٢٠:١٤ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون فرهنگي وزيرعلوم خبرداد:
تعيين «خرداد»ماه به عنوان فصل فارغ‌التحصيلي
تشكيل «شوراي تعامل دانشگاه ودانشجو»
ساخت‌١٥خانه فرهنگ درخوابگاه‌ها درسال آينده /‌٢/

معاون فرهنگي وزارت علوم همچنين از تشكيل «دبيرخانه دائمي چاپ آثار دانشجويان» و «شوراي تعامل دانشگاه و دانشجو»، ساخت 15 خانه فرهنگ در خوابگاه‌ها در سال آينده، رشد 90 درصدي تعداد كانونهاي فرهنگي دانشگاهها، تصويب بيش از 100 رشته‌ بين رشته‌اي در علوم انساني و برگزاري جشنواره فارابي براي علوم انساني خبر داد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر خرمشاد در ادامه نشست مطبوعاتي امروز خود در خصوص برنامه‌هاي وزارت علوم براي حمايت از دانشجويان مولف به تشكيل دبيرخانه دائمي چاپ آثار دانشجويان اشاره كرد و گفت: تلاش كرده ايم كه تمام فعاليت‌هاي جمعي دانشجويان را به مرحله تاليف رسانده و در اين خصوص نيز با جهاد دانشگاهي مشهد به توافقاتي رسيده‌ايم تا آثار دانشجويان را منتشركنيم.
وي در خصوص فعاليت‌هاي جمعي دانشجويي گفت: در حوزه نشريات دانشجويي در سال 82 يكهزار و 900 نشريه، در سال 83 دو هزار و 100 نشريه و در سال 84 دو هزار و 500 نشريه و در سال 85 دو هزار و 600 نشريه منتشر شده است كه در اين روند 22 درصد رشد مشاهده مي‌شود.
دكتر خرمشاد با اشاره به رشد 90 درصدي در تعداد كانون‌هاي فرهنگي در دانشگاه‌ها گفت: تعداد كانونها در سال 83 سيصد و 62 كانون، ‌در سال 84 چهارصد و 95 كانون بود كه اين رقم در سال 85 به 673 كانون در دانشگاه‌ها افزايش يافت.
همچنين در انجمن‌هاي علمي دانشگاه از 381 انجمن در سال 82 به يكهزار و 608 انجمن در سال 85 و تشكلهاي اسلامي دانشجويي از 152 در سال 83 به 162 در سال 85 رسيده است.
معاون فرهنگي وزارت علوم با اشاره به طرح‌هاي مورد حمايت اين معاونت در سال 85 تصريح كرد: از 43 طرح اجتماعي، 35 طرح تئاتر، 40 طرح ايران شناسي و گردشگري، 32 طرح فيلم و عكس، 26 طرح هنرهاي تجسمي و صنايع دستي و 20 طرح عقيدتي حمايت شده است.
همچنين در بخش برنامه‌هاي اجرا شده توسط كانون‌هاي فرهنگي در حوزه هنرهاي تجسمي‌ نيز  612 طرح فيلم و عكس، يكهزار و 124 طرح ادبي، يكهزار و 26 طرح موسيقي، 594 طرح تئاتر، 396 طرح انديشه، 310 طرح اجتماعي، فرهنگي و آسيب‌هاي اجتماعي، 444 طرح محيط زيست، 130 طرح گفتگوي تمدن‌ها، 144 طرح در حوزه هلال احمر مورد حمايت قرار گرفتند.
تشكيل شوراي تعامل دانشگاه و دانشجو
ساخت 15 خانه فرهنگ در خوابگ اهها در سال آينده
معاون وزير علوم با اشاره به تشكيل شوراي «تعامل دانشگاه و دانشجو»، گفت:‌ در اين شورا از تمامي فعالين فعاليتهاي دانشجويي نماينده وجود دارد، البته با برگزاري انتخابات در دانشگاه‌ها شرايطي فراهم خواهد شد تا دانشجويان غيرفعال در فعاليت‌هاي جمعي نيز در آن حضور يابند.
به گفته وي، شورا «تعامل دانشگاه و دانشجو» با حضور مسئولين هر دو ماه يكبار تشكيل جلسه مي‌دهد.
دكتر خرمشاد با اشاره به اهميت تامين خوراك فرهنگي در خوابگاه‌ها و دانشگاه‌هاي كشور از ساخت 15 خانه فرهنگ در خوابگاه‌ها در سال آينده خبر داد و گفت: تا كنون 15 خانه فرهنگ در خوابگاه‌ها تاسيس شده است.
وي در ارتباط با اهميت معرفي مفاخر ايران به صورت تجسمي در دانشگاه‌هاي كشور گفت: در اين خصوص با دانشگاه هنر اصفهان، هنرهاي زيباي تهران، دانشگاه هنر و صنعتي تبريز همكاري كرده‌ايم.
خرداد ماه ، فصل جشن فارغ‌التحصيلي دانشجويان
معاون فرهنگي وزارت علوم در ادامه بر اهميت پيشروي طرح خانه تشكلهاي دانشجويي تاكيد كرد و گفت: ايجاد انجمن خانه و خوابگاه در سال آينده با همكاري دانشگاه شهيد بهشتي پيگيري مي‌شود و همچنين از طرف معاونت فرهنگي خردادماه را فصل جشن‌هاي فارغ التحصيلي دانشجويان قرار داده‌ايم.
دكترخرمشاد با بيان اينكه نگاه ما به مقوله فرهنگ، نگاهي حداكثرگرايانه است، به سه ميليون دانشجو در دانشگاه‌هاي كشور اشاره كرد و گفت: در بند 7 اهداف 15 گانه به تحقق تعريف حداكثري از فرهنگ در زمينه‌هاي مختلف در دانشگاه‌ها تاكيد شده است و از آنجا كه معاونت فرهنگي خود را در قبال اوقات فراغت دانشجويان در خوابگاه و دانشگاه مسئول مي‌داند به احداث خانه‌هاي فرهنگ در خوابگاه‌ها روي آورده است.
انتشار كتب فعاليت‌هاي دانشجويي در دنيا
وي در ادامه به انتشار كتابي با عنوان فعاليت‌هاي صنفي دانشجويي در دنيا اشاره كرد و گفت: در ارتباط با انجمن‌هاي علمي و تشكلهاي دانشجويي نيز كتاب‌هايي در دست چاپ داريم و قطعا در اين زمينه به كيفيت و ايجاد زير ساخت‌هاي مناسب براي آشنايي دانشجويان با ادبيات دنيا و كار در ايران توجه مي‌شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود در ارتباط با تركيب هيات نظارت بر شوراهاي صنفي در دانشگاه‌ها اظهار كرد: اين هيات از معاونت دانشجويي به عنوان دبير هيات، مديران كل امور دانشجويان داخل و  فرهنگي، ‌دو نفر از معاونان دانشگاه و دو دانشجويان به انتخاب شوراهاي صنفي تشكيل شده است و وظيفه آن صرفا تجديدنظر بر آراي هيات نظارت دانشگاه‌هاست كه در طول يك و نيم سال گذشته هيچ تقاضايي براي تجديدنظر وجود نداشته و هيچ جلسه‌اي تا كنون تشكيل نشده است و همچنين متاسفانه نماينده دانشجويان نيز هنوز انتخاب نشده است.
وي در ادامه با اشاره به فراخوان همايش آسيب شناسي كانون‌هاي فرهنگي، گفت: معاونت فرهنگي وزارت علوم از همايشهاي اخلاقي و دانشجويي در دانشگاه‌ها حمايت مي‌كند.
به گفته وي، در فعاليتها بايد از افراطي‌گري ها امتناع شود و به معدل و ميانگين دانشجو توجه شود تا هر بيننده‌اي فضاي دانشگاه را متناسب با خود دانشگاه و قرار گرفتن در يك كشور اسلامي بداند. بايد از هر گونه كار شتاب زده جلوگيري شود تا به يك راه كار مناسب در فضاي آكادميك دست يافت.
وي افزود: ما از امكانات تمام نهادهاي كشور در حوزه فرهنگ استفاده مي‌كنيم و نگاه كثرت گرايانه در بحث فرهنگ باعث شده است كه ما مباحث ورزشي را نيز جزو كار فرهنگي بدانيم و در زمينه ساخت زمين چمن‌هاي مصنوعي براي دانشجويان با شهرداري همكاري داشته‌ايم.
برگزاري جشنواره فارابي براي علوم انساني
تصويب 100 رشته بين‌رشته‌اي در علوم انساني
دكتر خرمشاد با اشاره به برگزاري جشنواره فارابي براي علوم انساني گفت: برگزاري اين جشنواره در هيات دولت تصويب شده و در كنار جشنواره خوارزمي براي علوم فني مهندسي و جشنواره رازي براي پزشكي ، اين جشنواره را براي علوم انساني به صورت بين المللي برگزار مي‌كنيم كه فراخوان آن به زودي آماده مي‌شود.
دكتر خرمشاد در خاتمه به ايجاد رشته‌هاي بين رشته‌اي در علوم انساني و تعيين بيش از 100 رشته بر اساس نيازسنجي‌هاي صورت گرفته از سازمان‌هاي مختلف اشاره كرد و اظهار داشت: بر اساس تحقيقات صورت گرفته از رشته‌هاي بين رشته‌اي در دنيا، حدود 250 عنوان رشته مطرح شد كه 100 عنوان به تصويب رسيده و تهيه عناوين درسي آن به دانشگاه‌هاي تهران، علامه طباطبايي و شهيد بهشتي واگذار شده كه از سال آينده در مقطع كارشناسي دانشجو مي‌پذيرد و بورس‌هايي نيز براي تربيت اساتيد مرتبط در خارج از كشور در اختيار دانشگاه‌ها قرار خواهد گرفت.

١٣:٣٣ ١٥/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد