به همت يك دانشجوي مبتكر
دستگاه كنترل روشنايي ساختمان توسط سيستم تلويزيوني در كشور طراحي و ساخته شد
دانشجوي مبتكر مركز علمي و كاربردي جهاد دانشگاهي دانشگاه تربيت معلم، دستگاه كنترل از راه دور روشنايي ساختمان از طريق سيستم تلويزيوني ساخت.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مجتبي حيدري هراتمه، دانشجوي مركز علمي و كاربردي جهاد دانشگاهي دانشگاه تربيت معلم و سازنده اين دستگاه گفت: امروزه براي خاموش و روشن كردن لامپ منازل از كليدهاي دستي يا اخيرا از بعضي از كنترلها استفاده ميشود ولي ايده ساخت دستگاهي كه بتوان به صورت كنترل از راه دور اين عمل را انجام داد جالب بود و دستگاه كنترل روشنايي به همين منظور ساخته و طراحي شد. دستگاه سيستم كنترل روشنايي منازل يك وسيله الكترونيكي است كه از طريق تلويزيون و كنترل، لامپ اتاقهاي منازل و ... را خاموش و روشن ميكند و مهم اين كه تصاوير لامپ هر اتاق در هر صفحه تلويزيوني موجود و بدون مراجعه به اتاقها با ديدن تصوير آن از وضعيت خاموش يا روشن بودن آن مطلع و همچنين از طريق همين صفحه نمايشگر امكان خاموش و روشن كردن امكانپذير است.
وي خاطرنشان كرد: با بهرهگيري از اين دستگاه كه به صورت كنترل از راه دور و همراه يك مدار تصويري است كاربران قادر خواهند بود بدون مراجعه به هر اتاق از وضعيت روشنايي آنها مطلع شده و لامپ هاي موجود در ساختمان را از طريق كنترل تلويزيوني خاموش و روشن كنند.
حيدري هراتمه افزود: ساختمان اين دستگاه داراي يك كيت مخصوص، كنترل تلويزيوني و مدار تصوير گير ميباشد و كل هزينه تمام شده آن بدون احتساب خود تلويزيون و فقط كيت و قطعات مداري براي يك الگوي 5 لامپي بالغ بر يك ميليون و 350 هزار ريال است.
وي خاطر نشان كرد: اين دستگاه كاملا جديد بوده و در طراحي جديدي كه براي آن توسط طراح انجام شده كارآمدي خاص براي اولين بار نيز به آن اضافه شده است و داراي گواهينامه ثبت از اداره كل ثبت اختراعات كشور است.
گفتني است، مجتبي حيدري هراتمه پيش از اين، چهار ابتكار و اختراع شامل مشعل آبي براي زيباسازي فضاي آسماني شهرها، نان پز لقمهاي براي كاهش ضايعات نان، دستگاه جمعگر آب به منظور كاهش مصرف آب و دستگاه بيل آسان بر به منظور بهينه سازي استفاده از بيل دستي توسط كشاورزان و دستگاه نمانويس نيز ساخته و به ثبت رسانده است.
١١:٠٢ ١٥/١١/١٣٨٥