٢٠:١٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
جهان مجازي اثر جهان واقعي است

:دومين نشست از سلسله نشست هاي ماهانه انجمن ايراني مطالعات جامعه اطلاعاتي با عنوان "شهر مجازي ، بررسي و ارزيابي شاخصهاي فناوري اطلاعات در ايران و کشورهاي ديگر" با همکاري مرکز فناوري اطلاعات سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران 26 دي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي انجمن در اين نشست که با حضور مسوولان وزارت ارتباطات ، وزارت علوم ، اساتيد دانشگاه و انديشمندان و اصحاب رسانه در باشگاه وبلاگ نويسان تهران برپا شد ، دکتر شهيندخت خوارزمي ، نايب رئيس انجمن و رئيس اين نشست با بيان اهداف و وظايف انجمن گفت: انجمن ايراني مطالعات جامعه اطلاعاتي کمک کردن به درک مفاهيم بنيادين جامعه اطلاعاتي را در ميان آحاد جامعه ايراني از مهمترين اهداف و وظايف خود مي داند و در اين نشست يکي از اين مفاهيم با عنوان شهر مجازي بررسي مي شود.
شهرنشيني مجازي
در ادامه اين نشست دکتر سعيدرضا عاملي ، عضو هيات علمي دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران در سخنراني خود با عنوان شهر و شهرنشيني مجازي ، منطق و مفاهيم مجازي گفت: جهان مجازي اثر جهان واقعي است و زماني که از شهر مجازي صحبت مي کنيم ، در حقيقت به اثر ذات و مجاز واقعيت و پيامدهاي اين مفهوم در اين فضا اشاره مي کنيم.
وي تصريح کرد: در اين مقطع با مفهوم نظام فراگير واقعيت مجازي روبه رو هستيم و در آن 3 نوع ارتباطات وجود دارد که ارتباط رودررو نخستين آن است ؛ ديگري ارتباط حاضر با غايب است که زيرساختي ترين بنياد جهاني شدن ، فضاي مجازي و صنعت واقعيت مجازي محسوب مي شود و نهايتا ارتباط غايب با غايب (ماشين با ماشين) سومين نوع به شمار مي رود.
رئيس موسسه مطالعات امريکاي شمالي و اروپاي دانشگاه تهران هم چنين اظهار کرد: اساس سياستگذاري و برنامه ريزي براي تحقق شهر مجازي توجه به مفاهيم عام فضاي مجازي و مفاهيم خاص شهر مجازي است که منطق عام شهر مجازي به منطق شکل گيري فضاي مجازي بر مي گردد و در حقيقت به تفسير چرايي و چگونگي شکل گيري اين فضا پرداخته و اشاره مستقيم به عليت دارد.
دکتر عاملي گفت: توسعه جهاني انسان ، توسعه جهاني دسترسي ها ، رقابت با واقعيت ، انعطاف در تکثرهاي موازي و مهمترين مساله يعني زمان مجازي ، 5 منطق در بررسي مفاهيم عام فضاي مجازي هستند.
زيرساخت ها
در ادامه اين همايش مهندس رضا رشيدي ، عضو هيات مديره شرکت فناوري اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز در سخنراني خود درباره الزامات شهر مجازي و زيرساخت هاي لازم در اين خصوص گفت: در ايجاد شهرهاي الکترونيکي بر اساس استفاده اين شهرها از ابزار الکترونيکي براي ارائه خدمات شهر الکترونيکي در 24 ساعت شبانه روز و کوتاه ترين زمان ممکن ، مهمترين شاخصها ايجاد دولت الکترونيک ، تجارت الکترونيک و آموزش الکترونيک است.
وي در خصوص وضعيت زيرساخت هاي ارتباطي در کشور از سال 79 تا آذر امسال اظهار کرد: تا انتهاي سال 84 ، 300 هزار پورت پر سرعت در کشور راه اندازي شد که تا پايان برنامه چهارم توسعه 1.5 ميليون پورت راه اندازي مي شود.
رشيدي همچنين افزود: البته مساله مهم ارائه خدمات بيشتر و کيفيت بالاتر در زمينه پورت هاي پرسرعت در استفاده از آنها در ميان جامعه است که نياز به فرهنگ سازي ، توليد محتوا و توجه به ارزش افزوده در اين خصوص است.
رشيدي افزود: در زمينه پوشش شبکه ديتا در سطح کشور از 70 شهر در سال 79 به 916 شهر در سال 85 رسيده ايم و اگر 100 شهر ديگر تحت پوشش اين شبکه واقع شوند ، تمام شهرهاي کشور تحت پوشش قرار گرفته اند.
جايگاه ايران
بنابراين گزارش در ادامه مراسم دکتر کاظم معتمدنژاد ، رئيس انجمن نيز گفت: به دنيا ثابت شده است که ايران در ميان کشورهاي اسلامي بهترين جايگاه علمي ، فرهنگي و تاريخي را دارد.
وي تاکيد کرد: معتقدم با توجه به اعتقاد جهان به جايگاه ايران خصوصا در منطقه اين کشور بزودي جايگاه مناسب خود را در عرصه بين الملل خصوصا جامعه جهاني اطلاعات نيز خواهد يافت.

١٨:٥٧ ١٤/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد