزات دوربين دار نظامي با وضوح بهتري توليد و ارايه ميشوند.
استاد دانشكده مهندسي برق دانشگاه تبريز افزود: هزينه ساخت دوربينهاي داراي توان ديد در شب با فناوري ارايه شده توسط گروه تحت سرپرستي وي بسيار كمتر از مشابههاي خارجي آن است و دليل آن استفاده از نوعي آلياژ ساده سرب است كه به سادگي در آزمايشگاههاي كشور قابل توليد است.
همچنين فناوري ارايه شده توسط وي در توليد اين نوع دوربينها نياز به خنكسازي ندارد و در دماي اتاق و يا محيط طبيعي قابل استفاده است.
به گفته وي، تصاوير ارايه شده توسط اين دوربينها بسيار واضح تر از مشابه خارجي آن است و از اين نظر يك ابتكار در اين عرصه محسوب ميشود.
به گفته وي، علاوه بر كاربري اين اين فناوري در توليد دوربينهاي داراي توان ديد در شب و برخي ادوات مهندسي، در زمينه مخابرات نوري نيز قابل كاربري ميباشد.
استاد دانشكده مهندسي برق دانشگاه تبريز به عنوان دومين نفر در بين پژوهشگران گروه فني مهندسي كشور در سال ،۸۵از سوي وزارت علوم تحقيقات و فناوري انتخاب و در دي ماه سال جاري در تهران مورد تجليل قرار گرفت.
علي رستمي، داراي دكتراي مهندسي الكترونيك از دانشگاه صنعتي اميركبير است و در سالهاي اخير به عنوان يكي از پژوهشگران جامعه علمي كشور ابداعات و نظريههاي جديد علمي در عرصه انرژيهاي نو، سلولهاي خورشيدي و دوربينهاي داراي ديد در شب عرضه كرده است.
از اين پژوهشگر ايراني در دو سال اخير ۲۵مقاله در مجلات و نشريات علمي و معتبر خارجي چاپ شده است.
وي همچنين ۱۷مقاله دركنفرانسهاي مختلف ارايه كرده و ضمن آنها از نظريات علمي خود دفاع نموده است.
١٢:٢٥ ١١/١١/١٣٨٥